שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

מרוקו: המשטרה עצרה חתונה של בת 12

ברשתות החברתיות במדינה הצפון-אפריקנית פורסמה תמונה של ילדה בבגדי כלה. בעקבות תלונה שהוגשה הגיעה המשטרה לאולם אירועים בעיר תטוואן ועצרה את האירוע. משפחת הילדה טוענת: זה רק טקס אירוסים

גיל הנישואים במרוקו עומד על 18. הילדה-כלה (בצילום) עמדה להתחתן עם גבר שמבוגר ממנה ב-17 שנה ()
גיל הנישואים במרוקו עומד על 18. הילדה-כלה (בצילום) עמדה להתחתן עם גבר שמבוגר ממנה ב-17 שנה

 

ברשתות החברתיות במרוקו התפרסמה תמונה של ילדה בת 12 בבגדי כלה, ועל פי דיווחים במדינה הצפון-אפריקנית, הקטינה הייתה אמורה להינשא לגבר שמבוגר ממנה ב-17 שנה. התמונה של הילדה-כלה הפכה ויראלית, ובעקבות תלונה שהוגשה למשטרה המקומית, ככל הנראה על ידי ארגון למען זכויות ילדים, המשטרה פעלה מיד ומנעה את החתונה ברגע האחרון.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

שוטרים הגיעו לאולם השמחות בעיר תטוואן בצפון מרוקו כדי לחקור את הנושא. במשפחתה של הילדה טענו לפני השוטרים כי לא מדובר בנישואים אלא באירוסים ובהבעת שמחה על האהבה בין הצדדים, כביכול - מהלך שלמעשה מכשיר את הקרקע לנישואים עתידיים. כמו כן טענה המשפחה שאיש לא אילץ את הילדה להינשא ושהיא עושה זאת מרצונה.

 

בתקשורת המרוקנית עלו גרסאות שונות להליכים שנקטה המשטרה נגד האירוע. היו שטענו שהיא עצרה אותו, אך אחרים טענו שהיא רק רשמה את פרטי המקרה והעבירה את הנושא לטיפול של הפרקליטות במדינה ושמסיבת האירוסים המשיכה כסדרה. אולם לגולשים ברשתות החברתיות זה לא שינה דבר משום שהם הזדעזעו מעצם המחשבה שילדה בת 12 מתחתנת. "הנישואים האלה הם אונס של הילדות, כי מבחינה חוקית הילדה הזו שנישאה היא עדיין ילדה שהמקום שלה בבית ספר ולא בבית של הבעל שלה", כתבה ברשת החברתית אישה בשם סהייה אל-הדאווי.

 

לפי החוק במרוקו, הגיל שבו מותר להינשא הוא 18, אך גם בחוק זה יש פרצות ובעיות אכיפה, ולעיתים, "במקרים מוצדקים", יכולים שופטים לתת היתר לנישואים של קטין או קטינה. בחוק המרוקני אין חובת גיל בנוגע לאירוסים, ואם יקבלו הרשויות את טענת משפחתה של הילדה-כלה שהיא רק התארסה ולא מתכוונת להתחתן, יהיה קשה מאוד להצדיק הגשת כתבי אישום בפרשה.   

 

מוחמד בנעיסי, יו"ר מרכז מעקב לזכויות אדם במרוקו, אמר כי "תופעת הנישואים של קטינות ללא אישור משפטי קיימת במדינה. מערימים על החוק בדרכים רבות כדי להשלים את הנישואים". הוא גם הפציר באנשים שלא לפרסם את תמונתה של הילדה כדי לא לגרום לה נזק גדול.

 

למרבה הצער, הילדה המדוברת לא תהיה הקורבן האחרון של התופעה המגונה, שהשלטונות במדינות האזור לא מצליחים להוקיעה. זאת בין השאר לאור הפרצות בחוק וחוסר האכיפה של הנושא. דווקא המודעות קיימת, ולראיה ההדים שמקבל כל מקרה כזה שמתפרסם - ולא רק במרוקו, אלא ברבות ממדינות ערב. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים