שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    דגים בעמידה: איפה לאכול דגים בזול

    מהדוכן של קלוד בבת ים ועד הדוכן של ההולנדים באשדוד - ויש גם אופציה למבקרים באילת: מאכלים מהים שלא תצטרכו לקרוע את הכיס בשביל לזלול אותם

     

     

    פיש אנד צ׳יפס בבר דגים (צילום: טל צ׳יקורל) (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
    פיש אנד צ׳יפס בבר דגים (צילום: טל צ׳יקורל)
     

    כמה פעמים באמצע היום התחשק לכם לנשנש מנת דג הגונה או סביצ'ה מדג טרי שנשלף מהים רק לפני כמה שעות? אז נכון, לא התברכנו בים שופע דגים ופירות ים, ואם נוסיף לעניין את חוקי הדיג של השנים האחרונות - נקבל ארוחה יקרה, שרוב הישראלים מחשיבים ככזו שאוכלים רק בחגים או במועדים חשובים. בטח שלא סתם כך בצהרי היום.

     

    אז יצאנו לדרך ובחרנו מקומות שבהם תמצאו בדרך כלל אווירה קלילה ובלתי פורמלית ואפשרות לאכול הרבה - ובזול, הכול על הדרך מבלי להזמין מקום מראש: ברי הדגים, פיש אנד צ'יפס ודוכני סביצ'ה שנפתחו בשנים אחרונות ומציעים דגים ופירות ים במחירים שווים לכל נפש. וגם - הזדמנות ליהנות מכל הטוב של הים באווירה לא מחייבת.

     

     

     (  )

    lunyo

    מתחם הכולל חנות דגים, מעדנייה ובר אוכל. במהלך השבוע מוכרים פה דגים טריים לצד מוצרים משלימים מהמעדנייה ומטגנים פיש אנד צ'יפס אלוהי (48 שקלים).

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    אחת לשבועיים, בימי חמישי בערב, מקיימים במקום חגיגה בסגנון טברנה יוונית, שבמרכזה הופעה חיה של זמר אורח. אם תגיעו לכאן, אל תוותרו על הפישבורגר (48 שקלים): דג הייק מרוסק לקציצה עטוף בשכבה עבה של בלילת טמפורה קריספית. מומלץ ללוות את המנה הזאת בבירה קפריסאית קרירה.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    מלבד מנות הדגים המטוגנות יש בתפריט המצומצם של "לוניו" גם מנות דג נאות ומנות דג צלויות על הפלנצ'ה.

     

    המעלית 2 קדימה, 09-7778644, ראשון-חמישי 22:00-08:00, מוצ"ש-24:00, כשר ללא תעודה

     

      

    סביצ'ה הכרמל

    בכוך קטן באחת הסמטאות הצדדיות של שוק הכרמל, מתחת לשלט צנוע בצבע אדום, פועלת בימי שישי בלבד סביצ'ייה אותנטית. כשהיא סגורה, אפשר לעבור על פני המקום מבלי לשים לב לקיומו, אבל בימי שישי, הודות לסועדים המקיפים אותו בעודם מנשנשים דגים בעמידה - קשה להתעלם ממנו.

     

    המקום מציע שתי מנות בלבד - סביח וסביצ'ה (30 שקלים), שאותו ישמחו להכין עבורכם מאיזה דג שתבחרו, הכי טרי שיש. גם הירקות שלצידו, שמדגישים את טעמו העז, יהיו תמיד הכי טריים שאפשר למצוא. וכדי להחליק את הסביצ'ה טוב יותר בגרון, מציעים פה בירה בבקבוק. כמה פשוט - ככה טוב.

    יחיא קאפח 2 שוק הכרמל תל אביב, בימי שישי בלבד בין השעות 16:00-9:00, לא כשר

     

    פימפינלה

    מסעדת שוק שמביאה למתחם שוק לוינסקי דגים וערק במחירים מצחיקים. בתפריט תמצאו מנה של מטיאס עם תפוח אדמה חרוך, מלפפון כבוש, צנונית, בצל ירוק, ביצה קשה, שמנת חמוצה וחלה (36 שקלים), קרפצ'יו מוסר (34 שקלים), ברבוניות (46 שקלים), קלמרי מוזהב או צלוי (42 שקלים), שרימפס באוזו (42 שקלים) ומנת "צ'יפס ודגים" (42 שקלים) שהיא טייק אוף לפיש אנד צ'יפס, כמובן.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    בימים ראשון-חמישי בין השעות 16:00-12:00 מציעים במקום עסקית חלומית של מנה ראשונה ועיקרית ב-50 שקלים, ומדי יום בין השעות 20:00-16:00 יש כאן Happy hour שכולל 1+1 על כל האלכוהול.

     

    נחלת בנימין 115 תל אביב, 054-7094407‏, ראשון-חמישי 2:00-11:00, שישי 2:00-10:00, שבת 2:00-18:00, לא כשר

     

    יאם יאם

    מזנון פירות ים שמוכיח כי גם במרכז תל אביב אפשר ליהנות מפירות ים במחירי low cost. המקום שייך לניר ארז וליאת סבן, שזה שנתיים מגישים תפריט הכולל מנות ראשונות כמו זוג שיפודי שרימפס עם בייקון (34 שקלים), מנות מטוגנות כמו קלמרי קריספי (45 שקלים), פירות ים מוקפצים במחבת עם רוטב (45 שקלים) ופסטה עם שרימפס או סלמון (45 שקלים). והשוס - גודל המנות שמוגשות כאן הוא כ-250 גרם, והארוחות נדיבות ומשביעות.

     (צילום: ארקדי פורטנוי) (צילום: ארקדי פורטנוי)
    (צילום: ארקדי פורטנוי)

    בנוסף, יש כאן מנות כמו פיש אנד צ'יפס ואצבעות סלמון, שבתוספת צ'יפס, אורז או סלט יעלו לכם 45 שקלים בלבד. מדי פעם אפשר למצוא גם ספיישלים מיוחדים כמו המבורגר סרטנים, מרק פירות ים, פיתה עם שניצל קלמרי או קילו צדפות - ועם שתי כוסות בירה הם יעלו לכם 99 שקלים בלבד.

     

     (צילום: ארקדי פורטנוי) (צילום: ארקדי פורטנוי)
    (צילום: ארקדי פורטנוי)

    שד"ל 7 תל אביב, 077-4034027, ראשון-חמישי 24:00-19:00, מוצ"ש-24:00, לא כשר

     

    מאריס סביצ'ה בר

    "סביצ'ה בר" שבשוק צפון הוא בר המשלב חנות דגים שמתמחה במנות קטנות וקלילות בתמחור מצחיק של 25 שקלים בלבד. עם המנות המומלצות נמנים סליידר סרטנים וסלט סביצ'ה אצות שמוגש עם אחד ממגוון הדגים שבוויטרינה.

     (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
    (צילום: מתן כץ)
      

    מנה שבהחלט אסור לפספס כאן היא מיני-פיתה במילוי טרטר, וזאת גם המנה הנמכרת ביותר במקום. בנוסף, אפשר לקנות כאן קציצות דג מוכנות לקחת הביתה וגם לשלוק במקום אויסטרים טריים.

     (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
    (צילום: מתן כץ)

    שוק צפון ראול וולנברג 20 תל אביב, 03-6344432‏, ראשון-חמישי 22:00-11:30, שישי 15:30-10:00, לא כשר

     

    בר דגים

    רשת מסעדות שהסניף הראשון שלה נפתח לפני כשנה בשוק צפון שברמת החייל. מי שאחראים על הקונספט הייחודי ועל ההובלה הקולינרית של הרשת הם השפים ינאי ארז (רונימוטי, טורקיז) וניר כרמלי (בראסרי, סרגוס). כיום יש לרשת ארבעה סניפים המגישים מאכלים מהים במנות מקוריות, הקורצות גם לאלו שאינם חובבים גדולים של דגים. ואגב, על אף הדרישה המתבקשת לפירות ים, ברשת בחרו להתמקד בדגים המתומחרים במחירים משתלמים בלבד.

     (צילום: טל צ'יקורל) (צילום: טל צ'יקורל)
    (צילום: טל צ'יקורל)

    אז מה הטריק? המנות מתכתבות עם מנות בשריות אהובות ומוכרות. למשל, מלבד הפיש אנד צ'יפס הקלאסי (39 שקלים) תמצאו פה סנדוויצ'ים מטורפים עם דגים (49 שקלים), שניצל והמבורגר מהים (49 שקלים) ושווארמת ים (49 שקלים). למתקדמים יש שם גם מנות מתוחכמות יותר כמו טאטאקי טונה אדומה על סלט אסייתי (44 שקלים).

     (צילום: טל צ'יקורל) (צילום: טל צ'יקורל)
    (צילום: טל צ'יקורל)
     

    בנוסף למנות הרגילות שבתפריט מציעים שם מדי יום החל מהשעה 18:00 תפריט שרינג הקרוי "שולחן לארבעה" במחיר של 99 שקלים בלבד. מי שיבחר בתפריט הזה יהנה מארוחת טעימות של מנות כמו קרפצ'יו דג ים, קבב ים, ארטישוק אלה רומנה, פיש אנד צ'יפס (מוגדל), מוסר ים בחמאת עגבניות וסלט שווארמת ים.

     

    שוק צפון ראול ולנברג 20, רמת החייל תל אביב, 03-6395505, ראשון-חמישי 22:00-12:00, שישי 16:00-12:00, שבת 18:00-12:00, לא כשר

    קניון אושילנד כפר סבא עתיר ידע 2 כפר סבא, 09-7421449, ראשון-חמישי 22:00-12:00, שישי 16:00-12:00, שבת 22:00-12:00, לא כשר

    קניון עזריאלי דרך מנחם בגין 132, תל אביב, 03-6586188, ראשון-חמישי 22:00-12:00, שישי 16:00-11:00, מוצ"ש-23:00, כשר

    מרקדו ראשונים שדרות נים 2 ראשון לציון, 03-6395505, ראשון-חמישי 22:00-12:00, שישי 16:00-11:00, כשר

      

    ג'וזף אנד סאנס

    המקום הזה הוא למעשה פיש אנד צ'יפס שמציע כל מה שחסר לרווקים התל-אביבים. "ג'וזף אנד סאנס" שייך לארז אנג'ל, שעבד שבע שנים וחצי ברשת "גוצ'ה", ותמצאו בו את בירת לונדון פרייד - אייל אנגלי שמשתלב נפלא עם דגים מטוגנים - ומנת פיש אנד צ'יפס מדג קוד צפוני (וכשר!), שממנו מכינים את המנה בארץ המקור - אנגליה. את בלילת הבירה שבתוכה נטבל הדג מכינים כאן מקמח רגיל, קמח אורז ועוד כמה מרכיבים סודיים.

     (צילום: רז אברהם) (צילום: רז אברהם)
    (צילום: רז אברהם)

    אז מה בתפריט? מנות של פיש אנד צ'יפס מדג קוד (69-49 שקלים) או מקטפיש (56-39 שקלים), קלמרי ושרימפס קריספי (54 שקלים) וסלט עם דג על הפלנצ'ה כמו סלמון (54 שקלים), בורי (59 שקלים) או דניס (72 שקלים). בהזמנת ארוחה אפשר להזמין בירה במחיר מוזל (שליש או בקבוק ב-20 שקלים, חצי ליטר ב-25 שקלים וקנקן ב-45 שקלים), ויש גם מנת ילדים (45 שקלים) וחצאי מנות בתוך קונוס (25 שקלים).

     

    מלבד זאת המקום מציע את אחת העסקיות היותר שוות בעיר - קונוס ובירה ב-35 שקלים לאורך כל היום, ודיל לילה החל מהשעה 22:00 שבמסגרתו נהנים הסועדים מקנקן בירה ב-29 שקלים בהזמנת מנה מהתפריט (גם אם הזמינו רק צ'יפס או בטטה).

     

    מלכי ישראל 10 תל אביב, ראשון-רביעי ושבת 23:30-11:30, חמישי 1:00-11:30, שישי 22:00-11:30, לא כשר

     

    pier 23

    מסעדת פאסט פוד של בן מחרובסקי, הבעלים לשעבר של מסעדת "מול ים" התל-אביבית, שנשרפה לפני כשנה וחצי, והבן של שלום מחרובסקי, שהיה הבעלים של סטקיית "מי ומי" המיתולוגית מתל אביב.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    המקום נפתח אי אז בחורף של 2006, בפינה שמול מסעדת "מול ים" בנמל תל אביב. מאז ועד היום מוגשים כאן דגים ופירות ים במחירים נמוכים במיוחד: פיש אנד צ'יפס מדג קוד במשקל 250 גרם עולה כאן רק 42 שקלים, ומנות שרימפס או קלמרי מטוגנים יעלו בין 43-41 שקלים. כל המנות ארוזות באריזות מיוחדות שפותחו עבור המסעדה ויש עליהן אפילו פטנט רשום.

     

    הנגר 23 נמל תל אביב, 03-5469937, ראשון-שבת 24:00-11:00, לא כשר

     

    Fishop

    שילוב מנצח בין חנות ובר דגים ופירות ים. זהו פרויקט משותף של הראל בלו, יזם ומסעדן והבעלים של קבוצת בלו ושל זיקו דגים, דייג ויבואן דגים ופירות ים כבר 45 שנה, שנחשב לאוטוריטה בתחום הדגים.

     (צילום: בן יוסטר)
    (צילום: בן יוסטר)

    מדי יום מגיעים לחנות דגים ופירות ים טריים מובחרים מתוצרת מקומית ומיובאת. סמוך לחנות ממוקם בר דגים המציע תפריט שבו השלל הטרי ביותר שעלה ברשת באותו יום, ולצידו תפריט יינות וקוקטיילים מיוחדים המותאמים למנות. בנוסף לזה מציעים בבר תפריט עסקיות וחוויה קולינרית שמזכירה את זו שנתקלים בה בשוקי האוכל המפורסמים בעולם.

     

    העסקיות מתומחרות כאן ב-62-42 שקלים, ואפשר ליהנות מהן בימים ראשון עד חמישי בשעות 17:00-12:00. ומה בתפריט? מנות כמו פיש אנד צ'יפס (42 שקלים), סלט חסות וטונה טרייה (42 שקלים), שרימפס טמפורה (52 שקלים), קלמרי מטוגן (52 שקלים), כריך דג פריך (62 שקלים) ועוד.

     

    שרונה מרקט תל אביב, 03-6311160, ראשון-חמישי 22:00-9:00, שישי 16:00-8:00, שבת 23:00-9:00, לא כשר

     

    Chipsea King

    פיש אנד צ'יפס שממוקם בשוק רוטשילד-אלנבי ומציע גביעי קרטון עמוסים בשרימפס, קלמרי או דג או מטוגן בתוספת פרוסות עבות של צ'יפס (38 שקלים). אגב הצ'יפס, הוא עובר כאן טיפול מיוחד, ואפשר להזמין אותו בנפרד (20-10 שקלים). בנוסף לזה מציעים כאן עסקית שווה במיוחד שכוללת שניצל וצ'יפס ב-29 שקלים בלבד (בימים ראשון עד חמישי בשעות 17:00-12:00).

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    שוק אוכל רוטשילד-אלנבי, רוטשילד 36 תל אביב, ראשון-שבת 2:00-9:00, לא כשר

     

    Master Fish

    חנות דגים שבה תוכלו לקנות דגים נקיים ומפולטים הביתה, או לאכול באווירה קלילה ולא מחייבת סביצ'ה (29 שקלים), לחמעג'ון עם דג מפורק (32 שקלים), פריטו מיסטו (32 שקלים) או סיגר דג (30 שקלים למנה של 2 יחידות).

     (צילום: עמית שמש) (צילום: עמית שמש)
    (צילום: עמית שמש)

    אם תגיעו לכאן קצת יותר רעבים, תוכלו לבחור בין כריך עם קבב דג ים (45 שקלים) או דג על הפלנצ'ה עם תוספת לבחירה (55 שקלים).

     (צילום: עמית שמש) (צילום: עמית שמש)
    (צילום: עמית שמש)
     

    המיוחד בחנות הזאת, בעצם, שאפשר לטעום את הדג לפני שאתם קונים אותו הביתה (ועל הדרך גם לקבל קצת השראה לגבי מה שאפשר לעשות עימו).

     (צילום: דניאל שכטר) (צילום: דניאל שכטר)
    (צילום: דניאל שכטר)

    שוק אלנבי-רוטשילד, רוטשילד 36 תל אביב, 03-9051030‏, ראשון-חמישי 1:00-9:00, שישי 15:00-11:00, כשר

     

    פיש אנד צ'יפס קלוד דגים

    כאן ישמחו לפנק אתכם בכל סוגי הדגים המטוגנים או הצלויים על הגריל וגם בפיש אנד צ'יפס ובפישבורגר. המחירים זולים ונעים בין 55-50 שקלים למנת דג מטוגן, ו-70 שקלים לשתי מנות של פיש אנד צ'יפס או של פישבורגר עם בקבוק שתייה קלה של ליטר וחצי.

     

    בלפור 140 בת ים, 03-6880512, ראשון-חמישי 20:00-11:00, שישי 13:00-08:00, כשר

     

     

    הולנד צ'יפס

    פיש אנד צ'יפס ששייך לזוג עולים מהולנד, סטיבן ואיזבל ריאוול. הם מגישים כאן מנות עסקיות של פיש אנד צ'יפס (45 שקלים כולל שתייה קלה או 47 שקלים כולל בירת הייניקן), צ'יפס מתפוח אדמה (12 שקלים למנה קטנה, 16 שקלים למנה בינונית או 20 שקלים למנה גדולה), צ'יפס מבטטה, טבעות בצל, ויש גם מנות של דגים מטוגנים. בנוסף לאלה מציעים כאן מבחר רטבים שמשדרגים את המנות, למשל רוטב בוטנים עם קארי שבני הזוג מכינים במקום.

     (צילום: Sosial groove) (צילום: Sosial groove)
    (צילום: Sosial groove)
     

    רוגוזין 72 אשדוד, 050-8086303, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 15:00-11:00, מוצ"ש-24:00, כשר

     

    פסטיבל פירות ים ב"קנקון"

    במהלך חודש אוקטובר, יתקיים פסטיבל פירות ים במעדניית "קנקון" ובמסעדה הפועלת בשטחה בסניף אשדוד. במסגרת הפסטיבל אפשר יהיה לרכוש פירות ים המיובאים על ידי חברת "קנקון" במחירים מוזלים, וגם להזמין מנות פירות ים מיוחדות כמו: לובסטר שלם (58 שקלים ליחידה), סקאלופ (500 גרם - 99 שקלים) סרטן חצוי (47 שקלים לק"ג), מול שחור בוואקום (35 שקלים לק"ג) ועוד.

     

    בין המנות המיוחדות שאפשר יהיה לאכול במסעדה לובסטר לבחירה מהאקווריום (150 שקלים), שרימפס ביין לבן ,שום, חמאה ופטרוזיליה (64 שקלים) ומיקס מולים, קלמרי ושרימפס ברוטב קארי קוקוס עם תוספת אורז לבן (69 שקלים).

     

    חנות ומסעדה: האורגים 19 אשדוד, 08-6677699, ראשון-חמישי 20:00-09:00, שישי 19:00- 08:30, שבת 18:00-08:30, לא כשר

    חנות: שדרות המקצועות 18 מודיעין, 072-2156960, שני-רביעי 20:00-09:00, חמישי 20:00- 08:00, שישי 16:00-08:00, שבת 18:00-08:30, לא כשר

     

    פינה בים

    דוכן הדגים הזה כנראה יפתיע אתכם בביקור הבא שלכם באילת. המקום שונה משאר המסעדות בעיר המתוירת, בעיקר בזכות פירות הים שנמכרים כאן במחירים נוחים במיוחד. "פינה בים" פועלת זה שנה וחצי, ובתפריט שלה מנות מטוגנות של שרימפס (30 שקלים למנה קטנה, 45 שקלים למנה גדולה), קלמרי (30 שקלים למנה קטנה, 40 שקלים למנה גדולה) וגם סרדינים (40-30 שקלים) פיש אנד צ'יפס (37 שקלים), המבורגר דג (37 שקלים), סלטים (30 שקלים) שאליהם אפשר לשדך קלמרי או שרימפס בתוספת 12 שקלים, ומנות על הפלנצ'ה כמו מיקס שרימפס וקלמרי (45 שקלים).

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    בנוסף לזה מגישים במקום אטריות מוקפצות עם פירות ים (45 שקלים), מולים (45 שקלים), מנות כמו ג'מבו שרימפס על הפלנצ'ה או המבורגר מבשר סרטנים ושרימפס.

     

    טיילת מלון דן אילת, 08-9224111, שעות פעילות בקיץ: ראשון-שבת 22:00-17:00, שעות פעילות בחורף: ראשון-שבת 22:00-11:00, לא כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מתן כץ
    דגים בזול. מאריס
    צילום: מתן כץ
    מומלצים