שתף קטע נבחר

תביעה: הרופא סירב לראות החולה בלילה – בבוקר הוא כבר מת

לירון הכהן מיבנה אושפז כי חש ברע, אך שוחרר לביתו לפני שמצבו השתפר. גם לאחר שבני משפחתו הסבירו כי מצבו לא משתפר אלא מחמיר, רופא המשפחה לא הסכים להגיע לביקור בית. למחרת היום נמצא לירון מת במיטתו. עכשיו משפחתו תובעת את הרופא ואת קופ"ח כללית. הקופה: "מדובר בסיבוך נדיר"

הרופא סירב להגיע לבית המטופל - בבוקר הוא נמצא ללא רוח חיים. לפני כשלוש שנים חש לירון הכהן (23) מיבנה ברע, אושפז ושוחרר מבית החולים לביתו. אף שמצבו הרפואי החמיר, רופא המשפחה סירב לבקר אותו בביתו במהלך הלילה ונתן לאמו של לירון כדור שינה. בבוקר הוא נמצא מת במיטתו. כעת משפחתו תובעת את קופת החולים ואת הרופא המטפל.

 

לירון הכהן חש ברע והתלונן על כאבי בטן, כאבי רגליים, חום ונזלת וביקר אצל רופא המשפחה בקופת חולים כללית בעיר מגוריו, וזה הפנה אותו לצילום ריאות. למחרת המשיך להרגיש רע וחזר לרופא כשהוא סובל מחולשה, הזעה, תחושת עילפון ועקצוץ בידיים ומשם הופנה למיון.

 

הכהן נבדק בבית החולים תל השומר. כיוון שהיה חלש וסבל מכאבי ראש קשים הוחלט להשאיר אותו להשגחה באותו הלילה. למחרת, לאחר בדיקה של הרופא, אובחן כסובל ממחלת הנשיקה והוחלט לשחררו לביתו. בני המשפחה טוענים שבית החולים שחרר את לירון לביתו אף שהוא סבל מחולשה ונאלץ להתנייד בכיסא גלגלים.

 

לירון הכהן ז"ל. מצבו הלך והחמיר לאחר שיצא מאשפוז ( ) ( )
לירון הכהן ז"ל. מצבו הלך והחמיר לאחר שיצא מאשפוז

 

פניות של בני המשפחה לרופא המטפל

למחרת השחרור התקשר רופא המשפחה לדרוש בשלומו של הכהן, ואביו סיפר לו שהוא חלש, סובל מכאבים בכל גופו ואינו מסוגל אפילו להסתובב במיטה. יומיים מאוחר יותר החמיר אף יותר מצבו הבריאותי, והוריו נאלצו להאכיל אותו ולרחוץ את גופו.

 

באותו הערב פנתה אמו של הכהן לקופת חולים, שוחחה עם רופא המשפחה והסבירה את חומרת מצבו. האם המודאגת ביקשה מהרופא שיבוא לבקר את בנה בביתו כי מצבו לא טוב, אולם הרופא סירב ונתן בידי האם כדור שינה.

 

למרבה הצער, בבוקר מצאו הוריו של הכהן את בנם ללא רוח חיים במיטתו. בנתיחה שלאחר המוות נמצאו סימנים של דלקת קרום המוח, ולפי חוות הדעת הפתולוגית היא ככל הנראה הסיבה למותו.

 

מומחים: "היה צריך להיות מפונה לבית החולים"

בעקבות האירוע הוקמה ועדה של משרד הבריאות לבדוק את הטיפול הרפואי, וזו מצאה כי היה מצופה מרופא המשפחה לא להמליץ להכהן להישאר בביתו ללא בדיקה, אלא לכל הפחות להפנות אותו לחדר מיון או למוקד מרפאת חירום.

 

לכתב התביעה, שהגישו לאחרונה עורכי הדין דוד פייל וגלית מושקה-פרדל לבית המשפט המחוזי בתל אביב, צורפו חוות דעת של מומחים שמצאו פגם בהתנהלות רופא המשפחה.

 

"פעילות רופא המשפחה לאחר ביקורה של אם המנוח ודיווחה על מצבו הקשה היא רשלנית מכך שהרשה לעצמו לקבוע שמצבו של בנה אינו מצדיק בדיקת רופא", כותב פרופ' יאיר יודפת, מומחה לרפואת המשפחה ופרופ' מן המניין בפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית.

 

"קיימת סבירות גבוה שניתן היה להשאיר את המנוח בחיים אילו היה מופנה ומטופל בבית החולים. סבירות זאת נמנעה בגלל רשלנותו של הרופא אשר לא פעל כרופא הסביר ובהתאם לפרקטיקה הרפואית הנהוגה במקרה הזה".

 

מכללית שירותי בריאות נמסר: "אנו משתתפים בצער המשפחה. כתב התביעה התקבל רק לאחרונה והכללית תגיב כמקובל בביהמ"ש. נציין כי גם משרד הבריאות קבע כי מדובר בסיבוך נדיר ביותר שהסתיים בפטירת החולה ואין כאן רשלנות רפואית. בכל מקרה כאמור תגובה מפורטת תינתן על כך במסגרת ההליך המשפטי".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הרופא סירב להגיע לבית המטופל
צילום: shutterstock
צילום: רן כליף
עו"ד דוד פייל
צילום: רן כליף
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים