שתף קטע נבחר

מתכונים לעוגיות מרוקאיות לשבירת הצום

רוצים לשבור את הצום עם עוגיות שקדים מרוקאיות? קבלו שני מתכונים קלים לעוגיות שיעשו לכם טוב בפה - עוגיות ג'ריבה ומספן

עוגיות ג'ריבה

המרכיבים:

165 מ"ל שמן

165 גר' סוכר טחון

1 שקית אבקת אפייה

275 גר' קמח

1 כוס שקדים קלויים טחונים (עם הקליפה)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערה את כל המרכיבים, ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם פירורי.
  2. מהבצק המתקבל יוצרים כדורים קטנים (בגודל של אגוז), מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים טיפה (שימו לב: יש לשים את הכדורים במרחק של אצבע אחת מהשנייה, מכיוון שהם תופחים בתנור וגם על מנת שלא ידבקו זה לזה).
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-25-20 דקות, עד להזהבה קלה.

  

מספן

יש להצטייד בתבנית שקעים ממתכת

 

המרכיבים:

165 מ"ל מים

165 מ"ל שמן

2 חלמונים

350 גר' קמח

100 גר' סוכר טחון

למילוי -

400 גר' שקדים מולבנים, טחונים דק

קליפה מגורדת מחצי לימון

3 ביצים

130 גר' סוכר

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - מכניסים לקערה את המרכיבים, לשים עד לקבלת בצק אחיד ומניחים בצד בצד לשעתיים. לאחר כשעתיים מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מקומח, ומרדדים עד לקבלת עלה דק בעובי של מ"מ.
  2. קורצים עיגול (בהתאם לגודל הקלתית), משמנים את הקלתית ומסדרים את הבצק בתוכה כך שהקצוות יקבלו את הצורה שלה.
  3. לוקחים כף מהשקדים, ובעזרת האצבע משחררים מהכף לאמצע תבנית השקעים (חשוב שהמילוי יגיע ל- 3/4 מגובה השקע ולא עד למעלה).
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ואופים במשך כ-20 דקות או עד להזהבה קלה.

 

המתכונים באדיבות מסעדת "אווה סאפי" בתל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
חגיגיות לשבירת הצום. מספן
צילום: ירון ברנר
מומלצים