שתף קטע נבחר

מיוחד: משוחררי צה"ל שמלמדים את ילדי הודו

מתנדבים בהודו, לזכר דניאל פומרנץ שנפל בצוק איתן: 23 תרמילאים מ"לוחמים ללא גבולות" לימדו בבית ספר בבקרים וצבעו אותו בשעות הערב - לפני שהחלו את הטיול הגדול. במומבאי התרגשו: "כל השכונה מדברת על הישראלים". שליח ynet איתי בלומנטל ליווה את הצעירים בהודו: צפו בכתבה

 

בבוקר הם לימדו מתמטיקה, אנגלית ואיכות הסביבה. בערב הם שיפצו וצבעו את בית הספר. ואת כל זה הם עשו בתחילת הטיול הגדול אחרי הצבא. מצלמת ynet התלוותה לראשונה לפעילות ההומניטרית של צעירים ישראלים בהודו, פעילות שהוקדשה לזכרו של סמ"ר דניאל פומרנץ ז"ל שנפל במבצע "צוק איתן". צפו בכתבה.

 

בחודש שעבר יצאה להודו משלחת של 23 תרמילאים ישראלים מטעם עמותת "לוחמים ללא גבולות". במשך שבועיים הם קיימו פעילות התנדבותית במומבאי, לפני שהתפזרו והתחילו את הטיול הגדול בתת היבשת. אבל כנראה שהחוויה הראשונה שלהם בטיול היא גם זו שתהיה בסופו של דבר המשמעותית ביותר.

מלמדים בבוקר, שותלים בערב (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
מלמדים בבוקר, שותלים בערב(צילום: איתי בלומנטל)

דגל ישראל בבית הספר הציבורי במומבאי (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
דגל ישראל בבית הספר הציבורי במומבאי(צילום: איתי בלומנטל)

חברי המשלחת, בתמונה קבוצתית (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
חברי המשלחת, בתמונה קבוצתית(צילום: איתי בלומנטל)

חיבוק ישראלי-הודי. אדווה לוי מרחובות עם ילד הודי (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
חיבוק ישראלי-הודי. אדווה לוי מרחובות עם ילד הודי(צילום: איתי בלומנטל)

 (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
(צילום: איתי בלומנטל)

פגשנו בנתב"ג את הצעירים, בני 22 עד 27 מרחבי הארץ. העברנו איתם שבועיים וחצי בהודו, עד לרגע שבו היו אמורים להתחיל בטיול - אולם לבסוף החליטה הקבוצה להמשיך בדרך שהפתיעה גם אותנו. צפו בווידאו ותראו בדיוק כיצד.

 

במסגרת המשלחת העבירו המתנדבים מישראל שיעורים לילדי שכונת סנטה קרוז בבית ספר ציבורי, שכללו לימודי אנגלית, מתמטיקה, גיאוגרפיה, היסטוריה ואיכות הסביבה, בדגש על מחזור מים וחיסכון באנרגיה.

 

בשעות אחר הצהריים, כשבית הספר התרוקן, נפתחו פחיות הצבע ושקי המלט לעבודות שיפוץ נרחבות, שכללו צביעת קירות ובניית ערוגות, במטרה להפוך את המקום ליפה ומזמין יותר. מדי יום משלחת של ארבעה מתנדבים עלתה על הרכבת ונסעה לפרברי שכונת העוני קולבה להתנדבות בבית ספר מאולתר שנבנה על חלקו העליון של צריף העשוי פחונים.

איגור מיקוצקי מקריית ים מלמד את ההודים הצעירים (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
איגור מיקוצקי מקריית ים מלמד את ההודים הצעירים(צילום: איתי בלומנטל)

מתנדבים במומבאי (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
מתנדבים במומבאי(צילום: איתי בלומנטל)

הילדים הגיעו לטקס הסיום למרות המונסון והשיטפונות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הילדים הגיעו לטקס הסיום למרות המונסון והשיטפונות(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

למרות שבפעילות השוטפת לא עסקו הצעירים מישראל בפעילות הסברה, העובדה שדגל ישראל מתנוסס על שרוול חולצת המשלחת גרמה לתושבים המקומיים להתעניין ולשאול. השמועה על המתנדבים מישראל התפשטה במהירות מפה לאוזן בשכונה והגיעה אף לתחנת הרכבת הענקית בנדרה, מרחק של חצי שעת נסיעה. ביום העזיבה, כשנהג הריקשה גילה שאני בדרך חזרה לישראל, הוא לא הפסיק לשבח: "כל הכבוד להם על מה שהם עשו. כל השכונה לא מפסיקה לדבר על הישראלים שמלמדים כאן".

 

לפני תום ההתנדבות נערך טקס סיום באולם בית הספר, בהשתתפות צוות המורים והתלמידים, שם הודתה המנהלת לצעירים מישראל. למרות שמדובר בתקופה קצרה יחסית של שבועיים בלבד עבור הילדים מהודו היה מדובר באירוע משמעותי, אולי אפילו משנה חיים. ביום האחרון הם הגיעו להיפרד מהישראלים, אף שהממשלה הכריזה על יום בעקבות גשמי המונסון הכבדים שהציפו את מומבאי וגרמו לנזקים כבדים.

 

הכתב היה אורח "לוחמים ללא גבולות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתי בלומנטל
חיבוק ישראלי-הודי במומבאי
צילום: איתי בלומנטל
מומלצים