שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מטיילים בחג? המקומות הטעימים שלא הכרתם בעמק חפר
    בין חדרה לנתניה שוכן עמק כפרי שבו מסתתרים מקומות טעימים שרובכם כנראה עדיין לא מכירים: מדוכן סמבוסק, דרך דוכן מלבי ולימונדה ביתית ועד ביסטרו שכונתי וטברנה שמציעה את כל המנות הקלאסיות מהמטבח היווני - יצאנו לסיור קולינרי בעמק חפר וחזרנו עם המלצות טעימות במיוחד

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    עמק חפר הוא האזור הכפרי שבין חדרה בצפון, נתניה בדרום וכביש 6 במזרח, ואתם בטוח חולפים על פניו בדרך לצפון. יש באזור הזה בתי קפה נהדרים כמו "גרציאה" ו"הרואה בקפה", קצביות בוטיק כמו "הקצבייה", מאפיות כמו "העוגות של שושנה", מסעדות בשר מוצלחות כמו "המעשנה", מחלבות בוטיק משפחתיות כמו "יעקבס", מאפיות לחמי מחמצת כמו "שחר" ואפילו מקומות לאכול בהם כריכים שווים כמו "המעדנייה" ו-"b12" הסמוכים זה לזה. יש באזור הזה גם קרוב לעשרה יקבים ואפילו מבשלת בירה אחת - "אלכנסדר".

     

    אם עדיין לא שבעתם מכל הטוב הזה, נזכיר גם את פיצת "שבתאי" ומזללת ההמבורגרים "יומנגוס", שהפכו למוקדי עלייה לרגל של צעירי האזור. בקיצור, שום דבר לא חסר שם אם יודעים איפה ומתי לחפש.

    גם את הפנינה הקולינרית הזו תמצאו כאן. המבורגר מושחת של "יומנגוס" (צילום: יח"צ)
    גם את הפנינה הקולינרית הזו תמצאו כאן. המבורגר מושחת של "יומנגוס"(צילום: יח"צ)
     

    לא מעט מהמקומות השווים במיוחד כאן פתוחים רק פעם בשבוע ומוכרים רק לתושבי הקבע הוותיקים. לפני שנתיים סקרנו את הסודות הטעימים של עמק חפר וגם את המקומות הכי פסטורליים שפועלים כאן, אבל עכשיו נתמקד בפנינים קולינריות שנמצאות ממש על הדרך, ותוכלו לעצור בהן בדרככם לצפון או למרכז (או אולי אפילו להגיע אליהן במיוחד).

     

    דוכן הפיתה הדרוזית והסמבוסק

    כולנו מכירים את הדוכנים הדרוזיים שלצידי הדרכים המתפתלות באזור הצפון, אבל הדוכן הזה שונה מהם לחלוטין. כבר שנים שהוא פתוח מדי שבת, ומפעיל אותו צוות גברים חסונים בני משפחה אחת שאורזים את המאכלים הדרוזיים במיומנות ובמהירות.

     

    את הפיתה הדרוזית (18 שקלים) שהסבתא מכינה על התנור העגול למחצה בחלק האחורי של הדוכן אפשר "לפנק" בממרח לבנה ביתי סמיך ובזעתר, ואם תרצו תוכלו להוסיף גם סלט ירקות, חריף, סלט טבולה ומיני תוספות נוספות שהופכות את הפיתה הדרוזית התמימה הזאת ללאפה שתשביע אדם בוגר לחצי יום לפחות.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    ולמרות שהפיתה מרשימה ומכובדת, שווה לפקוד את המקום בעיקר בשביל הסמבוסק במילוי כבש או עלי זעתר שמוכרים כאן (22 שקלים). המאפה הענק עשוי מבצק דק ונאפה בתנור אבן שמעניק לו כתמים שחומים וריח ממכר, והוא התחליף הכי ראוי לג'חנון של שבת. לפעמים יש כאן גם חמגשיות עם עלי גפן ביתיים קטנטנים נהדרים (30 שקלים).

     

    מול הכניסה לקיבוץ מעברות, בימי שבת בלבד 18:00-8:00 (או עד שמחשיך), לא כשר

     

    קישן

    המקום הזה הוא הבשורה של עמק חפר. זהו ביסטרו קיבוצי מהזן החדש - במטבח שלו ניצב טאבון ענק, והוא עצמו מעוצב כולו בעץ, שמשרה אווירה כפרית למדי. כמו כן, מדי שבוע מתקיימות כאן הופעות חיות.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בגזרת האוכל מציעים כאן מנות ראשונות לא שגרתיות כמו קוביות אונטריב מעושן (35 שקלים), לטקעס (25 שקלים), קבב רוסיני (35 שקלים) וגם מבחר נקניקיות, שפצלה (בצקניות) ברוטב שמנת-פטריות עבור הילדים, ולרעבים ממש יש גם המבורגר (50 שקלים), כריכי בשר (50-45 שקלים) ועיקריות אחרות כמו שניצל וינאי וחצי עוף בטאבון. מציעים כאן גם ארוחות צהריים עסקיות (20 אחוז הנחה על כל התפריט) ושירותי משלוחים.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    מתחם מסחרי חדש גבעת חיים איחוד 04-6369720‏, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    ברקיז

    טברנה יוונית יפהפייה שהתחילה לפני כשנתיים בתור דוכן נייד. בתפריט מנות קבועות כמו גירוס (34 שקלים), סופלקי (32 שקלים), סלט יווני (35 שקלים) וספיישלים כמו שריפס בקדאיף וסלט שרי חריף.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    מתחם ביתנ'ס מחלף חבצלת 09-8933022‏, ראשון-חמישי 23:30-12:00, שישי 17:00-12:00, שבת 23:30-12:00, לא כשר

     

    אוטובירה

    עגלת הבירה הניידת הזו פועלת בקביעות אחת לשבוע - וגם מתארחת באירועים קהילתיים ובאירועי השקה למיניהם שמתקיימים באזור. את הדוכן הנגרר הזה יזם אלון לוטן, שמייצר בעצמו בירה בתור תחביב, כדי להביא את הפאב אל האנשים.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    באוטובירה שלו מגיש טלוטן בירות מהחבית: גולדסטאר (20 שקלים לשליש ו-25 שקלים לחצי ליטר) וגם בירות בוטיק ישראליות, אלכסנדר וג'יימס (25 שקלים לשליש ו-29 שקלים לחצי ליטר). מלבד בירות תוכלו להזמין פיצות בקוטר 26 ס"מ (28 שקלים), נאצ'וס, בייגלה וזיתים.

     

    כדי להתעדכן במיקומה של העגלה יש להיכנס לעמוד הפייסבוק אוטובירה (Ottobira)

     

    דוכן מלבי

    את הנגרר הזה רואים למרחקים כי תמיד יש סביבו המולה לא קטנה. הסוד הוא במלבי הקטיפתי והסמיך - שמגיע כאן עם כמות נדיבה של מי ורדים ובוטנים - בגרסה חלבית ובגרסה טבעונית (12 שקלים). מגישים כאן גם בורקס נחמד שעובר כמה דקות אפייה בתנור ולימונדה ביתית.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    כביש 4 לכיוון צפון (צומת אחד לפני צומת הכפר הרא"ה לכיוון צפון), שישי-שבת 18:00-10:00 (או עד שמחשיך), לא כשר

     

    השלייקס של הקואופ האורגני

    הקואופ האורגני הוא מפגש בין חנות טבע ובית מרקחת קהילתי, ואריק, היזם והבעלים של המקום, ימצא לכל בעיה בריאותית את הפתרון הטבעי, אם בתפוח ירוק אורגני ואם ברקיחת תמצית טבעית.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    יש בחנות השכונתית הקטנה הזו גם מוצרים של יצרנים ביתיים, לחמים מיוחדים, חומוס אורגני, גבינות וטופו של היצרנים הבוטיקיים, חטיפי בריאות, קרקרים מיוחדים, פירות וירקות אורגניים וגם שלייקס - דוכן השייקים שניצב מחוץ לחנות ואפשר למצוא בו שייקים טבעיים מדהימים בכמות נדיבה פלוס (25 שקלים).

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בין השייקים שתמצאו שם: שייק ירוק לניקוי רעלים, אנרג'י לבוסט של אנרגיה וכמובן גם חלב-שוקולד (ללא חלב וללא שוקולד) עשיר באגוזים ומיני רכיבים סופר-בריאים אחרים.

     

    צמוד למתחם יד שנייה בקיבוץ גבעת חיים איחוד 052-3990225, ראשון-רביעי 18:00-8:30, חמישי 22:00-8:30, שישי 15:00-8:30, לא כשר

     

    עגלה של קפה

    העגלה הזו חונה מדי בוקר ליד המחלבה הישנה של מושב חניאל, ומציעים בה קפה איכותי מתערובת ייחודית שמכינים בבית הקלייה הבוטיקי "יוניקו" (10 שקלים להפוך רגיל, 8 שקלים לאספרסו). היא שייכת לרותם ומורן יעקובי - בני זוג המתגוררים במושב ומייצרים במקום אווירה נעימה עם מוזיקת רקע, עמדת מגזינים וערסלים. פעם בחודש אף מתקיימת כאן הופעה חיה, ומדי פעם יש גם ספיישלים מפנקים.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    מלבד הקפה מציעים כאן גם מיצים טבעיים, כריכים שווים מלחם של מאפיית "שחר" שמתחלפים מדי חודשיים (14 שקלים), מארזים אישיים של עוגיות (8-6 שקלים), מיני מאפי בוקר (4 שקלים לאחד או 10 שקלים עבור שלושה), מוזלי מגרנולה ביתית (15 שקלים) ובשבתות יש גם ג'חנון. לפעמים יש כאן גם לביבות בטטה עם מטבל יוגורט (25 שקלים), פרעצל חם עם גבינת שמנת, פסטו וסלמון או בוריקיטס עם סלט וטחינה (25 שקלים).

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    אפשר לעצור כאן כדי להצטייד בקפה לדרך, אפשר לשבת לארוחת בוקר באחד מהשולחנות שפזורים על המדשאה מול גן משחקים ענק, ואפשר גם להתקשר מהדרך ולהתריע שאתם מגיעים, כך שהקפה יחכה לכם מוכן כשתגיעו.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
      

    מושב חניאל 054-4457788‏, ראשון-חמישי 12:00-7:30, שישי 13:00-8:00, לא כשר

     

    בנדיקט

    המסעדה החדשה והצפונית ביותר של רשת מסעדות ארוחות הבוקר, שנפתח לאחר המתנה ארוכה ומורטת עצבים. התפריט הוא אותו תפריט מפואר שכולל מנות בוקר שפורצות את כל גבולות הדמיון.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    מתחם ביתנ'ס מחלף חבצלת 03-6868657, ראשון-שבת 24:00-8:00, לא כשר

     

    באלרמי

    זהו המקום היחיד בכתבה שלא תוכלו "לקפוץ אליו על הדרך" אלא תתבקשו להזמין בו מקום. השף רמי קונסטנטינובסקי ("ג'וז ודניאל", "קפה איטליה") מציע חוויית אירוח אישית בביתו הכפרי שבמושב עולש, שם הוא יבשל עבור הסועדים ארוחה איטלקית עם מוטיבים ים-תיכוניים שכוללת שמונה מנות קרות וחמות שיזרמו לשולחן במשך שלוש שעות תוך כדי שתיית יין איכותי. 

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    האירוח מיועד ל-14-8 סועדים (אפשר גם פחות מ-8) ומחירו 230 שקלים (כולל יין) לסועד. מעבר לאירוח הביתי, קונסטנטינובסקי גם עורך אירועי שף פרטיים עד 250 שקלים.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    מושב עולש 052-5689998, בתיאום מראש, לא כשר

     

    יקב ויתקין

    ביקב, הממוקם בתוך השדות החקלאים של עמק חפר, עורכים מדי יום שישי אירועי טעימות פתוחים לקהל הרחב, ללא צורך בהרשמה מראש או בתיאום הגעה. לאורך כל השנה אפשר ליהנות כאן בימי שישי מבראנץ' שכולל לחם טרי, ירקות וגבינות של משק "יעקבס" (55 שקלים ליחיד או 90 שקלים לזוג), ובחודשים הקרירים יותר (החל מנובמבר) יתקיימו כאן פעמיים בחודש אירועי בשר ויין בשיתוף עם "המעשנה".

     (צילום: פביאנה קוקוביי)
    (צילום: פביאנה קוקוביי)

    למעוניינים בטעימת היין בלבד - העלות 60 שקלים. חובבי חגיגות הבציר מוזמנים להגיע לכאן ב-26 באוקטובר, אז תיערך ביקב חגיגת סוף הבציר שכוללת מוזיקה חיה, אוכל טוב ויין, כמובן. בקיצור, שווה לעקוב אחרי עמוד הפייסבוק על מנת להתעדכן לגבי האירועים השווים שנערכים ביקב החלוצי.

     (צילום: פביאנה קוקוביי)
    (צילום: פביאנה קוקוביי)

    כפר ויתקין 09-8663505, בימי שישי בלבד, כשר

     

    טעם וצבע

    "טעם וצבע" הוא אחד הקייטרינגים הפעילים בעמק חפר. את המטעמים שמציעים בו תוכלו לטעום מדי יום שישי ואף לרכוש מהם הביתה. בין היתר תמצאו שם מנות בשר, תוספות, סלטים ומנות טבעוניות וצמחוניות, הכול מתומחר לפי משקל. בנוסף, במתחם החיצוני של הקייטרינג פועל מדי יום שישי רוטיסרי - גריל מסתובב שעליו נצלים עופות שמנמנים.

     (צילום: איתיאל ציון)
    (צילום: איתיאל ציון)
     

    גשר העץ 3 אזור תעשייה עמק חפר 04-6220365‏, בימי שישי בלבד 13:00-8:00, כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מטיילים בחג? המקומות הטעימים שלא הכרתם בעמק חפר"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים