שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    דייט על הבוקר
    אתם מתים לקצת זמן איכות עם יקיריכם, אבל עד שנגמרות כל המטלות בערב לאף אחד כבר אין כוח לצאת מהבית. מה עושים? פרויקט "בוקר טוב יותר" שלח את מירי בן־דוד ליוי למשימה מורכבת: למצוא מקומות שבהם אפשר לאכול ארוחת בוקר נעימה (וכשרה) ולהספיק להגיע אחריה בזמן לעבודה. וכן, כיף להגיע אליהם גם לבד

    בשיתוף תלמה

     

    כשאנחנו צעירים וחסרי דאגות, כל ערב מוקדש ליציאה לבילוי. ואז באים הילדים. ופתאום יש גם קידום בעבודה שמחייב אותנו להישאר במשרד עד ממש מאוחר. פעמים רבות, התוצאה היא שהתקשורת עם בני הזוג מתבצעת בווטסאפ או דרך פתקים על המקרר. זמן איכות? "נחכה לפנסיה", זו תשובה נפוצה.

     

    תיאורטית, יכולנו להעביר את הבילויים לבוקר. הבעיה היא שרוב בתי הקפה נפתחים כשאנחנו כבר צריכים לדפוק כרטיס במשרד, והמסעדות מאוחר אף יותר. לבקשת צוות פרויקט "בוקר טוב יותר" שמתקיים בשיתוף חברת תלמה ניסינו למצוא אנשים שיספרו לנו על מקומות בצפון, בדרום ובמרכז שבהם אפשר לפתוח את הבוקר ממש מוקדם, או לחלופין, אם אתם עובדי לילה, לאכול משהו טעים לפני שהולכים לישון.

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)
     

    אמילי נוגטין

    • הממליץ: עדי הרבסטמן, מנהל מטבח חלבי ב־ LAGO
    • המקום: אמילי נוגטין (קונדיטורית חגית לשעבר)
    • הכתובת: אורנים 1, גבעת שמואל
    • שעת פתיחה: 7:00 בבוקר
    • קהל היעד: "בדרך כלל פנסיונרים אניני טעם, שיש להם זמן להתפנק על הבוקר בארוחה עסיסית. מגיעים גם סטודנטים מבר־אילן שלוקחים טייק אווי של מאפים, סלטים וכדומה".
    • על השולחן: "סלטים, שקשוקות, ארוחות בוקר מלאות, כריכים, מיצים סחוטים, קפה, מאפים מלוחים ומתוקים, פרילינים בטעמים מיוחדים כמו מקופלת, פררו רושה, קרמל וחלבה, מקרונים ועוד".
    • הספציאליטה: "הקפה תמיד מוגש עם הקדשה מיוחדת – "בוקר טוב", "יום נפלא" וכדומה – והפרילינים שנעשים בעבודת יד מושקעת". 

    דובשנית

    • הממליצה: ציפי וייס, סטייליסטית ובלוגרית
    • המקום: בית קפה ומגדניית דובשנית
    • כתובת: הפלמ"ח 42 , ירושלים.
    • שעת פתיחה: 5:30 בבוקר
    • קהל היעד: "המקום הומה אנשים אפילו בשעה 6:30. מגיעים אליו בשעות המוקדמות מתווכים, עורכי־דין, אנשים שסיימו להתעמל, אנשים בדרך לתפילה, רופאים לפני/אחרי משמרת, נהגים, אנשי תקשורת ועוד אנשים שרוצים לפתוח את היום עם משהו מתוק".
    • על השולחן: "מזה 47 שנים, המאפים נאפים על ידי בעל המקום החל מארבע בבוקר. הכל בתוצרת עצמית בלבד. יש גם טוסטים, אבל המאפים הם גולת הכותרת של המקום לצד הקפה: אמריקנו, אספרסו וקפוצ'ינו, תה לסוגיו, מיצים טבעיים הנסחטים במקום, שייקים ועוד".
    • הספציאליטה: "חלות לשבת, שטרודל תפוחים, טורט גבינה – והכל בטעם ביתי".

     

    בית הלחם

    • הממליצה: ויקי וולוך, טכנולוגית מזון בחברת תלמה
    • המקום: בית הלחם
    • הכתובת: אלעזר בן יאיר 33 , ערד
    • שעת פתיחה: 6:30
    • קהל היעד: "אנשים מבוגרים שעוצרים לקפה ומאפה, זוגות צעירים שרוצים להתחיל ביחד את הבוקר, וכל מי שעובר בסביבה בדרך לעבודה או חזרה ממנה".
    • על השולחן: "עד שמונה יש קפה ומאפים. אחר כך יש גם מיצים סחוטים, שייקים, ארוחות בוקר, שקשוקות, כריכים, סלטים, פיצות, רביולי, מאפים וקינוחים".
    • הספציאליטה: "לחמי המחמצת".

     

    אבולעפיה

    הממליץ: שמוליק ויליאן, מבעלי חברת היח"צ marabu ויזם שוק האוכל הכשר הראשון בישראל

    • שם המקום: אבולעפיה
    • הכתובת: הסיבים 19 , פתח תקווה (אבל יש עוד סניפים ברחבי הארץ שבהם אפשר לשבת)
    • שעת פתיחה: 24 שעות ביממה. סגור בשבת
    • קהל היעד: "בעיקר עוברי אורח, אנשים שגריםבפתח־תקווה וגבעת־שמואל ופועלים מהסביבה שמצטיידים בכריכים, לחם, או מאפים להמשך היום".
    • על השולחן: "לחמים, בייגל, סמבוסק, סלטים טריים, בורקסים, בקלאוות, עוגות גבינה ופחזניות, מיץ סחוט, קפה, פיצות, טוסטים, מלוואח, פוקאצ'ות, מלבי, סביח ועוד".
    • הספציאליטה: "אנשים מכורים לסמבוסקים שלהם".

     

    מאפיית 7 דגנים

    • הממליצה: יהודית מירב, מאפרת ובעלת מותג בגדים
    • שם המקום: מאפיית 7 דגנים
    • הכתובת: רחוב הפלמ"ח 21 , צפת (סניף נוסף נמצא בשכונת רמת רזים בעיר)
    • שעת פתיחה: 5:30
    • קהל היעד: "כבר בפתיחה מתחילים להגיע משכימי קום, אנשים בדרך לתפילה, פועלי עירייה, חובבי כושר או סתם עוברי אורח שלא יכולים לעמוד בניחוחות שפורצים מארובות התנורים. בהמשך, בשש בבוקר, מתחילים להגיע הורים חרוצים, סטודנטים ואנשים בדרכם לעבודה שרוצים להתפנק בלחמניות, כריכים, בייגל ופוקאצ'ות שנאפים בבוקר".
    • על השולחן: "תפריט של ארוחות בוקר מפנקות לצד מבחר לחמי הבית. בחלק מהימים מוגשות מנות מיוחדות, כמו השקשוקה של ריקה, שמוגשת על מחבת רותחת לצד חלה חמה".
    • הספציאליטה: "החלות המיוחדות והפרנות מחיטה מלאה ומדגנים מלאים, ובראשם חלת הצימוקים מחיטה מלאה – הלהיט הרשמי של ימי שישי".

      

    ביסקוטי

    • הממליץ: אלי קרמן, בעל מכון לכיוון פרונט ויישור שלדה
    • שם המקום: ביסקוטי
    • הכתובת: רחוב הירקון 67 , בני־ברק
    • שעת פתיחה: 7:00
    • קהל היעד: "ביסקוטי משמש הן כבית קפה והן כקונדיטוריה. בשעות הבוקר המוקדמות מאיישים את המקום עובדי אזור התעשייה הממוקם בסמיכות, שמתחילים את יום העבודה שלהם, או מי שמקבלים מהם שירותים באזור. לצידם, יש קהל קבוע שמגיע בשעות אלה כדי לרכוש דברי מאפה חמים וטריים שזה עתה יצאו מהתנור".
    • על השולחן: "מגוון ארוחות בוקר, המבוססות על מאפים מתוקים ומלוחים שנאפים במקום, כריכים, סלטים, מוזלי".
    • הספציאליטה: "קרואסון מנצ'גו – קרואסון במליחות עדינה עם שילוב של גבינת פטה וגבינת מנצ'גו ספרדית".

     

    הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

     

    בשיתוף תלמה

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שלום דוקטור
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים