שתף קטע נבחר

מחקר קובע: סיגריה אלקטרונית מזיקה לבריאות

חוקרים בשוודיה מצאו: סיגריה אלקטרונית עם ניקוטין היא לא סתם חתיכת פלסטיק תמימה. הסכנות הכרוכות בעישונה: לחץ דם גבוה, התקפי לב, שבץ וטרשת עורקים

כך העישון מסוכן עבורכם:

 

 

חשבתם שעישון סיגריה אלקטרונית איננו פוגע בבריאותכם? מחקר חדש קובע: שימוש בסיגריות הללו עלול להגביר את הסיכון ללחץ דם גבוה, להתקפי לב, לשבץ ובשלב מאוחר יותר לטרשת עורקים.

 

המחקר מתייחס לסיגריות אלקטרוניות המכילות ניקוטין, שתופסות את נפח השוק העיקרי בתחום הסיגריות האלקטרוניות. אנשים רבים, שמעשנים את הסיגריות הללו, חושבים שהן אינן מזיקות לבריאות ורואים בהן מעין מוצר סטרילי, בעיקר משום שהן אינן מכילות טבק ומשום שהן עשויות מפלסטיק.

 

לא כל כך תמימה. סיגריה אלקטרונית (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא כל כך תמימה. סיגריה אלקטרונית(צילום: shutterstock)

 

אבל מחקר שנערך בשוודיה, אשר ממצאיו פורסמו אתמול בעיתון הבריטי "הגרדיאן", מצביע על כך שעישון סיגריות אלקטרוניות מסוכן לבריאותכם. הנבדקים במחקר לא השתמשו מעולם בסיגריות אלקטרוניות. הם נדרשו לעשן סיגריה אלקטרונית המכילה ניקוטין. לאחר 30 דקות עישון נרשמה עלייה משמעותית בלחץ הדם שלהם, בקצב הלב ובקשיחות העורקים. בקרב נבדקים שעישנו סיגריה אלקטרונית ללא ניקוטין לא נרשמו כל תוצאות חריגות.

 

נזק לבריאות לטווח הארוך

ד"ר מגנוס לונדבק מאוניברסיטת שטוקהולם בשוודיה אמר: "מספר המשתמשים בסיגריות אלקטרוניות עלה בצורה דרמטית בשנים האחרונות. הן נתפסות על ידי הציבור הרחב כבלתי מזיקות, וזה ממש לא נכון. התוצאות אכן ראשוניות, אבל המחקר מצא עלייה משמעותית בקצב הלב ובלחץ הדם בקרב מעשני סיגריות אלקטרוניות המכילות ניקוטין. גם נוקשות העורקים שלהם גדלה בערך פי שלושה". עורכי המחקר מעריכים כי עישון עקבי של סיגריות אלקטרוניות עם ניקוטין עלול לגרום בטווח הארוך לבעיות בריאות קשות.

 

משרד הבריאות בישראל החליט בעבר להתיר עישון סיגריות אלקטרוניות המכילות ניקוטין בשטחים ציבוריים, בניגוד לנהוג בסיגריות רגילות. אלא שלפני ארבעה חודשים הודיע לבית־המשפט כי הוא נסוג מהחלטתו.

 

האגודה למלחמה בסרטן פירסמה בשנה שעברה נייר עמדה בנושא סיגריות אלקטרוניות ובו נטען כי "אין הוכחות מדעיות מוצקות ליכולתן לסייע בגמילה, ויתרה מכך, הן אף מעודדת עישון במקום למגר אותו". באגודה טוענים כי מחקרים בעולם מצביעים כי במדינות שבהן הסיגריה האלקטרונית נפוצה, זינק מספר המעשנים משמעותית.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Gettyimages
סיגריה אלקטרונית. מזיקה לבריאות
צילום: Gettyimages
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים