שתף קטע נבחר

כך תעצרו את השחיקה הזוגית ב-7 צעדים

מרבית הזוגות מתמכרים לשגרה ושוכחים להטעין בכל פעם מחדש את הזוגיות שלהם. ד"ר רונית כהן זמורה עם טיפים קלים למימוש שיעזרו לכם להצית מחדש את אש האהבה

 

זוגות רבים נשחקים במערכת היחסים מאחר שכל עולמם סובב סביב שגרה הכוללת עבודה, טיפול בילדים ושאר משימות ותפקידים שיש לבצע בחיי היום-יום. מציאות זו מזמנת לחצים ומתחים, ואלה הופכים לחלק משגרת יומם, כך שבבוא הערב וכשמגיע הזמן שבו הם אמורים לבלות זה בחברת זה, אוזלים להם החשק והכוח עד שהם אינם מגלים מחוות חיבה וקרבה, ושוכחים להטעין את הזוגיות שלהם.

 

ביחסים כאלה נראה כי הזוגיות מובנת מאליה וכי הקשר יתקיים גם ללא השקעה מיוחדת. זוגות אלו עלולים להרגיש כי למרחב הזוגי ביניהם מחלחלת תחושת אכזבה ותסכול. הם אינם מנסים לנהל דיאלוג פתוח וישיר על הקשיים שהם חווים, וקל להם יותר לפנות לפתחי מילוט כמו עבודה, שינה ועיסוקים מחוץ לבית.

 

גורם נוסף שיש להביא בחשבון הוא שבמהלך השנים כל אחד מבני הזוג משתנה, ולכן משתנה גם הזוגיות עצמה. הרצונות והצרכים של כל אחד מבני הזוג מתפתחים לכיוונים שונים ולובשים צורה חדשה, וכמובן שגם הציפיות מהזוגיות משתנות. חוסר תשומת לב לשינויים אלה עשוי להעמיק את הפער בין בני הזוג. במאמרי הקודם ציינתי כי עם תחילת הזוגיות הזוג מקבל "חפיסת שוקולדים ריקה" וכי לאורך חיי הזוגיות יש לדאוג למלא אותה שוב ושוב בשוקולדים, וכן לגוון בטעמים חדשים. במאמר זה אסביר איך אפשר למלא את "קופסת השוקולד":

 

1. השקיעו לאורך זמן

הקשר הזוגי נבנה תוך כדי חיכוך מתמיד. על בני הזוג להיות ערים לשינויים המתחוללים בהם ובזוגיות שלהם, ובהתאם לכך גם לדאוג לעצב באופן מתמיד את המערכת הזוגית.

שימו לב להערות הקטנות של בני הזוג שלכם, אלו הם ניסיונות לקבל קצת תשומת לב (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
שימו לב להערות הקטנות של בני הזוג שלכם, אלו הם ניסיונות לקבל קצת תשומת לב(צילום: Shutterstock)
 

2. נהלו דיאלוג קבוע ביניכם

תקשורת פתוחה ורצופה צריכה להיות עניין שבשגרה ולא רק מוצא כאשר צצות בעיות. יש לקבוע פגישה משותפת כמעשה קבוע ולתאם זמן לכל אחד מבני הזוג. דיאלוג זה יכלול שיתוף של כל אחד ברגשותיו, התייעצות בנושאים זוגיים ואישיים, קביעה כיצד יתקבלו החלטות וכן חלוקת תפקידים. היו ערים להערות הקטנות של בני זוגכם - אלה ניסיונות לקבל תשומת לב - והגיבו אליהן.

 

3. צרו חוויות חיוביות

יש למלא את מצבור החוויות החיוביות המשותפות ולפעול לכך שיהיו רבות מהחוויות השליליות. זה יעזור לשאת את הקשיים והתסכולים הזוגיים, שהם חלק בלתי נפרד מהזוגיות.

 

4. מצאו את האיזון בין להיות ביחד לבין לחוד

יש לשלב בין הצרכים האישיים והצרכים הזוגיים, כך שאתם מצליחים למלא את שניהם.

אל תתעלמו מהבעיות, תדברו עליהן (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
אל תתעלמו מהבעיות, תדברו עליהן(צילום: Shutterstock)
 

5. אל תשאירו דברים פתוחים

כאשר נקלעים לריבים ולקונפליקטים, יש להתייחס אליהם ולפותרם. השארת בעיות בלתי פתורות ועמומות לא תעלים אותן מאליהן, אלא תעצים אותן, תגרום להן לחלחל לכל תחומי החיים ותפגע ביכולת של בני הזוג לסמוך זה על זה.

 

6. גלו גמישות

יש לאתר מצבים שבהם בן הזוג עמוס או מצוי במשבר. במצבים אלו יש להקל עליו ולעזור לו ולא להיות נוקשים, שכן מדובר במצב זמני.

 

7. השתמשו במילים "אנחנו" ו"שלנו"

שימוש זה מחזק הרגשה של הדדיות ואחריות משותפת.

 

אימוץ קווים מנחים אלה מביא למילוי "קופסת השוקולד הזוגית" ומבטיח חיים זוגיים עשירים ומהנים. זכרו כי ביכולתכם למלא את הקופסה שלכם בעצמכם, כיוון שאתם בקיאים בהעדפותיכם ובטעמכם האישי, ועל כן אף אחד אחר לא יכול לעשות זאת במקומכם. השקעה במילוי הקופסה תעניק לחיים הזוגיים שלכם מתיקות רבה ואריכות ימים.

 

ד"ר רונית כהן זמורה היא מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
כדי להטעין את הזוגיות צריך להתחיל עם לפנות זמן מוגדר לפעילות זוגית
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים