שתף קטע נבחר

פרשת הצוללות: מפקד השייטת לשעבר שנעצר - שי ברוש

ביהמ"ש התיר לפרסם כי מפקד שייטת 13 בין השנים 1987 ל-1991 ובעל עיטור המופת ממלחמת יום הכיפורים, נמנה עם העצורים החדשים בפרשה. החשדות נגדו: לקיחת שוחד והפרת אמונים

 

 

תת-אלוף  במילואים שי ברוש, מפקד שייטת 13 לשעבר, נמנה עם החשודים שנעצרו השבוע על ידי המשטרה במסגרת חקירת פרשת הצוללות. היום (ג') הותר לפרסם את שמו של ברוש, שחשוד בלקיחת שוחד ובהפרת אמונים. ביום ראשון הוארך מעצרו עד ליום רביעי הקרוב. אמש זומן לעדות בפרשה גם יועץ התקשורת אלי קמיר.

 

אשר לברוש - לדיון בבית המשפט הוא הגיע ללא ייצוג לאחר שטען כי אין לו צורך לקחת עו"ד פרטי. למרות זאת, בית המשפט מינה לו עו"ד מהסנגוריה הציבורית שטען כי אין לו כל קשר לפרשה וכי מדובר בספיח לפרשה בשל ניסיונו להקים עסק עם עד המדינה, מיקי גנור.

ברוש בבית המשפט (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
ברוש בבית המשפט(צילום: שאול גולן)

"כל הקשר שלו לפרשה הוא שהוא חבר של מיקי גנור. מדובר בספיח של הפרשה שהוא נקלע לו שלא בטובתו", טען הסנגור והוסיף כי "הנזק שעלול להיגרם לאיש הזה עולה פי כמה על התועלת של הציבור. הוא איננו גורם מרכזי. מדובר באדם שעבר קריירה מפוארת בשירות הצבאי. היה מפקד השייטת, מעולם לא הסתבך בדבר. למה להכתים את שמו בשעה שסיכוי גדול מאוד שבסופו של יום לא יוגש כתב אישום?".

 

השופטת עינת רון סירבה לבקשת הסנגור לאסור את פרסום שמו של ברוש, אך עיכבה את ההליך ביממה. "נדמה כי בפרשה זו יש חשיבות רבה לזכות הציבור לדעת. עניינו של חשוד זה אינו שונה מעניינם של חשודים אחרים ששמם פורסם", טענה רון.

 (צילום: זהר שחר) (צילום: זהר שחר)
(צילום: זהר שחר)

 (צילום: זהר שחר) (צילום: זהר שחר)
(צילום: זהר שחר)

 

מבצעים נועזים כלוחם וכמפקד

ברוש פיקד על שייטת 13 בין השנים 1987 ל-1991. בתקופתו פוצצה יחידת העילית את "ספינת השיבה" של אש"ף בקפריסין ובאפריל 1988 השתתפה יחד עם כוח של סיירת מטכ"ל במבצע חיסולו של אבו ג'יהאד, מי שהיה ראש הזרוע הצבאית בפתח וסגנו של יאסר ערפאת, בביתו שבתוניס. בהמשך דרכו בצה"ל שימש כראש מספן המודיעין בחיל הים ולאחר שחרורו משירות צבאי עסק בייעוץ צבאי.

 

 

ב-1973 השתתף ברוש, עוד בהיותו לוחם, בפשיטה על נמל פורט סעיד, שנקראת "מבצע ליידי" ונחשבת אחת הפעולות הנועזות במלחמת יום הכיפורים. בפעולה הוטבעו כלי שיט מצריים ושני לוחמים של שייטת 13 הוכרזו כחללים שמקום קבורתם אינו ידוע.

 

בראיון ל"ידיעות אחרונות" ב-2014 סיפר ברוש: "חדרנו לנמל, שני זוגות של צוללים. צללתי עם בועז שקדי. חדרנו דרך רשת הפלדה ששמרה על פתח הנמל. המצרים זרקו פצצות עומק. הטבענו חמישה כלי שיט מצריים, אבל הזוג השני, עודד אמיר ז"ל ועלי קמחי ז"ל, לא חזר. מקום קבורתם לא נודע". בעקבות המבצע קיבלו הארבעה את עיטורי גבורה, העוז והמופת.

 

גלעד מורג השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים