שתף קטע נבחר

מהמטבח הטריפוליטאי: החריימה של אפי

חריף? תתמודדו: פגשנו את הבשלן אפי גואטה שלימד אותנו איך להכין את אחת המנות שהכי מזוהות עם המטבח הטריפוליטאי. ויש גם בונוס: מתכון לפלפל צ'ומה

אחת המנות שהכי מזוהות עם המטבח הטריפוליטאי היא החריימה. אז זה לא הזמן והמקום לדון בסוגייה של מי החריימה יותר טובה - של המרוקאים או של הטריפוליטאים - אבל זה כן הזמן ללמוד להכין חריימה כהלכתה. הבשלן אפי גואטה מפשיל שרוולים.

 

העולם על קצה המזלג - כתבות נוספות בפרויקט:

מהמטבח האפגני: אריה מגיש באחש

מהמטבח המרוקאי: קציצות הדגים של תמי

מהמטבח הבוכרי: הדושפרא של שרה

מהמטבח הבולגרי: אסתר מכינה דג אגריסטדה

מהמטבח העיראקי: יעל מכינה קובה סלק

 

 (צילום: קרן נתנזון) (צילום: קרן נתנזון)

 

חריימה

המצרכים:

1 ק"ג דג דניס או לוקוס (או כל דג בשרני אחר שתבחרו), חתוך לפרוסות

1 כף מלח

1/2 כוס שמן

1/2 2 כפות שום כתוש

3 כפות פלפל חריף

4 כפות רסק עגבניות

מיץ מלימון שלם

1 כף קימל טחון

1 כף כמון טחון

1/2 כוס מי ברז

 

 (צילום: קרן נתנזון) (צילום: קרן נתנזון)
  

 

אופן ההכנה: 

 

  1. מפזרים מלח על הדג.
  2. במחבת חמה שמים שמן. מוסיף את השום הכתוש ומיד מוסיפים את הפלפל החריף. נזהרים שהשום לא יישרף.
  3. מערבבים, ומוסיפים מלח. מוסיפים את רסק העגבניות, מוסיפים 1/2 כוס מים כדי שהתערובות לא תישרף, ומערבבים שוב.
  4. מוסיפים את הלימון ואחריו את הקימל ואת הכמון.
  5. שוטפים את פרוסות הדג, ומניחים בתוך הסיר.
  6. מבשלים את הדג על להבה גבוהה כעשר דקות.
  7. דקות ספורות אחרי שתוכן המחבת מתחיל לבעבע, מכבים את הלהבה, ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים