שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מהמטבח הבוכרי: ארז מכין מאפה במילוי בשר ודלעת
    הוא מזכיר אוזן המן, אבל אל תתבלבלו - זהו אינו המשולש עם הפרג מפורים, אלא מאפה מהמטבח הבוכרי במילוי בשר טחון ודלעת. צפו
    צילום: אביהו שפירא

    צילום: אביהו שפירא

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    ארז והמאפים הבוכריים (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    ארז והמאפים הבוכריים(צילום: אביהו שפירא)
      

    מאפה בוכרי במילוי בשר ודלעת

    המרכיבים:

    לבצק -  

    1/2 ק"ג קמח רב תכליתי

    1/4 כוס שמן זית

    1 כף חומץ בן יין לבן

    1 כפית מלח

    1 כפית סוכר

    1 כוס מים חמים

    למילוי -

    1/2 ק"ג בשר טחון, ועוד קצת שומן לייה

    2 כוסות דלעת, אפויה בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות עד לריכוך

    2 כוסות בצל קצוץ דק מאוד, מטוגן בשומן טלה או בשמן זית עד לשקיפות בלבד

    מלח - לפי הטעם

    פלפל שחור - בנדיבות

    1 כפית זרעוני כמון קלויים

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק - מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים במשך 10-8 דקות עד שהבצק אלסטי ונעים (הבצק לא אמור להיות דביק מצד אחד או יבש מהצד השני, לכן חשוב להוסיף מים או קמח בכמויות קטנות לפי ההרגשה כדי לאזן אם צריך). מעבירים את המסה לקערה מכוסה ושמים בקירור במשך כשעתיים-שלוש (הממהרים שביניכם יכולים להתחיל לעבוד על הבצק חצי שעה אחרי הלישה).
    2. מכינים את המילוי - מגלגלים את הבצק לנקניק, חותכים ל"מטבעות" בצק ופותחים לעיגולים דקים. בנתיים מטגנים את הבצל בשומן. מוסיפים את הבשר והתבלינים וקוצצים את הדלעת האפויה. מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומקררים לטמפרטורת החדר.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    3. מרכיבים את המנה - שמים כף קטנה מהמילוי על כל עיגול בצק, וסוגרים לצורת אוזן המן. הופכים כל עיגול ומהדקים מעט.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    4. אופים - מושחים את המאפים בחלמון מדולל במעט מים עם קורט מלח, ובוזקים מעט קצח מלמעלה. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 12 דקות או עד שהמאפים מזהיבים ומקבלים גוון יפה.  
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אביהו שפירא
    במילוי דלעת ובשר. מאפה בוכרי של ארז
    צילום: אביהו שפירא
    מומלצים