שתף קטע נבחר

ניצחון לפלסטינים: התקבלו כחברים באינטרפול

לאחר שמהלך ישראלי-אמריקני לסיכול המהלך כשל, קיבלה מליאת הארגון הבינלאומי לשיטור פלילי את בקשת הפלסטינים להתקבל כמדינה חברה בארגון. 75 מתוך 133 המדינות שהשתתפו בהצבעה החשאית תמכו בצירוף הפלסטינים

מליאת הארגון הבינלאומי לשיטור פלילי, האינטרפול, קיבלה הבוקר (יום ד') את בקשת הפלסטינים להתקבל במעמד מדינה חברה בארגון. 75 מתוך 133 המדינות שהשתתפו בהצבעה החשאית הצביעו בעד צירוף הפלסטינים לארגון, 24 מדינות הצביעו נגד ו-34 נמנעו.

מטה האינטרפול בצרפת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מטה האינטרפול בצרפת(צילום: shutterstock)

 

ישראל קיוותה שהוועד המנהל של האינטרפול, שקובע את סדר היום של המליאה, יחליט שלא להעלות לדיון את הבקשה הפלסטינית. הטיעון הישראלי בפני חברי הארגון שהתכנסו בבייג'ינג היה שפלסטין היא לא מדינה כפי שהפרמטרים של האינטרפול קובעים. ואולם, הוועד המנהל לא קיבל החלטה בנושא והחליט ביום שני להעביר את הבקשה למליאה. גם האמריקנים המשיכו להפעיל מכבש לחצים על הפלסטינים למשוך את מועמדותם, אך לשווא.

 

בעקבות כך התקיימו הבוקר שני דיונים: הראשון עסק בשאלה מהם הקריטריונים שלפיהם מדינה מתקבלת לאינטרפול, מאחר שאלה הקיימים כיום אינם ברורים מספיק. הדיון השני עסק בשאלת קבלתה של פלסטין כמדינה לאינטרפול.

יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן (צילום: AP) (צילום: AP)
יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן(צילום: AP)

החשש הגדול בישראל הוא שקבלת הפלסטינים לאינטרפול תאפשר להם להוציא צווי מעצר נגד בכירים ישראלים ולהיות חשופים למידע מודיעיני מסווג שנוגע לארגוני טרור וכספי טרור.

 

האמריקנים פעלו גם הם באינטנסיביות נגד קבלת הפלסטינים לאינטרפול. הם מבינים היטב שמהלך חד-צדדי של הפלסטינים עלול להקשות עליהם את המאמצים להתניע את המשא ומתן בין ירושלים לרמאללה. לפני שבועיים הצליחו האמריקנים לשכנע את הפלסטינים למשוך את בקשתם להתקבל כמדינה חברה לארגון התיירות של האו"ם, לאחר שאיימו עליהם בסגירת משרדי אש"ף בוושינגטון.

 

השר אלקין: "לבטל מיידית את כל המחוות לרשות הפלסטינית"

השר להגנת הסביבה וירושלים, וחבר הקבינט המדיני-ביטחוני זאב אלקין, מסר בתגובה להצטרפות הפלסטינים לאינטרפול: "מדינת ישראל לא יכולה להבליג על מלחמה דיפלומטית שמנהלת מולנו ההנהגה של הרשות פלסטינית, בניגוד מוחלט להתחייבויות שהיא קיבלה על עצמה. עלינו לבטל באופן מיידי את כל החלטות הקבינט על המחוות לרשות הפלסטינית שהתקבלו בשנתיים האחרונות ולהפסיק את כל אישורי המעבר המיוחדים שנהנים מהם מנהיגי הרשות".

 

"אי אפשר לנהל מולנו מלחמה ולהסית נגדנו כאן ובעולם, ובמקביל ליהנות ממחוות ממדינת ישראל. כבר קבע בעבר ראש הממשלה בנימין נתניהו: לא יתנו, לא יקבלו!".

 

 

שר החוץ הפלסטיני, ריאד אל-מאלכי, בירך על ההחלטה: "הניצחון הזה הושג בשל העמדה העקרונית של מרבית המדינות החברות באינטרפול, אשר הגנו על הסיבה לקיומו של הארגון הזה ועקרונותיו הבסיסיים - ודחו בצורה ברורה את הניסיונות לייצר מניפולציה ושליטה פוליטית. היום העובדות והעקרונות גברו על כל השיקולים האחרים".

 

אל-מאלכי הדגיש כי פלסטין תמשיך לשאוף להעלות את מעמדה ותפקידה ברמה הבינלאומית ותגן על זכויות הפלסטינים בכל האמצעים הדיפלומטיים והמשפטיים הזמינים, ובכלל זה הצטרפותם למוסדות הבינלאומיים הרלוונטיים. הוא הדגיש את מחויבותה של פלסטין למלא את התחייביותיה לתרום למאבק בפשיעה ולחזק את שלטון החוק, וציין כי היא תפעל לשיפור תפקידו של האינטרפול ותהיה שותפה לו במאמץ הגלובלי אשר משפיע על חייהם של כל האזרחים ועתידם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מטה האינטרפול בצרפת
צילום: shutterstock
מומלצים