שתף קטע נבחר

הקשוחה באליפות: הכירו את נבחרת יוון

יריבתה של העתודה בגמר אליפות אירופה הערב (21:15) נחשבת לנבחרת מאומנת לא פחות מזו של עודד קטש. עם כוכב אחד ענק, רכז חכם וצוות מסייע נהדר, לתמיר בלאט וחבריו תהיה משימה קשה מאוד

 

 

 

נבחרת העתודה תפגוש הערב (א', 21:15) את יריבתה הקשה ביותר באליפות אירופה עד גיל 20 - המארחת יוון. זו לא רק העובדה שההרקליון ארנה בכרתים יהיה מלא ב-5,000 צופים מקומיים נלהבים. הנבחרת של המאמן איליאס פאפאת'אודורו ממעטת לעשות טעויות, היא מאומנת היטב ובעיקר שומרת מצוין. ממוצע הספיגה שלה עד כה בטורניר עומד על 57.5 נקודות בלבד. את ספרד הגדולה הגבילו היוונים ל-56 נקודות בלבד בחצי הגמר וזה אומר הכל.

 

לעתודה היוונית כוכב אחד גדול - ואסיליס חראלמפופולוס (20, 2.05 מ'), סמול פורוורד שמאלי שמזכיר את אלכסנדר וזנקוב, עוד יווני שהיה בלתי ניתן לעצירה בגילאים הצעירים. וזנקוב דרך אגב שיחק בעונה החולפת בברצלונה לא לפני שהפך ללהיט הגדול של הליגה היוונית בתקופה בה שיחק באריס סלוניקי.

 

נבחרת יוון הצעירה חוגגת את העלייה לגמר. מאומנת היטב ושומרת מצוין (צילום: פיב"א) (צילום: פיב
נבחרת יוון הצעירה חוגגת את העלייה לגמר. מאומנת היטב ושומרת מצוין(צילום: פיב"א)

 

חראלמפופולוס שייך לפנאתינייקוס אבל בעונה הבאה ישחק עבור פאפאת'אודורו בפאוק סלוניקי אליה הושאל. הוא אומנם זכה לדקות ביורוליג במדי פאו, אבל שני הצדדים הגיעו למסקנה שכדי להתקדם הוא חייב לקבל יותר זמן מסך במועדון קטן יותר. הפורוורד היווני עושה הכל על הפרקט. הוא יודע ליצור לעצמו מצבים, קולע מצוין מחוץ לקשת, מוריד לא מעט כדורים חוזרים וגם אוהב למסור. ממוצעיו עד כה עומדים על 15.2 נקודות, 5.2 ריבאונדים ו-4 אסיסיטים. ברבע הגמר מול ליטא ובחצי הגמר נגד ספרד הוא קפץ ל-20 נקודות, 6.5 ריבאונדים ו-5 אסיסטים.

 

חראלמפופולוס נחשב לפרוספקט בגיל צעיר מאוד. כבר כשהיה בן 14 שיחק בליגה השלישית ביוון לבוגרים. את הבכורה שלו בפנאתינייקוס עשה בגיל 15 ו-10 חודשים. בקיץ שעבר האריך את חוזהו במדי הירוקים עד 2024. בעבר זכה עם נבחרת יוון באליפות העולם עד גיל 16, במדליית הארד באליפות אירופה לקדטים, בזהב באליפות אירופה לנוער ב-2015 שנערכה ביוון, ועזר לנבחרתו להעפיל בקיץ הקודם מדרג ב' לדרג א' בעתודה. הוא אף הספיק לשחק עם הנבחרת הבוגרת בטורניר הקדם אולימפי בקיץ 2016 בטורינו.

 

חראלמפופולוס. ישחק עבור פאוק סלוניקי כדי לצבור דקות (צילום: פיב"א) (צילום: פיב
חראלמפופולוס. ישחק עבור פאוק סלוניקי כדי לצבור דקות(צילום: פיב"א)

 

השחקן השני שנחשב למשמעותי ביוון הוא הרכז אנטוניוס קוניאריס (19, 1.96 מ'), עוד אחד שישחק בפאוק סלוניקי ב-2017/18. רכז חכם מאוד שקולע בטורניר 11 נקודות, מוסר 3.6 אסיסטים וקולט 3.8 ריבאונדים. יש לו אחוזים נהדרים מחוץ לקשת (55) והוא נחשב לשחקן הגנה פנטסטי (2.4 חטיפות). קוניאריס וחראלמפופולוס הולכים יחד שנים רבות בנבחרות הצעירות, אם תרצו הם מזכירים מאוד את תמיר בלאט ורועי הובר בקטע הזה.

 

הסנטר של היוונים הוא תאודורוס קראס (19, 2.09 מ') שאחרי פתיחה יחסית מגומגמת של הטורניר, התאפס על עצמו בשני המשחקים האחרונים עם ממוצע של 13 נקודות ו-4.5 ריבאונדים ב-19 דקות.

 

החולשה של היוונים: הריבאונד (צילום: פיב"א) (צילום: פיב
החולשה של היוונים: הריבאונד(צילום: פיב"א)

היוונים פתחו את הטורניר עם ניצחונות ב-41 הפרש על צ'כיה וב-35 הפרש על שבדיה. בהמשך הם גברו על גרמניה (77:86). בשמינית הגמר הם נקלעו לקרב חפירות מול מונטנגרו, אבל הצליחו לנצח 49:56. ברבע הגמר נגד ליטא כבר היה נראה שהמארחת הולכת הביתה כשנקלעה לפיגור של 15 נקודות ברבע השלישי. אלא שאז הקהל המקומי התעורר, הכניס את שחקניו לטירוף, מה שהוביל לניצחון 11:25 ברבע האחרון ואיתו 72:76 על הליטאים.

 

ליוונים יש כמה חוזקות בתור נבחרת. הם מאבדים הכי מעט באליפות, רק 10.3 כדורים, ראשונים באחוזים מהקו (76.9) והולכים הרבה לקו (22.3 פעמים). נבחרת יוון מוסרת גם לא מעט - 17.3 אסיסטים. ומה בכל זאת נקודות החולשה שלה? כל נושא הריבאונד. היוונים מדורגים במקום הלפני אחרון עם 34.8 ריבאונדים למשחק.

 

חראלמפופולוס עם האוהדים. יקלקל לנבחרת ישראל? (צילום: פיב"א) (צילום: פיב
חראלמפופולוס עם האוהדים. יקלקל לנבחרת ישראל?(צילום: פיב"א)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פיב"א
נבחרת יוון עד גיל 20
צילום: פיב"א
מומלצים