שתף קטע נבחר

אלוף האגרוף נהרג על אופנוע - איבריו הצילו חמישה

חייל צה"ל ואלוף ישראל לנוער באגרוף אופק קלוגמן נפצע אנושות בתאונת דרכים לפני כשבוע. הוריו הסכימו לתרום את איבריו שהצילו חמישה חולים. את לבו של האלוף קיבל גבר בן 65: "הוא היה מת תוך ימים אם לא היה מקבל את לבו של אופק"

במותו הציל חיים: משפחתו של החייל אופק קלוגמן שנפצע אנושות בתאונת דרכים לפני שבוע, תרמה את איבריו לאחר שמערכות גופו קרסו והוא נפטר. מהתרומה ניצלו חייהם של 5 ישראלים.

 

אופק קלוגמן תושב נצרת עילית, היה ספורטאי מצטיין מאז ילדותו. הוא החל להתאמן בענף האיגרוף בגיל 9 ואף זכה פעמיים באליפות ישראל. אביו סיפר כי הוא זכה לכינוי "רוקי מנצרת". על אף הצטיינותו הרבה באיגרוף, הוא בחר להתגייס ליחידה קרבית אך במהלך חופשותיו מהצבא המשיך להתאמן.

  

החל להתאמן באגרוף מגיל 9. אופק קלוגמן (צילום: מיכאל אלביטר) (צילום: מיכאל אלביטר)
החל להתאמן באגרוף מגיל 9. אופק קלוגמן(צילום: מיכאל אלביטר)

 

חותמים עכשיו:

לחתימה על כרטיס אדי מקוון - לחצו כאן

 

לפני כשבוע, בשבת מעט אחרי השעה ארבע לפנות בוקר, רכב אופק עם חברו על אופנוע בכביש 79 בסמוך למחלף סומך. האופנוע החליק וקלוגמן נפצע באורח אנוש. צוותי מגן דוד אדום פינו אותו לבית החולים רמב"ם כשהוא סובל מפגיעה כלל מערכתית, ומאז הכרתו לא שבה אליו. חברו שהיה עמו על האופנוע נפצע באורח בינוני.

 

נפגע בתאונת אופנוע. הציל 5 אנשים (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
נפגע בתאונת אופנוע. הציל 5 אנשים

 

"הצליח להציל חיים בתוך הטרגדיה"

במהלך אשפוזו באו רבים לחזק את המשפחה. משנקבע כי הוא סובל ממוות מוחי נשימתי, הסכימה משפחתו לתרום את איבריו. "אין לנו ספק שזה מה שאופק היה רוצה", אמר אביו גנאדי קלוגמן, "הוא תמיד רצה לעזור לכולם והיה עם לב זהב. אנחנו מתרגשים מכך שמותו לא היה לשווא, ובתוך הטרגדיה העצומה שאנחנו חווים, הוא הצליח להציל חיים".

 

את הלב קיבל חולה בן 65, תושב קרית אתא, שעבר התקפי לב רבים בעברו, הראשון בהם במלחמת לבנון הראשונה. הוא סבל מאי ספיקת לב חמורה בחדר ימין ושמאל, והיה ימים ספורים מסיום חייו. "הוא היה מת תוך מספר ימים אם הוא לא היה מקבל את לבו של אופק", מספר ל-ynet פרופ' ג'יי לביא, מנהל מערך השתלות הלב בשיבא.

 

מקצוע ההשתלות הוא תחום "לילי", ההשתלות מתבצעות תמיד באישון לילה, כדי שלא לתפוס חדרי ניתוח עמוסים, וגם בשל הזמן הדרוש עד להוצאת האיבר הדרוש מבית החולים. "בזמן ההשתלות לא מרגישים את העייפות", אומר פרופ' לביא, "האדרנלין מוחק כל זכר של תשישות, והריכוז בשיאו. בבוקר שאחרי הניתוח, אתה פחות מפזז על גבעות אמנם, ומתחיל להרגיש את העייפות, אבל האושר לראות את החולה שלא היה חי בלי הלב שהשתלת לו – פוקח את עיניו, הוא אושר גדול".

  (צילום: בית החולים שיבא) (צילום: בית החולים שיבא)
 

שתי ריאותיו של אופק הושתלו באישה בת 35 בבית החולים בילינסון. "מדובר בצעירה שהחלה לסבול מיתר לחץ דם ריאתי בשנתיים האחרונות, אך למרות הטיפול התרופתי, מצבה הלך והדרדר", מספר ל-ynet פרופ' מרדכי קרמר, מנהל מערך הריאות בבילינסון, "לאחרונה אף קיבלה טיפול בעזרת משאבה דרך הווריד. למרות זאת מצבה החמיר. היא סבלה מבצקות, נפיחות ואי ספיקת לב קשה. בשל מצבה הקשה, היא הועברה לבילינסון לצורך ההשתלה. למרבה המזל, שלושה ימים לאחר שהגיעה לבילינסון נמצא לה תורם מתאים. ההשתלה נעשתה באמצעות מעקף לב-ריאה ECMO והיא אף נשארה מחוברת למכשיר מספר ימים לאחר ההשתלה, עד הניתוק ממנו אתמול. הריאות שקיבלה היו של ספורטאי צעיר והתאימו לה בדיוק בגודל. היא תוכל לחזור לחיים רגילים באיכות חיים טובה ואף תוכל ללדת בעתיד, אם תרצה".

 

בנוסף - הכבד של אופק הושתל בגבר בן 51 בבית החולים איכילוב, כליה אחת הושתלה בגבר בן 47, גם כן בבילינסון וכליה שניה של אופק הושתלה בנער בן 15 בבית החולים שניידר. 

 

צפו: אופק קלוגמן כשהיה בן 14

 

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
אופק קלוגמן ז"ל. הציל 5 אנשים
צילום: אלבום פרטי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים