שתף קטע נבחר

סטארט-אפ לאימהות: החזייה ש"תגרום לגוף לייצר יותר חלב"

פיתוח טכנולוגי חדש - "חזייה שואבת" - מבטיח להגביר את קצב זרימת חלב האם למניקות ולהפוך את הליך השאיבה לפשוט יותר ונטול מאמץ. החזייה מעסה את השד וגורמת לזרימה מוגברת של חלב בצינוריות והחוצה אל בקבוק המשאבה. בנוסף, מבטיחים המפתחים, המכשיר מונע חסימה של צינורות החלב והיווצרות גודש

אם אתן מרגישות ש"אין לכן מספיק חלב", הכירו את לילו: חזיית הנקה שמבטיחה לעזור לכן לייצר יותר חלב אם מאי פעם, וגם לסייע בתהליך השאיבה. 

 

נשים רבות בוחרות לשאוב חלב באמצעות משאבות הנקה ולאחסן אותו - אם בשל מחויבויות, מקצועיות או אחרות, שמתנגשות עם הרצון שהתינוק ימשיך לצרוך חלב אם, או בשל קשיים בהנקה, כאבים וסיבות נוספות. אלא שהשימוש במשאבה לא תמיד פשוט, לעתים הוא כרוך בכאבים, והתסכול שנוצר כשבתום המאמץ נושרות לבקבוק המשאבה מספר טיפות בודדות של חלב - גדול.

 

מבטיחה להניב כמויות גדולות יותר של חלב. חזיית "לילו" ( ) ( )
מבטיחה להניב כמויות גדולות יותר של חלב. חזיית "לילו"
 

החזייה "לילו" היא פיתוח טכנולוגי של חברת סטארט אפ אמריקנית צעירה. המוצר, שחרט על דגלו "להפוך את חייהן של אימהות מניקות לקלים יותר", מבטיח לסייע בתהליך שאיבת החלב ללא "המתח והסתכול שנלווים לעתים לתהליך השאיבה". בנוסף, האם המניקה יכולה לחבר את המשאבה אל החזייה ובו זמנית לעסוק בפעילויות אחרות ללא הצורך להחזיק את המשאבה ביד.

 

מדובר בחזייה חשמלית שמעסה את השד באופן שגורם להוצאת חלב בכמות גדולה יותר אל פי הבקבוק, ובמקביל - למניעת חסימה של צינורות החלב. היא מתאימה לרוב סוגי משאבות החלב, ניתן להשתמש בה כשלעצמה במקום חזייה, או יחד עם חזיית הנקה. את החזייה ניתן להטעין באמצעות כבל USB, או ישירות לשקע החשמל. מחירה בהזמנה מוקדמת: 249 דולרים.

 

סקר: רוב הנשים רוצות להניק, לא כולן עושות זאת בפועל 

מסקר שערך משרד הבריאות בשנת 2012, עולה כי 88.4% מהיהודיות ו-97.7% מהערביות ציינו שבכוונתן להניק את התינוק. 9.8% מהנשים היהודיות ו- 1.4% מהנשים הערביות, הצהירו שאינן מתכוונות להניק, והשאר לא החליטו עדיין. השאר לא החליטו עדיין.

 

42.2% מהיולדות היהודיות ו- 39.2% מהיולדות הערביות דיווחו כי היה ניסיון הנקה בחדר הלידה. מבין אלו שלא ניסו להניק בחדר הלידה (מיד לאחר הלידה), 28% מהיהודיות ו- 34.2% מהערביות דיווחו כי לא הוצע להם להניק על ידי הצוות בחדר הלידה.

 

הוכח כתזונה הטובה ביותר לתינוק. חלב אם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הוכח כתזונה הטובה ביותר לתינוק. חלב אם(צילום: shutterstock)
 

נשים רבות, מתברר, מבקשות שלא להזין את התינוקות בתחליפי חלב במהלך השהות בבית החולים. 63.9% מהיהודיות ו-49.6% מהערביות דיווחו כי ביקשו שהילוד יזון מהנקה בלבד. עם זאת, 64.7% מהיהודיות ו-74.6% מהערביות דיווחו שלתינוק ניתנה תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) במחלקת היולדות.

 

שיעור ההנקה באוכלוסייה היהודית בגיל חודשיים היה 70.9%. שיעור ההנקה הבלעדית היה 61.4%. באוכלוסייה הערבית, שיעור ההנקה היה 87.2% ושיעור ההנקה הבלעדית, 47.5%. בגיל חצי שנה שיעור ההנקה ירד ועמד על 51.5% ביהודיות ושיעור ההנקה הבלעדית עמד על 22.5%. הנתונים המקבילים בערביות היו 64.6% ו- 12.3%. בגיל שנה הנתונים ירדו עוד יותר ועמדו על 26.8% ביהודיות ו-36.9% בערביות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החזייה שתעזור לגוף לייצר חלב
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים