שתף קטע נבחר

3 מתכונים לעוגות עם דבש

ככה מסיימים שנה: דבש, ניחוחות של אפייה וחגיגת פירות - שלושה מתכונים לעוגות מתוקות לחג

 

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

טארט אגסים ודבש

המרכיבים (לתבנית טארט בקוטר 28 ס"מ משומנת ומקומחת):

לבצק פריך -

200 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

300 גר' קמח (2 כוסות)

100 גר' אבקת סוכר (1 שקית)

1 ביצה טרופה

לקרם שקדים (מספיק ל-2 טארטים):

200 גר' חמאה רכה

200 גר' שקדים טחונים (2 כוסות)

200 גר' סוכר (1 כוס)

2 ביצים

למילוי אגסים -

9-8 אגסים, חתוכים למניפות

50 גר' חמאה

2 כפות דבש

1/2 גביע שמנת חמוצה

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון מעבדים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים ביצה, ממשיכים לערבב ומפסיקים ברגע שנוצר כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים לקירור לשעה לפחות.
  2. אופים את העוגה - מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ ומרפדים בתבנית מקומחת ומשומנת במעט חמאה. רצוי להקפיא או לקרר טרם האפייה (כדי שהבצק לא יתפח במהלך האפייה, מכסים אותו בנייר אלומיניום וממלאים את התבנית בשעועית יבשה או כל תחליף המשמש כמשקולת).
  3. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך  כ-10 דקות, מסירים בזהירות את המשקולת ואת נייר האלומיניום וממשיכים לאפות במשך 3 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים קלות לפני הוספת המילוי.
  4. מכינים את קרם השקדים - שמים במעבד מזון סוכר, שקדים וחמאה ומעבדים במשך 4 דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובהדרגה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים במקרר.
  5. מכינים את קרם האגסים - במחבת חמה ממיסים את החמאה והדבש ומוסיפים את האגסים. מבשלים עד לריכוך ומצננים.
  6. מרכיבים את הטארט - מוסיפים 1/2 גביע שמנת חמוצה למחצית מכמות קרם השקדים ומערבבים. מורחים על בסיס העוגה, ומסדרים את האגסים על קרם השקדים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.
  7. רגע לפני ההגשה ואחרי צינון, מומלץ לבזוק אבקת סוכר מעל העוגה.

 

טארט תפוחים ודבש

המרכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומקומחת):

לתחתית בצק פריך+רשת בצק פריך לקישוט -

200 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

300 גר' קמח (2 כוסות)

100 גר' אבקת סוכר (1 שקית)

1ביצה טרופה

לקרם שקדים (מספיק ל-2 טארטים):

200 גר' חמאה רכה

200 גר' שקדים טחונים (2 כוסות)

200 גר' סוכר (1 כוס)

2 ביצים 

למילוי תפוחים -

8 תפוחים, חתוכים לפרוסות דקות

50 גר' חמאה

2 כפות דבש

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - במעבד מזון מעבדים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים ביצה, ממשיכים לעבד ומפסיקים ברגע שנוצר כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה לפחות.
  2. מקמחים משטח עבודה, מרדדים חצי מכמות הבצק לעובי 4 מ"מ ומרפדים בתבנית מקומחת ומשומנת במעט חמאה (רצוי להקפיא או לקרר טרם האפייה).
  3. אופים את תחתית הטארט בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים קלות לפני הוספת המילוי.
  4. מכינים את קרם השקדים - שמים במעבד מזון סוכר, שקדים וחמאה ומעבדים במשך 4 דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובהדרגה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים במקרר.
  5. מכינים את מילוי התפוחים - ממיסים במחבת את החמאה והדבש ומוסיפים את התפוחים. מבשלים עד לריכוך ומצננים.
  6. מרכיבים את הטארט - מורחים קרם שקדים על בסיס העוגה. מסדרים את התפוחים על קרם השקדים. מכינים רשת ממחצית בצק הטארט שנשאר במקרר, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.
  7. רגע לפני ההגשה ואחרי הצינון, מומלץ לבזוק אבקת סוכר מעל העוגה.

 

עוגת וניל ורימונים

המרכיבים (ל- 2תבניות אינגליש קייק או תבניות קאפקייק משומנות במעט חמאה ומקומחות מעט):

300 גר' סוכר (1/2 1 כוס)

200 גר' חמאה רכה

3 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה

240 מ"ל חלב (1 כוס)

300 גר' קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)

50 גר' שקדים טחונים (1/2 כוס)

1 כפית קליפת לימון מגורדת

מקל וניל מגורר מבפנים

גרגירים מרימון אחד

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומעבדים במשך כ-4 דקות. מוסיפים לתערובת את הביצים בהדרגה ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מערבלים את השמנת, קליפת הלימון המגורדת והווניל ומוסיפים חלב וקמח לסירוגין. מוסיפים את גרגירי הרימון ומערבבים.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-45 דקות (אם השתמשתם בתבניות קאפקייקס, זמן האפייה מתקצר לכ-25 דקות).
  4. רגע לפני ההגשה ואחרי צינון, מומלץ לקשט בפירות יער או בגרגירי רימון ולבזוק אבקת סוכר.

 

משלבים דבש במתכונים? זה מה שאתם צריכים לדעת לפני שאתם מתחילים בהכנה:

  • מתיקות הדבש גבוהה יותר מסוכר, והוא מכיל יותר ערכים תזונתיים מסוכר.
  • דבש מכיל כ-20 אחוז מים, ולכן על מנת להשתמש במתכון בדבש במקום בסוכר - יש להפחית מעט מכמות הנוזלים במתכון. מבחינת המרת כמויות - מומלץ לשים 10% פחות דבש מאשר סוכר.
  • על מנת להוסיף דבש לעוגה, יש למהול אותו עם המרכיבים הרטובים לקבלת ערבוב אחיד של הדבש בעוגה.

 

הכלים באדיבות Golf & Co

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלון מסיקה
טארט תפוחים ודבש
צילום: אלון מסיקה
מומלצים