שתף קטע נבחר

"השיטה: מנכ"ל משרד התקשורת העביר מסמכים מסווגים, אנשי בזק תיקנו"

הרשות לניירות ערך הגישה לבית המשפט מסמך ובו מפורטת השיטה שבה עבר על פי החשד מידע רב-ערך ממשרד התקשורת לבזק. "פילבר העביר לבזק מסמכים מסווגים וניירות עמדה פנימיים", נטען. "החשודים נהגו להעביר לפילבר את עמדתם על גבי המסמכים, תוך שאלה כוללים תיקונים התואמים את צרכיהם האסטרטגיים. תיקונים אלה התקבלו"

 

 (צילום: יובל חן אלי דסה ואוראל כהן) (צילום: יובל חן אלי דסה ואוראל כהן)
(צילום: יובל חן אלי דסה ואוראל כהן)

חומרים מסווגים ממשרד התקשורת היו שקופים לעיני צמרת בזק - כך חושדת הרשות לניירות ערך. על פי החשד, מי שהעביר את המסמכים המסווגים לאנשי בזק - וקיבל מהם בחזרה תיקונים - היה לא אחר ממנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר.

 

פילבר נשלח אתמול (ה') למעצר בית של שבועיים. בפירוט החשדות שהרשות לניירות ערך הציגה במסמך שמסרה לבית משפט השלום בת"א נטען כי מנכ"ל משרד התקשורת "פעל בצורה שיטתית, מכוונת ומתמשכת ותוך הסתרת העבודה מהגורמים המקצועיים והמשפטיים של משרדו כדי להעביר לידי בזק מסמכים מסווגים וכן ניירות עמדה פנימיים, תכתובת ומסמכים מדיונים בין-משרדיים, לרבות כאלה אשר טרם נדונו בפורומים המוסמכים הן במשרד התקשורת והן בפורומים הבין-משרדיים".

 

עוד טענו ברשות לניירות ערך כי "במסגרת פרשה זו נצברו ראיות המצביעות על שלמה פילבר כמי שפעל במסגרת תפקידו בדרכי מרמה לקידום האינטרסים של חברת בזק במשרד התקשורת.

 

"עוד עולה מממצאי החקירה כי החשודים נהגו להעביר לפילבר את עמדתם על גבי המסמכים תוך שאלה כוללים תיקונים התואמים את צרכיהם האסטרטגיים, הטקטיים והעסקיים, תיקונים אשר התקבלו ושימשו בסיס לדיונים בהמשך ובמקרים רבים אף קיבלו ביטוח משמעותי בתוצרים הסופיים תוך שאלה משרתים את טובתה של בזק והאינטרסים הכלכליים שלה ושל החשודים האחרים".

 

במסמך נכתב עוד כי בלב הפרשיות "עומד חשד לפיו החשודים יצרו מנגנונים שיטתיים אשר אפשרו להם לקבל מידע רגיש ומסווג אשר אסור היה שימצא ברשותם. המידע האמור הינו מידע מהותי, משמעותי, בעל ערך אסטרטגי וטקטי רב וכן בעל פוטנציאל כלכלי משמעותי. קבלת מידע זה התבצעה באמצעות מנגנון שיטתי מתוחכם במסגרתו השפיעו החשודים בזמן אמת על תהליכים עיסקיים ורגולטורים חסויים. מדובר בפעילות שיטתית, נמשכת הנפרסת על פני אירועים רבים ותקופות ארוכות".

 

 

עוד נכתב כי "כתוצאה מפעילותם האסורה של החשודים קיבלו יורקום באמצעות שאול אלוביץ', אור אלוביץ' ועמיקם שורר אשר היו אמונים על המו"מ מול בזק, יתרון משמעותי בלתי הוגן על פני ציבור המשקיעים בחברת בזק ועל פני חברי הועדות הבלתי תלויות של חברת בזק במסגרת המשא ומתן שנוהל בקשר לעסקת yes ועסקת חלל, וזאת תוך קיומו של ניגוד עניינים חמור בין תפקידיהם השונים, תוך 'זיהום' היורד לשורשן של העיסקאות עצמן ואגב ביצוען של עבירות פליליות חמורות".

 

פילבר ובעל השליטה בבזק, שאול אלוביץ', נשלחו היום למעצר בית. לאלוביץ', החשוד בעבירות של מרמה, הפרת אמונים ושיבוש מהלכי משפט, נקבע מעצר בית של תשעה ימים. פילבר, החשוד שהעביר לו מידע אסור, נשלח לשבועיים מעצר בית.  

   

כמו כן, השופטת אסרה על פילבר ליצור קשר עם כל המעורבים בפרשה, כולל עובדי משרד התקשורת. בנוסף, הוצא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ למשך חצי שנה והוא יפקיד ערבות של 400 אלף שקלים.

 

גם מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר, נשלחה אמש לתשעה ימי מעצר בית. נציג הרשות לניירות ערך אמר בדיון כי הנדלר "היא הנושאת והנותנת מטעם שאול אלוביץ' והחברות לבין הגורמים. מחומרי החקירה עולה בבירור חשש ממשי לשיבוש. הגרסאות שלה מתפתחות ומיתממות".

 

בעניין זה אמרה השופטת כי "יש חשש סביר לשיבוש שאי אפשר להתעלם ממנו. החשדות הם ברמה אחרת ממה שהיה בדיון הקודם". הנדלר תפקיד ערבות של 700 אלף שקל ונאסר עליה לצאת מהארץ ל-180 יום.


פורסם לראשונה 13/07/2017 21:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב דודקוביץ
מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר
צילום: יואב דודקוביץ
מומלצים