שתף קטע נבחר

משרד הביטחון חשף: מס' החיילים בפוסט טראומה מ"צוק איתן"

143 חיילים הוכרו כסובלים מהלם קרב בעקבות מבצע "צוק איתן". סך הכול מטפל משרד הביטחון ב-4,649 חיילים הסובלים מפוסט טראומה. כך נחשף היום בדיון בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. משרד הביטחון: "תחום שיקום הפוסט טראומתיים עבר רפורמה מקיפה"

ועדת החוץ והביטחון של הכנסת דנה הבוקר (ג') בנושא טיפול המדינה בנפגעי פוסט טראומה וחשפה כי 143 חיילים הוכרו כנפגעי התסמונת בעקבות מבצע "צוק איתן". סך הכול מטפל משרד הביטחון ב-4,649 חיילים הסובלים מפוסט טראומה.

  

בדיון הוועדה, בראשותו של ח"כ אבי דיכטר (הליכוד), הוצגו נתונים מדאיגים באשר לשילובם של נפגעי פוסט טראומה במעגל התעסוקה – שיעור המובטלים בקרב הסובלים מפוסט טראומה הוא כפול משיעור המובטלים ביתר האוכלוסייה. 24% מהמוכרים כסובלים מהתסמונת אינם מועסקים. 12% מהפוסט טראומתיים עובדים בהיקף של חצי משרה.

 

עוד בנושא:

חדש בצה״ל: תוכנה שמפחיתה פוסט טראומה בחיילים קרביים

"לקחתי טריפ והחלמתי": האקסטזי שמרפא הלומי קרב

 

ראש אגף השיקום במשרד הביטחון, תת-אלוף (במיל') חזי משיטה, אמר בדיון כי "אנו פועלים להשתפר בכל העת כדי לייעל את תהליך ההכרה בפגועים, וביחד עם צה"ל אנחנו נוקטים בצעדים על מנת להגביר את המודעות בקרב חיילים משוחררים לתופעת הפוסט טראומה ודרכי הטיפול בה".

 

ראש אגף השיקום ציין בוועדה כי 40% מנפגעי פוסט הטראומה במהלך צוק איתן נמצאים בלימודים במימון משרד הביטחון.

 

עוד הוסבר בוועדה כי תחום שיקום הפוסט טראומתיים בצה"ל עבר בשנים האחרונות רפורמה מקיפה. במשרד הביטחון ציינו כי הפגועים ובנות זוגם מקבלים ייעוץ לשיפור התקשורת הזוגית ביניהם וכי הם מקיימים קבוצות להורים של נפגעי פוסט טראומה. 

 

זהבה גלאון, יו"ר מרצ, ביקרה בחריפות את טיפול המדינה בסובלים מפוסט טראומה ואמרה: "המדינה שולחת את החיילים לשדה הקרב, וכשהם חוזרים, לא רק שהיא לא מטפלת בהם - היא מפקירה אותם וזורקת אותם לרחוב. במקום שהמדינה תפתח את הדלת בפני כל מי שצריך עזרה, אנשים שחוו כבר קרבות קשים ומצלקים צריכים לצאת למלחמה חדשה - מלחמת ההוכחות. להגיש תביעות, לעבור חקירות, להמציא אינספור מסמכים רפואיים ולהמתין זמן רב, כאשר בינתיים הם אינם מסוגלים להמשיך בחיים שהיו להם טרם השירות הצבאי. זה לא טיפול, זו לא תמיכה, זה התעמרות של המדינה במי שכבר הקריבו כל כך הרבה למענה". 

 

גלאון תיארה בדיון כי "הלומי קרב רבים לא מצליחים להחזיק מקום עבודה מסודר או לקיים קשר אינטימי". הצעת חוק שמקדמת יו"ר מרצ נועדה לתת מענה רגשי ונפשי לחיילים שסובלים מפוסט טראומה ללא קריטריונים קבועים מראש ומבלי שאלו יזדקקו להוכיח את מחלתם. "לפי החוק שאני מקדמת, כל חייל משוחרר יהיה זכאי לטיפול רגשי או נפשי שיסייע בהתמודדות עם החוויות הקשות, ובפרט עם פוסט טראומטיות. כל מי שירים את היד יזכה באותו רגע למענה, אוזן קשבת, בלי קריטריונים, בלי חובת הוכחה ובלי חומות בירוקרטיות אטומות", תיארה יושבת הראש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
4,649 חיילים הסובלים מפסוט טראומה
צילום: דובר צה"ל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים