שתף קטע נבחר

טראמפ נגד שר המשפטים שלו: "לו ידעתי שיפסול עצמו מהחקירה - לא הייתי ממנה אותו"

נשיא ארה"ב הביע חרטה על מינויו של סשנס שפסל את עצמו מחקירת "רוסיה גייט". הוא הוסיף ותקף את סגן השר ואת התובע המיוחד שמונה לחקירה, וכינה את הפגישה הסודית עם פוטין: "שיחת נימוסים". טראמפ הבן, החתן קושנר, ומנהל הקמפיין מנפורט זומנו לעדות בסנאט

 

מתחרט על המינוי הרגיש של ג'ף סשנס. הנשיא טראמפ (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מתחרט על המינוי הרגיש של ג'ף סשנס. הנשיא טראמפ(צילום: AFP)

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר הלילה (ה') כי לא היה ממנה בדיעבד את ג'ף סשנס לשר המשפטים בממשלתו לו ידע שיפסול את עצמו מחקירת המעורבות הרוסית בבחירות. בראיון ל"ניו יורק טיימס", העיתון שהנשיא נוהג להשמיץ לא פעם, כינה טראמפ את החלטתו של סשנס להימנע מהחקירה "מאוד לא הוגנת כלפי הנשיא".

 

בהתבטאות החריגה כלפי אחד מתומכיו הגדולים בממשל, טראמפ טען כי ההחלטה של שר המשפטים הובילה למינויו של התובע המיוחד רוברט מולר, דבר שלא היה אמור לקרות לטענתו. "סשנס לא היה צריך לפסול את עצמו מהחקירה. וגם אם התכוון לכך מראש - הוא היה צריך להודיע לי על כך לפני שקיבל את התפקיד כדי שאבחר מישהו אחר".

 

טראמפ לא חסך בתחושותיו הקשות על סשנס: "אתה מתמנה לתפקיד ופוסל את עצמך מהחקירה. למה לקבל את המשרה מלכתחילה ולא להודיע על כוונותיך? הייתי אומר לו 'ג'ף, תודה רבה אך לא אוכל למנות אותך'. זה מאוד לא הוגן כלפיי, בלשון המעטה". דוברו של סשנס סרב להגיב לדבריו של הנשיא. 

טראמפ: "ההחלטה לפסול את עצמו ממש לא הוגנת כלפיי". ג'ף סשנס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טראמפ: "ההחלטה לפסול את עצמו ממש לא הוגנת כלפיי". ג'ף סשנס(צילום: AFP)

הנשיא לא חסך תלונות גם על ראש ה-FBI לשעבר, ג'יימס קומי, והאשים אותו בניסיון לאסוף מסמכים שיאפשרו לו להישאר במשרתו. קומי פוטר לפני כחודשיים לאחר שביקש תקציבים נוספים לחקירת המעורבות הרוסית. טראמפ מתח ביקורת גם על ראש הבולשת המכהן ועל עוזרו של סשנס שהמליץ עליו ועל החוקר המיוחד של פרשת "רוסיה-גייט" רוברט מולר.

 

לדבריו, מולר מנהל חקירה שרוויה בניגודי עניינים ברורים ואף הזהיר את החוקרים שלא להתעמק בנושאים שלא קשורים לרוסיה. טראמפ נמנע מלומר אם יפטר את מולר, אך אמר כי אם יתעמק בנכסים של משפחתו - תהיה זאת "חציית קו אדום". הוא הוסיף: "הוא לא אמר מה הוא מתכנן לעשות. אבל החקירה הזאת צריכה להתמקד ברוסיה. אני לא נמצא תחת חקירה. על מה יש לי להיחקר? לא עשיתי שום דבר שהוא לא בסדר".

 

הפגישה הסודית עם פוטין: "שיחת נימוסים"

טראמפ התייחס לדיווח האחרון על הפגישה הנוספת שערך עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בשולי פסגת G-20 ולא דיווח עליה. הנשיא המעיט בערכה של השיחה שנערכה במהלך ארוחת הערב, ואמר כי אשתו מלניה הייתה זו שישבה ליד המנהיג הרוסי, וכי שאר מנהיגי העולם ישבו סביב השולחן באותם רגעים. "הקינוח עמד להגיע, ואני הגעתי למקום בשביל להגיד שלום למלניה, וכשהייתי שם פגשתי את פוטין.

 

"שוחחנו במשך רבע שעה. זאת הייתה בעיקר שיחת נימוס. בעצם זאת הייתה שיחה מאוד מעניינת, דיברנו על סוגית איסור האימוץ ברוסיה". גם דונלד טראמפ הבן טען כי שוחח על סוגיית האימוץ עם עורכת הדין הרוסייה נטליה וסלניצקיה במהלך הבחירות לנשיאות. בנו של הנשיא טען את הדברים לאחר שפרסם את תכתובת המיילים שלו עם מתווך הפגישה - שבכלל טען כי בידי עורכת הדין פרטים שיביישו את הילרי קלינטון.

 

במקביל לפרסום הראיון, פרסמה ועדת הסנאט כי היא מזמנת את בנו של טראמפ, דונלד טראמפ ג'וניור, חתנו ג'ארד קושנר, ומנהל מטה הבחירות לשעבר פול מנפורט לעדות בחקירת המעורבות הרוסית בבחירות.

 

שלושת היועצים הבכירים יגיעו ביום שני הקרוב להעיד בפרשה בעקבות פרסום תכתובות המייל שהוכיחו כי בן הנשיא נועד עם עורכת דין רוסייה שבידיה מידע בעייתי על קלינטון. לטענת החוקרים, גם קושנר ומנפורט היו מעורבים בפגישות עם גורמים רוסים שמקורבים לקרמלין. סנגורו של קושנר הגיב לזימונו לסנאט ואמר כי הוא "מעריך את ההזדמנות שנתנה לו לסייע בסגירתה של החקירה".

  

 

הנשיא הדף את ההאשמות הציבוריות - ואמר כי כלל לא הזדקק לפרטים. "היו לי די והותר פרטים שיזיקו לקלינטון", טען. הנשיא הדף את הטענות כלפי בנו ואמר שלא ידע על קיומה של הפגישה עם ולסניצקיה. 

"כשגיליתי את עברו - נחרדתי. לא נותרו רפובליקנים בבולטימור". טראמפ ורוזנשטיין (צילום: GETTY IMAGES, AP) (צילום: GETTY IMAGES, AP)
"כשגיליתי את עברו - נחרדתי. לא נותרו רפובליקנים בבולטימור". טראמפ ורוזנשטיין(צילום: GETTY IMAGES, AP)

טראמפ כיוון אש גם כלפי סגנו של סשנס, רוד רוזנשטיין שכיהן בעבר כתובע בבולטימור, ואמר שנחרד לגלות את עברו לאחר פסילתו של סשנס. "נותרו מעט מאוד רפובליקנים בבולטימור, אם בכלל". טראמפ אמר כי רוזנשטיין היה אחד האנשים המשפיעים ביותר סביב פיטוריו של קומי, והיה זה שמינה את מולר להוביל את החקירה.

 

רוזנשטיין התראיין הלילה ברשת פוקס ניוז ומתח ביקורת על הכרזתו של קומי שלא להגיש כתב אישום נגד קלינטון בפרשת המיילים. "קומי לא היה צריך לפלוש לשטחו של התובע הכללי, ומוטב שהיה מסתפק בלומר שהחקירה הסתיימה וממצאיה הועברו לפרקליטות. אצלנו נהוג לחקור בחשאיות".

 

בעניין ההמלצה על מולר לעמוד בראש החקירה, אמר מולר כי מינויו הוכרז על סמך המוניטין שלו, ובתגובה לתלונותיו של הנשיא רמז רוזנשטיין: "למי שיש בעיות עם המינוי - קיים תהליך במשרד המשפטים לבדיקת הטענות". סגן שר המשפטים התעקש כי ממשלו של טראמפ משתף פעולה עם החקירה ומספק את כל מה שנדרש כדי להמשיך אותה כראוי. "מולר לא משתף אותי בהחלטותיו האישיות במסגרת החקירה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים