שתף קטע נבחר

אותות ראשונים התקבלו משני הלוויינים ששוגרו לחלל

בתעשייה האווירית התקבלו נתונים ראשונים מהלוויין הישראלי-צרפתי ונוס והלווין האיטלקי OPTSAT3000, שנבנו בארץ

 

 

 

אותות ראשונים התקבלו משני הלוויינים - ונוס ו-OPTSAT3000 - ששוגרו לפנות בוקר לחלל מגיאנה הצרפתית. כך נמסר מהתעשייה האווירית.

 

במשרד המדע אמרו כי הלוויין הישראלי-צרפתי "ונוס" נפרד מהמשגר ונכנס למסלולו בחלל בגובה 720 ק"מ. מוקדם יותר הופרד גם הלוויין שנבנה עבור משרד הביטחון באיטליה. במשרד המדע הוסיפו כי מערכות הלוויין ונוס תקינות.

 

יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית הנמצא בגיאנה הצרפתית, אמר: "עם קבלת הנתונים הראשונים מ'ונוס' ו-OPTSAT3000 אני מברך את שותפינו בסוכנויות החלל הישראלית והצרפתית, בחברת טלספצזיו ובמשרד הביטחון האיטלקי, על שיתוף פעולה יוצא דופן בין המדינות שהוביל להישגים טכנולוגים פורצי דרך. התעשייה האווירית תמשיך להוביל את תחום לווינות התצפית עבור מדינת ישראל, עם פרויקטים רבים נוספים בתהליך. אנו מקווים שממשלת ישראל תדע לשמר את העשייה הישראלית גם בתחום לווייני התקשורת. זה הזמן לקבל החלטה מיידית בנושא זה".

 

 (צילום: סוכנות החלל הצרפתית) (צילום: סוכנות החלל הצרפתית)
(צילום: סוכנות החלל הצרפתית)

 

בתדרוך עיתונאים שנערך בתעשייה האווירית, אמר מנהל מפעל חלל בתעשייה האווירית, עופר דורון, כי שני הלוויינים הובאו בדיוק למסלולם. הוא אמר כי בשבוע הבא אמורות להתקבל התמונות הראשונות מהלוויינים.

 

הלוויינים שוגרו ב-4:58 לפנות בוקר באמצעות משגר וגה, שבעת השיגור משקלו היה 137 טון, וגובהו כ-30 מטרים כגובה בניין. מערכת שיגור משוכללת ומדויקת דואגת לכך שכל לוויין נפלט מהמשגר בתזמון המתאים למסלולו. עד כה רשם "וגה" 100 אחוזי הצלחה בשיגורים. ואכן, בשעה 6:18 בבוקר שעון ישראל נפרד ונוס מהמשגר.

 

מנהל מפעל חלל, עופר דורון, ליד חדר הבקרה של הלוויין ונוס (צילום: ירון דרוקמן) (צילום: ירון דרוקמן)
מנהל מפעל חלל, עופר דורון, ליד חדר הבקרה של הלוויין ונוס(צילום: ירון דרוקמן)

 (צילום: ירון דרוקמן) (צילום: ירון דרוקמן)
(צילום: ירון דרוקמן)

 

"ונוס" - הלוויין הישראלי הראשון למטרות חקר הסביבה - נחשב לפרויקט הדגל של סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע ושל סוכנות החלל הצרפתית. "ונוס" מצויד במצלמה מיוחדת שיכולה לקלוט פרטים על פני כדור הארץ ב-12 אורכי גל, בהם גם פרטים שאינם נראים לעין. הלוויין יצלם שטחים קבועים בישראל וברחבי העולם ויספק לחוקרים עשרות תמונות מדי יום, וכל אחת מהן תכסה כ-760 קמ"ר.

 (צילום: ירון דרוקמן) (צילום: ירון דרוקמן)
(צילום: ירון דרוקמן)

 

 

OPTSAT 3000 הוא לוויין תצפית במשקל 400 ק"ג בעל רזולוציה גבוהה. ללוויין כושר תמרון גבוה וגמישות תפעולית רבה, בין היתר הודות למשקלו הנמוך משמעותית מלוויינים דומים בעולם, משקל שהושג בשימוש בטכנולוגיית מזעור חדשנית ומתקדמת שפיתחה התעשייה האווירית. ללוויין רזולוציה של 50 ס"מ, המאפשרת אבחנה של פרטים קטנים על הקרקע ומציבה את הלוויין בחזית העולמית של לווייני התצפית. הלוויין נרכש על ידי ממשלת איטליה ב-2012.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סוכנות החלל הצרפתית
השיגור מגיאנה הצרפתית
צילום: סוכנות החלל הצרפתית
מומלצים