שתף קטע נבחר

הדרישות של המתנחלים מנתניהו: "הוסף 10,000 יחידות דיור"

רה"מ דן עם ראשי מועצת יש"ע ברשימה של דרישות שהוצגו בפניו. במהלך הפגישה הבטיח נתניהו למתנחלים כי תקודם תוכנית לבניית 3,000 יחידות דיור ביהודה ושומרון: "אצל אובמה על כל מרפסת שהייתי בונה בגילה קיבלתי גינוי, היום המצב אחר". המתנחלים יצאו מאוכזבים מהפגישה

ראשי מועצת יש"ע הציגו לראש הממשלה בנימין נתניהו מסמך דרישות לשיפור תשתיות אישורי הבנייה ביהודה ושומרון. נתניהו ערך בצהריים (יום ד') ישיבה עם נציגי המתנחלים, שבה הם פרשו בפניו את רשימת הדרישות. במסמך שהועבר לנתניהו צוין בין היתר כי "חייבים לקרוא לילד בשמו, זו מדיניות מפלה". עוד נאמר במסמך כי "בעוד בישראל הקטנה, הן במרכזים העירוניים והן בפריפריה, נעשות השקעות עצומות - באזורי יהודה ושומרון ישנה הזנחה רבת שנים בכל הקשור לפיתוח תשתיות תחבורה, מים, חשמל וגז".

 

בנוסף, נציגי מועצת יש"ע דרשו להפסיק את ההקפאה הארוכה מתקופת נשיא ארה"ב לשעבר ברק אובמה, ולהוסיף כעשרת אלפים יחידות דיור. במהלך הישיבה הביעו המתנחלים השגות על דחיית ישיבת ועדת התכנון העליונה, ודרשו כי תוכניות בנייה ואישורי תב"ע יקודמו במגרון, בחברון וביישוב נגוהות.

 

במהלך הישיבה קיבלו המתנחלים הבטחה מראש הממשלה לקדם בישיבת ועדת התכנון העליונה הקרובה בנייה של 3,000 יחידות דיור. המתנחלים הביעו חוסר שביעות רצון מהתגובה של נתניהו לדרישותיהם. ראש הממשלה אמר מצדו שהתקופה הנוכחית טובה יותר מהתקופה של ממשל אובמה. לדברי נתניהו, "אצל אובמה על כל מרפסת שהייתי בונה בגילה קיבלתי גינוי, היום המצב אחר".

ראש הממשלה נתניהו (צילום: מארק ישראל סלם) (צילום: מארק ישראל סלם)
ראש הממשלה נתניהו(צילום: מארק ישראל סלם)

 

 

ראשי מועצת יש"ע ציינו במכתב שמפרט את רשימת הדרישות כי הגיע הזמן לשינו בתפישה של ממשלת ישראל את יהודה, שומרון ובקעת הירדן. "הממשלה הלאומית בראשותך חייבת להוביל מהלך של השקעה שוויונית בתשתיות ביהודה ושומרון. ביהודה ושומרון ישנן מספר תוכניות המוכנות לביצוע מיידי, ואשר ישפרו באופן ניכר את איכות החיים של תושבי האזור.

 

"תוכניות אלו עברו את כל השלבים, אך הן ממתינות לאישור תקציבי בלבד. אנו פונים אליך לפעול באופן מיידי למצוא את הפתרון לתקציב סלילת הכבישים המוכנים לביצוע, עוד בשנת תקציב זו", צוין במסמך הדרישות לנתניהו.

 

לפני כמה חודשים פרסמה הממשלה כי 116 מיליארד שקל מתקציב המדינה יושקעו בתוכנית רב-שנתית, שמטרתה פיתוח תשתיות. התכנית, שעתידה להתבצע בין השנים 2017 ל-2021, מרכזת 147 פרויקטים שונים במדינת ישראל בתחום התשתיות.

 

לפי נתוני התוכנית, ביהודה, שומרון ובקעת הירדן, הנמצאות בשטח השווה לרבע מגודלה של מדינת ישראל ושמתגוררים בה כשני מיליון וחצי איש, יושקע תקציב של 70 מיליון שקל בלבד, כ-0.6% מהתקציב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נמרוד גליקמן
הפגנת מחאה של תושבי מגרון (ארכיון)
צילום: נמרוד גליקמן
מומלצים