שתף קטע נבחר

המסעדות שנפתחו והמסעדות שנסגרו בשנה החולפת

ממסעדת "רפאל" ועד מסעדת "אברטו" בגדרה: בחרנו את הפתיחות המעניינות של השנה ואת הסגירות שעשו לנו קווץ' בלב

 

אם יש משהו שהשנה החולפת התבלטה בו זה סגירות של מסעדות - ותיקות לצד חדשות, וכאלו שאפילו לא מלאו להן שנה. אבל לצד כל מסעדה שנסגרה נפתחו גם הרבה מסעדות שוות ומבטיחות, שעושה רושם שהן כאן כדי להישאר.

 

אז הנה הבחירות שלנו לשנה החולפת: מסעדות שנפתחו בקול תרועה ומסעדות שנשבר לנו הלב על לכתן.

 

 

נפתחו

יא-פאן I תל אביב

השף יובל בן נריה (״טאיזו", "מיאזקי") פתח השנה ביסטרו יפני מבטיח, בחלל לשעבר של מסעדת "פרונטו" ברחוב נחמני בתל אביב, מול מלון נורמן ובצמוד ל"קפה נואר". המסעדה של בן נריה בנויה רובה ככולה מבר גדול התופס את כל החלל, מה שמספק חוויית בילוי בלתי פורמלית, קלילה ועדכנית.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

במקום מוגש מנעד רחב של מנות, ברטבים ובטעמים שרק בן נריה יכול לרקוח, כולל כאלה שאינם מוכרים בסצנת הקולינריה.

נחמני 26 תל אביב, 03-6487796, ראשון-שבת 12:30-16:30, 18:00-23:30

 

קאב קם I תל אביב

האחות קטנה של מסעדת "בית תאילנדי" שהגיחה השנה ויצרה המון רעש עם פתיחתה. המקום הוא למעשה בר תאילנדי שמתמקד במשקאות ו"ביסים" של מנות קטנות ושובבות. במילים אחרות, מקום להגיע אליו למשקה ונשנוש או לפתוח בו שולחן עם מנות שרינג קטנות שמשלימות אחת את השנייה.

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

התפריט כאן מציע גם מנות שמתאימות לצמחוניים ולטבעוניים, וגם למי שמחפש את המנות התאילנדיות המבוססות על בשר לבן.

מגישים כאן גם סלט פפאיה במגוון גרסאות ומנות אטריות שכל מרכיביהן מיוצרים במקום מאפס. בגזרת האלכוהול תמצאו קוקטיילים עם נגיעות תאילנדיות שכוללים קרם קוקוס ופירות טרופיים, וקוקטיילים קלאסיים עם אלכוהול. 

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

טווח המחירים כאן נע בין 108-38 שקלים למנה, ואל תחמיצו את שעות בין הערביים במקום - הן שוות במיוחד.

לינקולן 11 תל אביב, 03-6889960, שני-שבת 2:00-18:00, לא כשר

 

תל יצחק I תל יצחק

המסעדה שייכת להראל בלו, בעליה של קבוצת בלו ("סיטארה", "בראנז'ה" ועוד) מחולקת לשלושה אזורים שונים: חלל פנימי, בר עם מקומות ישיבה שבמרכזו טאבון גדול ומטבח פתוח וחצר אחורית עם עצי פרי, צמחי תבלין ומשחקים לילדים, שגם שם אפשר לשבת.

 (צילום: גלעד משי) (צילום: גלעד משי)
(צילום: גלעד משי)
   

תפריט המסעדה הוא ים תיכוני עם השפעות איטלקיות, צרפתיות ויווניות. בצהריים יש תפריט עסקיות ותפריט הערב כולל מנות מהטאבון כמו פיצה גבינות וארטישוק, פיצה פירות ים, מנות ראשונות חמות וקרות כמו סלמון כבוש בסלק וליים וקלמרי צרוב עם שעועית לימה. בנוסף, מוגשים שם גם סלטים, פסטות טריות, דגים ופירות ים, בשרים ועוף וגם תפריט ילדים.

 (צילום: שי בן אפרים) (צילום: שי בן אפרים)
(צילום: שי בן אפרים)
 

בכניסה לקיבוץ תל יצחק, 09-7411110, ראשון-שבת 8:00-24:00, לא כשר

 

שרויטמן I תל אביב

ב-2009 התעצבה הסצנה הקולינרית בארץ כשהשף ערן שרויטמן סגר את מסעדת "אורקה" שבה גילינו שחלמון יכול לנוח גם בתוך רביולי. אחר כך שרויטמן עשה ייעוץ לפיצרייה "בית העם" בתל אביב, ולפני כשנתיים היא נסגרה, פחות משנה לאחר שנפתחה.

שף ערן שרויטמן. "לא מחפש כמות, אלא איכות" (צילום: יח"צ) (צילום: יח
שף ערן שרויטמן. "לא מחפש כמות, אלא איכות"(צילום: יח"צ)
  

מאז שרויטמן בעיקר אפה בביתו במושב, וחילק סחורה משובחת במיוחד למספר מקומות בעיר. בימים אלה שרויטמן עשה עכשיו קאמבק מפתיע, והפעם לא במרכז תל אביב וגם לא מסעדת שף, אלא מאפייה ובית קפה שיפעלו בחלל במזרח העיר.

נחלת יצחק 30, תל אביב

  

אברטו I גדרה

ביסטרו שף מדובר שנפתח במושבה, ושוכן בקומת הקרקע של מלון ספא בוטיק, שעתיד להיפתח בקרוב. את הפרויקט הזה יזם איש העסקים צחי צוק, שגייס לכוחותיו את השף אסף שטרן אשר שימש במשך ארבע שנים כשף של מסעדת "המזללה" של מאיר אדוני.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בתפריט מנות כמו סלט של קלמרי, מולים קונפי ביוגורט יוזו, סלט עדשים עם סלרי, משמש, טחינה גולמית, חמאת עגבניות וקולי ירוק (75/53 שקלים), חצי עוף מפורק ללא עצמות בגריל פחמים (87 שקלים), לינגוויני קרבונרה (77 שקלים), קפלטי בקר עם קרם ארטישוק ים (83 שקלים) ועוד.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

המנות היצירתיות מתכתבות עם צורת ההגשה המעניינת בתוך כלים יוצאי דופן, ביניהם שמפניירות בצבע זהב וסכום בצבע נחושת. האווירה במקום סוערת, ובכל פרט קטן מורגשת השקעה מרובה. בחוץ חצר מטופחת עם צמחי תבלין, ובפנים יש גם בר קלאסי שמאפיין ביסטרואים מעודכנים. בקיצור, אחת המסעדות השוות מחוץ לתל אביב. וכן, היא לא כשרה.

 

שכביץ 5 גדרה, 08-6680066/0, ראשון-שבת 18:00-23:00, לא כשר

   

ריפבליק I הוד השרון

בראסרי מודרני שממוקם באזור התעשייה של הוד השרון ושייך לאורי רז (ממקימי ובעלי ה"סושיאל קלאב", "פיאצה", "פאפא'ס" והבר "223"), קיקו (עמיקם) בלוקו (מבעלי מסעדת "קלמטה" ביפו), רונן שמש (איש ניהול ושיווק בכיר ואושיית "פודסטגראם") ואלי בן הרוש (מסעדן בעל ניסיון עשיר בניהול בעולם המסעדות).

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

השף שנבחר להוביל את המטבח הוא אבי כהן, לשעבר שף במסעדות "אונמי", "טפאו", "סושיאל קלאב" ו"צפון אברקסס", שיציע כאן תפריט במחירים נגישים שכולל בין היתר מנות כמו כרובית מושחמת בתנור אבן עם חמאת אורגנו ופרמזן (42 שקלים), סלט טונה אדומה צרובה עם אטריות צלופן, מלפפונים, אצות ווקאמה ושומשום (58 שקלים), פאייה איטלקית עם פירות ים, זעפרן, סלסיצ'ה ועגבניות אש (92 שקלים), שוק אווז בבישול ארוך על קרם תפוחי אדמה עשיר ועלי תרד (88 שקלים) ולינגוויני שחור עם קלמרי, שום, צ'ילי ויין לבן (78 שקלים). יש כאן גם מתפריט אלכוהולי שכולל מבחר קוקטיילים (42 שקלים).

הנגר 24 הוד השרון (אזור התעשייה), 09-887880, ראשון-שבת 24:00-19:00, לא כשר

 

באנה I תל אביב

מסעדה טבעונית חדשה ומדוברת, שמתבססת כולה על ירקות, דגנים ואגוזים ללא תחליפי בשר. חנוך שכטר ודן ארואץ, שנפגשו במטבחים השונים של אייל שני, שתלו בחצר צמחי תבלין, שיהפכו בהמשך לגינת ירק שתוכל לספק תוצרת טרייה למטבח המסעדה.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

התפריט, שמשתנה מדי יום, מציע ארוחות בוקר, צהריים וערב כשכל המנות מבוססות על צמחים שנמצאים הכי קרוב למצבם הטבעי (Plant Based). מלבד מנות ירק סטייל באק צ'וי צלוי, סלט סלק מוחמץ בנענע, תפוחי אדמה פריכים עם גרידת לימון ופטוצ'יני עם תירס טרי, מגישים כאן גם אורז פטריות, פוקאצ'ות ולחמי מחמצת, שגם אותם מכינים במקום.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

נחמני 36 תל אביב, 03-6991566 ראשון-חמישי 23:00-9:00, 16:00-9:00, שבת 23:00-9:00, לא כשר

 

Hiro לבונטין I תל אביב

גסטרו-בר בסגנון יפני שפתח השף ישראל אהרוני לפני מספר חודשים. אהרוני מציע כאן מבחר מנות ראמן, פתיחים אסייתיים, באנ'ס, קוקטיילים וסאקה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

יש בתפריט גם מנות קיץ חדשות כמו דן דן נודלס (56 שקלים) - ראמן ללא ציר עם בשר טחון, טקואן, ביצה, באקצ'וי ואטריות סובה קרות (46 שקלים); וג'י נודלס (53 שקלים) וצ'יקן נודלס (56 שקלים). בצהריים המקום מציע עסקיות הכוללות מנה עיקרית (שתי באנ'ס לבחירה, מנת ראמן או מנת נודלס), סלט ותה קר (68-52 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

לבונטין 19 תל אביב, 03-6814080 ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

ק-פה האנוי ן תל אביב

מסעדה המוקדשת למטבח האסייתי-צרפתי, והיא חלק מרשת מסעדות צרפתיות ששייכת לעמנואל דיין וקלוד לוזן, שבבעלותם 40 מסעדות בצרפת וברחבי העולם. במטבח נמצאת השפית נופר זוהר (בוגרת "משחקי השף").

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
  

התפריט במקום כולל מנות ספרינג רול וייטנאמי, מנות באן וגם כמה יציאות כמו דג מאודה בעלה בננה וחריימה קארי.

מלכי ישראל 1 תל אביב, 03-6771184, ראשון-חמישי 18:00-23:30

 

תל אביבה I קרית שמונה

מקום צעיר ומדליק של בחור בשם טל ואנונו, שמאמין שלכל עיר יש את ה"תל אביב" שלה - וכך גם לקרית שמונה. "תל אביבה" הוא בית קפה שבו כל אזור מעוצב כמו שכונה, רחוב או אזור אייקוני כלשהו בתל אביב.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

יש במקום בר וגם אזור עם שולחן אבירים עגול, ותפריט המקום מציע מנות ישראליות עם שמות של מקומות או אישים שרלוונטים לעיר הגדולה, כמו דיזינגוף בווק, שקשוקה עג׳מי (49 שקלים) שקשוקה שוק הפשפשים, כריך שאול המלך (46 שקלים) ועוד.

שדרות תל חי 120 קרית שמונה, 04-6959887, ראשון-חמישי 24:00-9:00, שישי 16:00-9:00, מוצ״ש-24:00, כשר למהדרין

 

השוק I אשדוד

מסעדת רחוב שממוקמת במרכז מסחרי מנומנם קרוב לים, ומגישה מנות מעניינות בפיתה (ויש גם אחת בתוך חצי כיכר לחם אחיד). ייתכן שהמקום יזכיר לכם מעט את "המזנון" של השף איל שני, אך אל תטעו, זה ממש לא אותו המקום, ולדברי הבעלים רוני אלבז - גם אינו מתיימר להיות כזה - למרות שתכלס' נראה ומרגיש כמעט אותו דבר.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אלבז מכניס לתוך הפיתה את "תל אביב" (46 שקלים) - אנטרקוט עם רוקט ובצל סגול; את העיר "אגאדיר" (36 שקלים) - קציצות מבושלות עם מטבוחה וחציל מטוגן; ואת המבורג (36 שקלים) - המבורגר עם עגבנייה וחסה. יש לו גם מנות בפיתה עם עוף ומנות טבעוניות. בגזרת התוספות תמצאו צ'יפס בטטה או בטטה אפויה (18 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

נורדאו 24 אשדוד, ראשון-חמישי 24:00-11:30, מוצ"ש-1:00, כשר

 

נסגרו

רפאל I תל אביב

בדיוק שלוש שנים אחרי שהתאושש השף רפי כהן מהמשבר שפקד את מסעדת "רפאל", בעקבותיו חווה גם משבר אישי קשה והמסעדה נסגרה למשך שבוע, בחודש אפריל השנה נסגרה המסעדה בפעם השנייה - והפעם לצמיתות. 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

השף רפי כהן נחשב ל"ילד הפלא" של המטבח הישראלי. את מסעדת "רפאל" הוא פתח לפני 16 שנה בשנת 2001, כשהוא בן 26 בלבד. בגיל 13 החל כהן לעבוד במטבח של מלון המלך דוד בירושלים, ובהמשך הקריירה שלו עבד במטבחים של שפים נחשבים בצרפת, ולא למד בישול באף מוסד קולינרי. לאורך השנים יצר כהן מטבח מוקפד, הנשען על חומרי גלם איכותיים וטריים, כשבסיסו היה מאכלים מרוקאים שאותם הכיר מבית סבתו, עזיזה, ולהם הכניס טוויסט, כמו קוסקוס או סיגרים מרוקאים.

  

בינדלה I תל אביב

3 שנים לאחר פתיחה, נסגרה במפתיע בסוף חודש מרץ מסעדת "בינדלה", ששכנה ברחוב מונטיפיורי בתל אביב. עם פתיחתה שימש בה במשך כשנתיים רועי סופר, כשף המסעדה. לפני כשנה, נפרד סופר מהמסעדה, ובמקומו לוהק לתפקיד השף יורם ניצן, מי שהיה השף של מסעדת "מול ים" במשך 18 שנה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

הסינית האדומה I תל אביב

אחרי 40 שנות פעילות נסגרה בסוף חודש מרץ אחת המסעדות הוותיקות בארץ, מסעדת "הסינית האדומה". כשנפתחה המסעדה הסינית בצפון רחוב דיזנגוף בתל אביב בשנת 1977, אף אחד עוד לא ידע ש-40 שנה לאחר מכן הטרנד האסייתי ישתלט על כל תפריטי המסעדות בעיר, ותל אביב תהפוך לפנינת נדל"ן מבוקשת. 31 במרץ 2017 היה היום האחרון לפעילותה של המסעדה, אחרי 40 שנה.

"איך בנאדם מרגיש כשהוא גוסס?" מסעדת "הסינית האדומה" - הסוף (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
"איך בנאדם מרגיש כשהוא גוסס?" מסעדת "הסינית האדומה" - הסוף(צילום: אבי מועלם)
 

את המסעדה, שנפתחה בכלל בשם "המסעדה הסינית", פתח לפני 40 שנה ישראל בויקו, בחור צעיר שהגיע מהשואו ביזנס וחלם לפתוח מסעדה תאילנדית. בהמלצת חבר קרוב, אברהם דשא פשנל, הוא החליט לסגת מהרעיון של מסעדה תאילנדית - על אף שכל הטבחים במסעדה היו תאילנדים - ולפתוח מסעדה סינית שבה האוכל יהיה קצת יותר מוכר.

 

מיום פתיחתה ועד סגירתה, לא עברה המסעדה שיפוץ מקיף, והיא נשארה בדיוק כפי שהייתה, למעט "טיפולים קוסמטיים" נקודתיים, והחלפה של ציוד במטבח כתוצאה מבלאי.

 

לוקה ולינו, תל אביב

המסעדה שידעה ימים יפים בירושלים תחת השם "טופולינו", עברה לתל אביב, נפרדה מהכשרות, אבל נסגרה אחרי פחות משנה של פעילות. המסעדה שכנה בחלל גדול ויפה ברחוב לילינבלום והציעה מטבח איטלקי-סיצילאני במיטבו.

 

חמארה, רחובות

עד שכבר היה משהו באמת טוב מחוץ לבועה התל אביבית, הוא נסגר בחודש שעבר בקול ענות חלושה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בחמארה של רחובות היו ארבעה שולחנות, בר עם עשרה מקומות ישיבה ותפריט שכלל אוכל ביתי פשוט כמו לחם עם סרדינים או נתח אונגלה עם ירקות על הפלאנצ'ה.

 

אחוזת בית 3 I תל אביב

מסעדת "אחוזת בית 3" פעלה שמונה חודשים בלבד ברחוב אחוזת בית בתל אביב, למרגלות מגדל שלום, ונסגרה במפתיע. המסעדה הייתה שייכת לארבעה שותפים, שני שפים - עידן רובין ודוד סדי (שעבדו בעבר ב"קלארו" וב"סנטה קתרינה") ושניים נוספים - אייל אלגבי, שהיה אחראי על ניהול הפלור וחנוך לונדונר. מאחורי השותפים לא היה משקיע, והם פתחו את המקום מההון העצמי שלהם.

מסעדת "אחוזת בית 3" (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מסעדת "אחוזת בית 3"(צילום: יח"צ)
 

דוד סרי (מימין) ועידן רובין במטבח של אחוזת בית 3 (צילום: אריאל אפרון) (צילום: אריאל אפרון)
דוד סרי (מימין) ועידן רובין במטבח של אחוזת בית 3(צילום: אריאל אפרון)

עם פתיחתה נחשבה המסעדה להבטחה קולינרית. את המקום שיפצו ארבעת השותפים בעצמם בסכום של 800,000 שקלים, סכום הנחשב לסכום סביר לפתיחת מסעדה חדשה בסדר גודל כזה. בלב המסעדה היה מטבח פתוח שאותו הקיפו שני ברים ושולחנות שהיו פזורים בחלל. התפריט הציג מטבח פיין קז'ואל בסגנון איטלקי-צרפתי בטוויסט אישי של שני השפים.

 

עובדים מספרים כי בשבועות האחרונים לפעילות המסעדה התגלו חילוקי דעות בין השותפים.

הכניסה למסעדת "אחוזת בית 3" (צילום: יח"צ) (צילום: יח
הכניסה למסעדת "אחוזת בית 3"(צילום: יח"צ)
  

  

קפה אל-נור I תל אביב

מסעדת "קפה אל נור", שנפתחה לפני שבעה חודשים בחלל שאיכלס בעבר את מסעדת "ברטי" ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב, נסגרה גם היא במפתיע. "קפה אל נור" נפתחה רק בחודש פברואר השנה, ולפני כשלושה חודשים הצטרף למטבח השף רוברט קלוגר. התפריט של המסעדה כלל מקבץ סלטי פתיחה ועוד שלל מנות המבוססות רובן על דגים ופירות ים.

 (צילום: יואב גורין) (צילום: יואב גורין)
(צילום: יואב גורין)

 (צילום: יואב גורין) (צילום: יואב גורין)
(צילום: יואב גורין)

 

ז'אז'ו ויין בר I תל אביב

שלוש שנים אחרי שנפתחה במתחם שרונה בתל אביב, נסגרה מסעדת "ז'אז'ו ויין בר". המסעדה, הכוללת שלושה מפלסים הפרושים על פני שטח של 350 מטר, שכנה במבנה כורכר ששימש כיקב טמפלרי עתיק. מדובר באחד החללים היפים בארץ, שאותו עיצב המעצב דן טרוים.

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

במתכונת המקורית שלה כללה המסעדה תפריט שהורכב ממנות קטנות ובינוניות במחירים שנעו בין בין 147-48 שקלים למנה, ותפריט יין גדול ומרשים.

  

יאקימונו I אילת

המסעדה היפנית "יאקימונו" באילת נסגרה לאחר ארבע שנים של פעילות. את "יאקימונו" אילת פתח באפריל 2013 המסעדן אבי כהן (ז"ל), יחד עם בעלי רשת מלונות "ישרוטל" ועם אחיו אלי כהן, שליווה אותו בכל עסקיו. המסעדה הייתה כשרה והציעה את מיטב הדגה הטרייה לצד בשר מובחר, בסגנון יפני, ושכנה על טיילת ה"רויאל ביץ'" בחוף הצפוני.

 

מקורבים למסעדה סיפרו כי עלויות חומרי הגלם והקונספט הקפדני שהנהיגו בעלי המסעדה לא תאם את החזון הכלכלי של בעלי המלון שבו היא שכנה. האחרונים, ביקשו להוזיל את העלויות, אולם הבעלים הנוכחים של המסעדה סירבו לעשות זאת בטענה כי הדבר יפגע בשם המותג ובחזון הקולינרי של כהן, שהקים אותה והיה הרוח החיה מאחוריה.

    

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
הפתיחות והסגירות החשובות של השנה שחלפה
צילום: אבי מועלם
מומלצים