שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

המדינה הערבית שדורשת מהמואזין: "דַּבֵּר חלש"

המשרד לענייני דתות באלג'יריה עורר סערה במדינה ובכלל בעולם הערבי בשל החלטתו להנמיך את הווליום של המואזין הקורא למתפללים להגיע למסגד

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אלג'יריה מעוררת בימים האחרונים סערה בעולם הערבי בגלל החלטה לא שגרתית של המשרד שלה לענייני דתות - להנמיך את הווליום של המואזין הקורא לציבור לבוא להתפלל במסגד.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

"תהיה התחשבות במסגרת הקריאה לתפילה בשיפור הקול ובקרה על הרמקולים במסגדים בכך שיישמעו ללא הפרזה", נאמר בהחלטה של המשרד הממשלתי האלג'יראי, שהוגדרה בכלי תקשורת רבים בעולם הערבי כראשונה מסוגה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

סוכנות הידיעות הטורקית "אנטוליה" דיווחה שזו הפעם הראשונה שהשלטונות באלג'יריה מחליטים להציב הגבלות בעניין קריאת המואזין, כשכרגע הם מעניקים חופש למואזינים ולאימאמים במסגדים לבחור את איכות החיבורים הקוליים ואת עוצמת הווליום של הרמקולים.

 

נראה שההחלטה שפורסמה בעיתון הרשמי באלג'יריה "א-שורוק" לא נולדה בחלל ריק. באפריל שעבר קרא השר לענייני דת, מוחמד עיסא, למואזינים במסגדים "לפעול במסירות ושהמואזין יהיה מדויק לגבי כניסת זמן התפילה וייפה את קולו ככל הניתן ללא משיכה או הגזמה".

 

השר לענייני דת לשעבר באלג'יריה, אבו עבדאללה רולאם אללה, צוטט בחלק מכלי התקשורת באומרו כי הוא שיגר הנחיות למסגדים שנוגעים לכיבוד זמני הקריאה לתפילה וגם לסוגיית העלאת הווליום שלה והורדתו, אך "לא היה כיבוד מלא של העניין".

 

לפי הפרסומים, במדינה הערבית הצפון אפריקנית יש כרגע יותר מ-15 אלף מסגדים כש-5,000 נמצאים כרגע בבנייה. רובם, לפי הטענה, הם תולדה של קמפיינים של התנדבות מצד התושבים, כשהממשלה אמונה על מימון הפעלתם והשכר של העובדים.

 

ב-2015 התעורר ויכוח במדינה אחרי שפעילים ליברלים קראו לשלטונות להפחית את עוצמת הקול של הקריאה לתפילה במסגדים, ובייחוד בלילה. צעירים דתיים, בייחוד מהזרם הסלפי, לא ממש אהבו את היוזמה וגינו אותה בכל תוקף. בזמנו לא נרשמה התייחסות מיוחדת מצד המשרד לענייני דת.

 

הוויכוח בין השמרנים לבין הליברלים באלג'יריה גולש ללא מעט זירות ולאחרונה גם למערכת החינוך. אחת מההחלטות השנויות במחלוקת, למשל, מצד משרד החינוך היא הורדת המשפט "בשם אללה הרחמן והרחום" (בסמללה) שמופיע בראש כל הסורות בקוראן מחלק מספרי הלימוד. הדבר עורר תרעומת רבה במאבק על זהותה של אלג'יריה.

 


פורסם לראשונה 17/09/2017 22:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
(אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים