שתף קטע נבחר

נשיא צרפת יבקר בארץ: "ירושלים בירת פלסטין וישראל"

בוועידה דיפלומטית בפריז אמר עמנואל מקרון כי יגיע לישראל ולרשות הפלסטינית באביב 2018. "יש לקדם פתרון שלפיו ישראל ופלסטין חיות זו לצד זו - וירושלים בירתה של שתיהן", אמר

"לקדם תהליך שלום". נשיא צרפת מקרון, היום (צילום: AP) (צילום: AP)
"לקדם תהליך שלום". נשיא צרפת מקרון, היום(צילום: AP)

נשיא צרפת עמנואל מקרון צפוי להגיע באביב הקרוב למזרת התיכון ולבקר בין היתר בישראל וברשות הפלסטינית, כך אמר היום (ג') בוועידה עם שגרירים צרפתיים בפריז. הנשיא הצרפתי אמר כי בכוונתו לעזור לתהליך השלום האזורי ולקדם פתרון של שתי מדינות.

 

"נמשיך במאמצינו יחד עם האו"ם כדי למצוא פתרון של שתי מדינות, ישראל ופלסטין, שיחיו זו לצד זו במסגרת גבולות שיוכרו על ידי הקהילה הבינלאומית", אמר מקרון, וחידד כי "ירושלים תהיה הבירה של שתי המדינות". הנשיא הצרפתי הוסיף כי מלבד ישראל והרשות הפלסטינית, הוא יבקר גם בלבנון ובירדן.


 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

בנאומו בפני השגרירים הוסיף מקרון כי "המלחמה בטרור האיסלאמי היא בראש סדר העדיפויות של הדיפלומטיה הצרפתית, עלינו להגיב ללא חולשה". הוא הצהיר כי ארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש) "הוא האויב שלנו" וכי "יש לשים סוף למלחמה בסוריה". הוא הציע לקיים פסגה בינלאומית בפריז בתחילת 2018 "שמטרתה להילחם במימון הטרור".

 

שגרירת צרפת בישראל, הלן לה גל, אמרה כבר בחודש מאי, כמה ימים לאחר נחצחונו של מקרון בבחירות, כי הנשיא החדש יגיע לביקור בישראל בשנת 2018. בישראל הייתה שביעות רצון עם ניצחונו של מקרון, שנחשב פרו-ישראלי, על פני מועמדת הימין הקיצוני לה פן, שתמכה בין היתר באיסור על שחיטה כשרה ומילת בנים. הקהילה היהודית בצרפת התגייסה ברובה נגד לה פן ובעד מקרון.

 

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

הנשיא הצרפתי הצהיר בעבר כי הוא מתנגד להכרה חד-צדדית במדינה פלסטינית והוא נחשב בעצמו מקושר מאוד לקהילה היהודית בצרפת, ורבים מחבריו הם אנשי עסקים יהודים מהתקופה שעבד כבנקאי השקעות בבנק רוטשילד.

 

בתקופה כהונתו כשר הכלכלה בשנים 2016-2014, הביע מקרון עמדה נחרצת נגד ה-BDS ונגד כל צורה של הטלת חרם נגד ישראל. הוא התארח בישראל לפני כשנתיים כאורחו של שר הכלכלה דאז אריה דרעי.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם מקרון במהלך ביקורו בפריז באמצע חודש יולי. מקרון קרא בפגישה עם ראש הממשלה "לעשות הכול כדי לחדש את תהליך השלום על בסיס פתרון שתי המדינות - ישראל ופלסטין". בפגישה הבהיר מקרון כי צרפת מוכנה להעניק את כל הסיוע הדיפלומטי שיידרש. לדברי מקרון, ישראל והמדינה הפלסטינית "חייבות לחיות זו לצד זו בגבולות בטוחים ומוכרים, כאשר ירושלים תהיה בירתן".

 

הפלסטינים: ישראל ממשיכה להרוס בתים ולבנות בהתנחלויות

בתוך כך נועד היום ראש הממשלה הפלסטיני ראמי חמדאללה עם מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש, המבקר באזור. "ההנהגה הפלסטינית ובראשה הנשיא אבו מאזן מעוניינת להשיג מדינה פלסטינית עצמאית, אך ישנו צורך שהאו"ם יקבל החלטות בפועל, ובהן הכרה במדינת פלסטין", אמר חמדאללה במסיבת עיתונאים משותפת של השניים.

 

"רצועת עזה נמצאת במצב קשה מאוד. במהלך הפגישה שוחחנו על הצורך שהמדינות שהתחייבו לתרום לשיקום הרצועה יעשו זאת. אנו קוראים לאו"ם לספק את צורכי הפליטים הפלסטינים עד שישובו לבתיהם. בנוסף, על האו"ם ללחוץ על ישראל כדי שזו תסיר את המצור מעל רצועת עזה".

 

חמדאללה הוסיף: "ישראל ממשיכה במדיניות של הרס הבתים, המשך הבנייה בהתנחלויות, הפגיעות באסירים והמעצרים. אנו דורשים מהאו"ם להיענות לקריאתו של הנשיא אבו מאזן לספק הגנה בינלאומית לעם הפלסטיני לאור ההסלמה הישראלית נגדנו. כמו כן, אנו קוראים לישראל לכבד את החלטות האו"ם ובהן החלטת מועצת הביטחון נגד ההתנחלויות.

 

"ממשלת ישראל ממשיכה להסית לפריצה למסגד אל-אקצה, וכך ראינו היום חברי כנסת עולים למסגד. אנו קוראים לאונסק"ו לחייב את ישראל לכבד את הסטטוס-קוו ולהפסיק את תוכניתה לחלק את המסגד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
עמנואל מקרון בוועידה הדיפלומטית בפריז
צילום: AP
מומלצים