שתף קטע נבחר

עזרו לכם לארוז? הדרך הנכונה לעבור דירה

לארוז בארגזים גדולים מדי, להניח בגדים מגוהצים ולהצטרך לגהץ אותם מחדש, ללכלך את כל כלי המטבח עם דיו של נייר עיתון ולארוז עם שקיות ניילון. אלו רק חלק מהטעויות בעת אריזה לפני מעבר דירה. אתר "המקצוענים" עם מדריך שיגרום לכם לארוז ולפרוק את הציוד בצורה חכמה יותר

עוברים דירה הקיץ? סביר להניח שהחלק המלחיץ ביותר הוא שלב אריזת החיים שלכם בארגזים. בכתבה הקודמת התייחסנו למשך הזמן הנדרש לאריזה לפני המעבר, לתכנון כמות הארגזים וציוד האריזה ולערבוב לא נכון של חפצים בארגזים. עוברים דירה? הנה עוד כמה טעויות שכדאי לא לעשות בעת האריזה - חלק ב'.

 

עוד כתבות בנושא:

הובלה צריכה כיסוי

אל תעשו את זה לבד: פירוק והרכבת רהיטים בהובלה

עוברים דירה בלי משברים של השנייה האחרונה

 

הטעות: לארוז בארגזים גדולים מדי  

"ארגזים גדולים מדי עם תכולה כבדה מדי יכולים לקרוע את הקרטון", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "אריזה חכמה היא כזו שבה ככל שהתכולה כבדה יותר, כך הארגז אמור להיות קטן יותר".

 

"לא מומלץ לארוז מעל 20 ק"ג בארגז אחד", מציעה שרית גושן מסידורים - עושים סדר בחיים. "ספרים, למשל, כבדים יחסית, ולכן לא מומלץ לארוז פריטים נוספים יחד איתם באותו ארגז. כדאי להקפיד על ארגזים קטנים יחסית עבורם, שיקלו עליכם במהלך האריזה וגם על המובילים ביום ההובלה".

 

הטעות: לאחסן פריטים שבירים בצורה לא מקצועית

החלק המורכב ביותר של האריזה הוא של הפריטים השבירים. "לרוב אלו כלי מטבח, מוצרי קוסמטיקה, אגרטלים וחפצי נוי", אומרת גושן. "כדאי מאוד לארוז אותם בצורה מקצועית, ולא להסתמך על המיומנות של המובילים ועל כך שישרדו את כל שלבי ההובלה והנסיעה במשאית עמוסה חפצים.

 

"מומלץ לאחסן אותם בתוך עטיפה מנייר, בצורה לא הדוקה מדי וליצור בידוד בין הפריטים המאוחסנים בסמוך זה לזה". אם מדובר בפריט קל ושביר יותר, יש לארוז אותו בראש הפריטים בארגז, לציין שמדובר בארגז עם פריטים שבירים ולסמן את כיוון הארגז, כך שהמובילים לא יהפכו אותו במהלך ההובלה".

 

    (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הטעות: לא לקבע את הארגז

"כדי למנוע מצב שבו הארגז מתקפל, חשוב לפזר את התכולה בצורה מאוזנת ולא להשאיר אותו ריק בחלקו", ממליצה גושן. "כך נמנע מצב שהוא קורס תחת המשקל ולא עומד בטלטלות ההובלה. אם התכולה בולטת מהארגז, חשוב לא לסגור אותו, מפני שברגע שיונח עליו ארגז נוסף, ייווצר שקע שעלול לשבור חפץ שנמצא בתוכו".

 

הטעות: לגרום לעבודה כפולה ומיותרת לאחר המעבר 

ישנן מספר טעויות שגורמות לנו לבצע עבודה כפולה ומיותרת לאחר המעבר לבית החדש. "אריזה של בגדים מגוהצים בתוך ארגזים, תגרום לנו לגהץ אותם מחדש לאחר המעבר", אומרת גושן. "כך גם עטיפה שלי כלי המטבח בנייר עיתון, תצריך מאתנו פעולה מיותרת של שטיפתם לפני אחסונם בארונות. לשם כך, שווה להשקיע בבחירת נייר עטיפה לבן, לשכור מתלה נייד שיאפשר להעביר את כל הבגדים התלויים בקלות".

 

הטעות: לא לסמן את הארגזים בצורה ברורה

כבר בשלב האריזה ההתחלתי כדאי לעבוד בצורה מסודרת כדי למנוע בלגן אחד גדול בחפצים אשר לעתים חולפת תקופה ארוכה עד שפורקים את כולם.

 

גושן: "רישום נכון הוא כזה שכולל את תכולת הארגז (למשל: כלי מטבח, מצעים, מגבות וכו'), לאיזה חדר הם שייכים ולמי מבני המשפחה. חשוב לכתוב את תכולת הארגז גם על חלקו העליון וגם על שתי דפנות נוספות ועדיף להשתמש במדבקות צבעוניות, כדי שבמקרה שהמובילים אינם בקיאים בעברית, מלאכת הפירוק תהיה קלה עבורם. אם מדובר בארגז הכולל חפצים שבירים, יש לציין זאת במפורש ובצורה ברורה (עדיף בצבע מסוים)".

 

הטעות: אריזה בשקיות זבל

"לרבים אריזה בשקיות זבל נראית כמו פתרון נוח, אך הבעיה עם שקיות אלו היא שהן לא יכולות להכיל משקל רב ונקרעות בקלות", מסבירה גושן. "כמו כן, הן לא ניתנות להערמה זו על גבי זו. ניתן להיעזר בשקיות קטנות יחסית, כדי לארוז בצורה מסודרת תחתונים וגרמיים בתוך הארגזים, תוך שמירה על הפרדה, אך לא להשתמש בשקיות בלבד לצורך אריזה".

 

הטעות: העברת מגירות מבלי לארוז את תכולתן  

"בהעברה של שידת מגירות כדאי להקפיד על אריזה של פריטים שבירים (בשמים, תכשיטים ומראות) בצורה מקצועית ולא לסמוך על כך שהם ישרדו את המעבר רק משום שהם בתוך מגירה", אומרת גושן. "ניתן למיין את המגירות, ואם המגירה מלאה בציוד, להוציא אותה, לניילן כפי שהיא ולהעביר אותה כיחידה אחת (מבלי להעביר את תכולתה לארגזים). כדאי מאוד להקפיד על מספור המגירות כדי להחזיר אותן לסדר הנכון שלהן בשידה לאחר המעבר".

 

מחפשים חברת הובלה? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים