שתף קטע נבחר

שמונה נעצרו בהפגנת חרדים בירושלים נגד הגיוס

המפגינים מחו על מעצרו של נכדו של האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק על רקע השתמטותו מגיוס. כמה מהם יידו אבנים אל שוטרים ברחוב שרי ישראל. המשטרה: "נפעל בנחישות וביד קשה כלפי כל מי שיפר את החוק"

 

מחאת החרדים בירושלים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מחאת החרדים בירושלים(צילום: AFP)

המשטרה עצרה אחר הצהריים (יום א') שמונה מפירי סדר בהפגנת מאות חרדים בירושלים נגד גיוס לצה"ל. במהלך ההפגנה ברחוב שרי ישראל יידו מפגינים אבנים לעבר השוטרים ונשכבו על הכביש כדי למנוע מעבר כלי רכב. הם קראו קריאות לעבר השוטרים. מהמשטרה נמסר כי היא "פועלת בנחישות רבה על מנת לאפשר לכל גורם לקיים מחאה לגיטימית". עם זאת, הבהירה המשטרה כי "תפעל בנחישות וביד קשה כלפי כל מי שיפר את החוק". במהלך ההפגנות נפצע נער בן 16 בראשו. הוא פונה לבית החולים הדסה עין כרם בעיר עם חבלת ראש ודימום פנימי ומצבו הוגדר בינוני. במקביל, נער בן 17 שנפצע קל ישוחרר לאחר קבלת טיפול.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: ישראל כהן כיכר השבת) (צילום: ישראל כהן כיכר השבת)
(צילום: ישראל כהן כיכר השבת)

 (צילום: ישראל כהן כיר השבת) (צילום: ישראל כהן כיר השבת)
(צילום: ישראל כהן כיר השבת)

הפגנת החרדים בירושלים  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הפגנת החרדים בירושלים (צילום: EPA)
 

אלפי חרדים הגיעו מוקדם יותר לכיכר השבת בעיר כדי למחות על מעצר נכדו של האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק על רקע השתמטותו מגיוס לצה"ל. במסגרת המחאה צעדו מפגינים מכיכר השבת ללשכת הגיוס. אזור כיכר השבת נחסם לתנועת כלי רכב.

 

בשלב מסוים במהלך ההפגנה הורה הקצין שבשטח לפזר את ההקהלות, אלא שרוב המפגינים נשארו למחות ולא התפנו. כתוצאה מכך הפעילה המשטרה אמצעים לפיזור הפגנות הכוללים מתזי מים. כוח משטרה שנערך במקום פיזר את מפירי הסדר. עשרות מפגינים הגיעו לרחוב שרי ישראל ומנעו מעבר כלי רכב.

 

ח"כ משה גפני (יהדות התורה) עדכן כי הגיע להבנות עם שר הביטחון שלפיו נכד האדמו"ר שנעצר ישוחרר לביתו עד ראש השנה, כדי להיות עם בני משפחתו בחגים. בעדה החרדית שוקלים אם לעצור בעקבות כך את המחאה.

 

ההפגנה נערכה ברקע הוראת שופטי בג"ץ בשבוע שעבר, שלפיה על הממשלה לבטל בתוך שנה את חוק הגיוס, שמסדיר פטור לתלמידי ישיבות משירות צבאי. שמונה מתוך תשעת השופטים שדנו בעתירה בנושא בהרכב מורחב צידדו בהחלטה.

 

שמונת השופטים התומכים סברו כי ההסדר הוא בלתי מידתי ובלתי חוקי ואילו השופט נעם סולברג, בדעת מיעוט, סבר כי יש לדחות את העתירות האמורות שכן טרם בשלה העת להכריע אם ההסדר אינו חוקתי. לפי החלטת בג"ץ, ההסדר יושהה כאמור לשנה ובשנה זו יהיה צורך לגבש חוק חדש.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מחאה נגד גיוס לצה"ל
צילום: AFP
מומלצים