שתף קטע נבחר

העומס בנתב"ג: "מכונות ביומטריות" לבעלי דרכונים רגילים

רבים מעדיפים לחסוך את התור בביקורת הדרכונים באמצעות עמדות השירות האוטומטיות - גם אם זה אומר שהם יצולמו במצלמה שתתעד את פניהם. האם התמונות נשמרות במאגר? עובד רשות האוכלוסין במקום לא יודע, אבל מודה ש"אלו במקור מכונות ביומטריות"

 

 

אלפי נוסעים עוברים בנמל התעופה בן גוריון ביממה. תורים עמוסים ומתישים בדרך לחופשה המיוחלת ולדיוטי פרי – וגם בחזרה לארץ. כשהעייפות בשיאה והמוטיבציה לנצח את מלחמת ההמתנה הארוכה בשדה עולה, רבים יעדיפו לבחור לקצר זמנים ולהגיע לעמדות השירות האוטומטיות בביקורת דרכונים, גם אם זה אומר שהם יצולמו במצלמה שתתעד את פניהם ותשמור את התמונה במאגר של משרד הפנים. עוד שיטה מוצלחת של המדינה לאסוף מידע מאזרחים עייפים.

"אלו במקור מכונות ביומטריות". העמדות האוטומטיות בנתב"ג ()
"אלו במקור מכונות ביומטריות". העמדות האוטומטיות בנתב"ג

העמדות, שמיועדות לבעלי דרכונים רגילים ולא ביומטריים, מצלמות את עיניהם של הנוסעים ואת תווי פניהם. הנוסעים שמגיעים למכונות מכניסים את דרכוניהם הרגילים למכונות ולאחר מכן מתבקשים לעמוד על קו שמסומן ברצפה ולהסתכל למצלמה שנמצאת מולם. בתוך זמן קצר מופיעה תמונתו של הנוסע - ולאחר שניות, במידה ונמצאה התאמה בין התמונה בדרכון לתמונת הנוסע והכל תקין, הוא מקבל פתק שמאפשר לו לדלג על עמדת בקרי הגבולות ולצאת מהשטח האווירי אל אולם מקבלי הפנים.

 

בהגעה למכונות בשעות הלחץ מלווה נציג מרשות האוכלוסין וההגירה את התהליך. הנציג מנחה את המגיעים לעמוד מול המצלמה (ילדים קטנים מתבקשים לעמוד על שרפרף כדי להיות בגובה המצלמה), להסיר משקפיים ולהסיט שיער במידה שהוא מכסה חלקים מהפנים, זאת כדי לאפשר למצלמה לדגום את התמונה שבסופו של דבר מתקשרת עם שרתי רשות האוכלוסין וההגירה.


אחד מעובדי רשות האוכלוסין וההגירה, שמפעיל אחת מאותן מכונות בנתב"ג, הודה ש"אלו במקור מכונות ביומטריות". לדבריו, הסיבה שהובילה לפתיחת המכונות הללו לציבור הרחב של מחזיקי הדרכונים הרגילים היא ש"יש לחץ. זו הסיבה היחידה שזה פועל כרגע", אולם המכונות מוצבות ומשרתות נוסעים מחזיקי דרכונים רגילים כבר כמה חודשים, ולעתים עובדי שדה התעופה גם מכוונים אליהן באופן יזום את ציבור הנוסעים.

 

לדברי העובד, הוא לא יודע מה קורה עם הצילומים שמתעדים את הנוסעים ואם הם נשמרים במאגר כזה או אחר. "המכונה הזאת עובדת על זיהוי פנים", אמר. "ההבדל בין המכונות האלה למכונות שמיועדות לבעלי דרכונים ביומטריים שנמצאות בצד השני של האולם, זאת הדרישה להניח את היד כדי להשתמש בטביעות אצבע. שם לא מצלמים פנים".

 

מרשות האוכלוסין נמסר בתגובה: "1. הבדיקה מבוצעת בעמדה מקומית בלבד בטכנולוגיה חדשנית ולא במאגרי מידע. 2. בדיקת מספר הזהות מבוצעת מול מאגרי המידע שלנו באותה מתכונת של העמדה המאוישת".


פורסם לראשונה 25/09/2017 23:11

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עמדות הביקורת האוטומטיות
מומלצים