שתף קטע נבחר

בטעם של בית: המסעדות האותנטיות החדשות

הן מעוצבות, ממותגות ותוססות, ולרוב תמצאו בהן גם אווירה קלילה: הכירו את ז'אנר המסעדות האותנטיות החדשות שיגישו לכם קציצות של סבתא, חומוס של אבא ומפרום שיחזיר אתכם הביתה, והכל בתפאורה עדכנית ומגניבה

כמו הקציצות של סבתא. מסעדת "ג'מילה" (צילום: אורי שדה)
כמו הקציצות של סבתא. מסעדת "ג'מילה"(צילום: אורי שדה)

מתי בדיוק אוכל ביתי אותנטי הפך להיות מגניב? קשה לשים בדיוק את האצבע מתי זה קרה אבל ברור שחיים כהן, רפי כהן ומאיר אדוני היו הראשונים שהעזו להביא לקדמת הבמה את האוכל הביתי של עדות המזרח, ולמצב אותו בתוך תפאורה סקסית וקולית. אז אחרי שהתבשילים של סבתא והקציצות של אבא כבשו את בלוטות הטעם שלנו ומיקמו את השפים האלה בהיכל התהילה, נראה שבישראל של סוף 2017 האוכל הזה משרה קסם רב יותר מאשר אוכל גורמה, אוכל מולקולרי ומטבחי שף. זה האוכל שמחזיר אותנו הביתה, מזכיר נשכחות ומחמם את הבטן ואת הלב. 

 

הדור הצעיר של השפים בארץ, גם זה שהתחנך במטבחי המנטורים האלה, ממשיך בביטחון את מגמת ה"ביות" של החוויה הקולינרית, מה שמוליד ז'אנר של מסעדות נטולות גינונים, עם מטבחים פתוחים ומוזיקה רועשת.

 

במסעדות האותנטיות החדשות יגישו לכם את האוכל של הבית עטוף בווייב צעיר ואופנתי, בקלילות שהייתה חסרה במסעדות השף המהודקות, ועם הצבעוניות האתנית שנעדרה ממסעדות הפועלים. על מנת להבטיח מקוריות, הבינו השפים הצעירים שבשביל זה צריך לא רק לגייס את המתכונים של הסבתות אלא גם להעלות זיכרונות ממטבחי ילדותם, ואת כל זה להכניס לתוך מיתוג צעיר ועדכני.

געגועים לסיגרים המרוקאים של רפי כהן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
געגועים לסיגרים המרוקאים של רפי כהן(צילום: ירון ברנר)

המסעדות האלה הן מוטציות מדליקות: הן מציעות את השילוב המושלם בין המחירים הנגישים של מסעדות הפועלים של פעם, את הטאץ׳ העיצובי של מסעדה עדכנית ואת האווירה המשחררת, שלרוב גם הולכת עם מוזיקה ערבית אותנטית.

 

לצד אלה פועלות היום גם חומוסיות מהדור החדש, שמביאות ערך מוסף לניגוב: מקבץ סלטים, תוספות לא שגרתיות ואפשרויות בריאות וטבעוניות. מעבר לאוכל, החומוסיות האלה ממותגות ומעוצבות, והחומוס בהן מוצע בדילים שווים לצד צ'ייסרים, מוזיקה ואווירה של שוק. ההגשה יכולה להיות קצת מרושלת - אבל מלאת חינניות, ואת המנה שלכם אתם יכולים לקבל בכלים אתניים או במחבתות נירוסטה.

דילים שווים וצ'ייסרים. החומוס של "קיקי" (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
דילים שווים וצ'ייסרים. החומוס של "קיקי"(צילום: אפיק גבאי)
  

החומוסיות האלה אינן מתיימרות להגיש את החומוס הטוב בעולם, וגם אף אחד במסעדות האותנטיות לא חושב שהוא המציא את הגלגל. הרעיון הוא פשוט - אוכל ביתי שבא מהלב ונוגע בכל אחד - או בטעמים או בזיכרונות - ויש בו השפעות של מטבח שף.

 

יצאנו לגלות היכן פועלות המסעדות האותנטיות החדשות. 

 

חומוס בר רייצ'ל

המקום הזה אומנם מוגדר כחומוס בר, אבל הוא הרבה מעבר לכך: יש בו מנות חומוס נדיבות ונדירות וספיישלים משתנים, כמו חומוס קציצה (35 שקלים), חומוסוף עם סלייסים של שניצל וטחינה מעל (35 שקלים), חמשוקינה (32 שקלים), חומוס זעלוק עם חצילים קלויים וחמים (30 שקלים), חומוס עם ביצת עין (30 שקלים) ועוד.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

עין כרמל (כביש 4, בתחנת דלק דור אלון‏), 054-5917189, ראשון-שבת 17:30-09:00, לא כשר

 

  

מאיר'ס פתיליות

מסעדת פתיליות מודרנית, שבה מדי יום מגישים סירים עם תבשילים משתנים כמו קציצות דגים ברוטב עגבניות, סינייה, קציצות בקר ברוטב אדום, מוסקה, קובה סלק, ממולאים ועוד. המקום שייך לדרור מאיר, שמגיע מדי בבוקר כדי להעמיד את הסירים על הפתיליות ומארח את הסועדים עם צ'ייסרים של ערק.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

התבשילים המשתנים מדי יום נהדרים בטעמם, ובמידה ותרצו - תוכלו לקנות אותם גם ביום שישי לפי משקל (9.8-5 שקלים ל-100 גרם). בסיום הארוחה יפנקו אתכם כאן עם עוגיות ביתיות של אמא וריבת תפוזים מעולה של סבתא. בשעות הערב, כשהמסעדה סגורה, נערכים בה אירועים פרטיים קטנים.

 

הפלים 7 חיפה, 04-6765665‏, ראשון-חמישי 16:00-11:00, כשר

 

רק חומוס

זו לא סתם חומוסייה, אלא חומוסיית שף שבה מגישים מלבד החומוס הטרי גם מנת סביח (35 שקלים) ששמה יצא למרחקים והיא מורכבת מחומוס, ביצה קשה, חציל קלוי, עמבה וקצת חריף עטופים בטחינה קטיפתית.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

בנוסף, מדי יום שלישי מכינים במקום מנת ספיישל שכוללת חומוס עם תבשיל שעועית, תפוחי אדמה, בטטה וצ'ילי; מנה של ארטישוק ירושלמי וסלט עם עלי רוקט; תבשיל זיתים ירוקים ואפילו תבשיל מנגו מאיה בחלב קוקוס עם קארי תאילנדי אדום, ניוקי תפוחי אדמה ובוטנים קלויים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
  

רחוב 4 (תחנת דלק פז) א. ת קצרין, 04-6559606, ראשון-חמישי 17:00-10:00, שישי 14:00-09:00, כשר

    

קובה גוטה

רשת חדשה ומדליקה שפתח שלומי עקיבא בטירת הכרמל, במרכז המסחרי החדש שבכניסה הדרומית לעיר. ההתמחות כאן היא, כמובן, מקבץ סוגי קובה. בנוסף, יש בתפריט מבחר של אוכל ביתי שמוגש במחבתות נירוסטה קטנות כמו עלי גפן ממולאים, קציצות ברוטב עגבניות (שמוגשות עם תוספת ופרוסה עבה של לחם אחיד או בתוך לחם פרנה), מרקים, מפרום, פרגית ממולאת, עלי גפן ועוד.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בגזרת הקובה תמצאו כאן קובה גוטה - קובה בורגול גדולה בצורת פיתה ובמילוי בשר וצנובר בתיבול מזרחי על טחינה; קובה סלק; קובה במיה במילוי בשר; קובה דלעת במילוי בשר ומרק דלעת וקובה חמוסטה בטעם חמצמץ. יש גם קובה טבעוני במילוי עלי סלרי קצוצים ובצל בליווי מרק ירקות. מחירי כל המנות העיקריות נעים בין 34-30 שקלים, כשהמחיר כולל מלבד המנה העיקרית גם אורז לבן, סלט ירקות וחמוצים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

ז'בוטינסקי 50 (טירת הכרמל) חיפה, 073-7274433, ראשון-חמישי 18:00-10:00, שישי 15:00-09:00, כשר

 

חומוס בסבוסה

חומוסייה חדשה עם עיצוב עכשווי ואווירה של פעם. התפריט כאן מכיל מבחר מנות חומוס, סלטים טריים, מרק קובה, שקשוקה, פלאפל ושתי אפשרויות לארוחה עסקית המוגשות בימים ראשון-שישי בין השעות 21:00-09:00: עסקית חומוס (48 שקלים) ועסקית שיפודים (48 שקלים). לשתי העסקיות אפשר להוסיף גם מנה ראשונה כמו מרק קובה או חמוסטה בסגנון ירושלמי בתוספת 18 שקלים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בימי שישי מתקיים במקום שוק אוכל מוכן עם מבחר עצום של סלטים, ממולאים ופסטלים, קובה מטוגן או קובה ברוטב ומנות בשר שונות. כמו כן, ביום שישי מציעים כאן עסקית הכוללת מנת בשר לצד תוספת חמה וסלט ב-40 שקלים בלבד.

 

קניון G6 יקנעם, 04-6305959, ראשון-חמישי 21:00-10:00, שישי 15:00-09:00, כשר

 

טאבון פאטמה

פנינה בדואית חדשה שנפתחה בקיץ האחרון בבית זרזיר שבגליל התחתון. השף והבעלים של המסעדה הוא איציק גו-אמיס (35) יליד זרזיר, שלאחר השחרור מהשירות הצבאי נסע ללימודי טבחות באיטליה. לאחר שעבד במספר מסעדות באיטליה, ביניהן גם במסעדתשף, שב ארצה ופתח את המסעדה הזו, שקרויה על שמה של אימו.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

המסעדה מעוצבת בסגנון אתני ומודרני, האווירה קלילה והמנות אותנטיות במיוחד: בין היתר תמצאו כאן עוף מטפונה (90 שקלים לעוף שלם עם תפוחי אדמה וסלטים). העוף הזה נצלה בתוך בור באדמה - שיטה בדואית עתיקה במהלכה משתמשים בכלי מיוחד המאפשר לצלות את העוף יחד עם תפוחי האדמה שמקבלים בזכות צורת הבישול הזו ארומה מיוחדת. מלבד העוף, התפריט מציע גם מאכלים בדואיים שונים, מבחר בשרים צלויין על האש וסלטים טריים נהדרים.

 

הכביש הראשי בית זרזיר, 050-9494969‏, ראשון 23:00-08:00, שלישי-שבת 23:00-08:00, לא כשר

  

 

צ'ומה

מסעדת תבשילים שנפתחה לאחרונה, ומציעה בופה שכולל מאכלי עדות וארבעה סוגים שונים של אורז. מחיר המנה העיקרית הוא 39 שקלים, תמורתם תקבלו מנה עיקרית עם שתי תוספות חמות וסלט.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

החל מהשעה 18:00 בערב הבופה נעלם כלא היה, ו"צ'ומה" הופכת למסעדת גריל עם תבשילים פרסיים, חריימה, קובה ועוד. ביום שישי מתקיים במקום יריד אוכל מוכן עם לא פחות מ-70 סוגי מאכלים, אותם תוכלו לרכוש הביתה לפי משקל.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

אבן גבירול 71 תל אביב, 03-5661666‏, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי 15:00-09:00, כשר

  

אום כולתום

"אום כולתום" התחילה בתור חומוס בר חיפאי קטן שהפגין שכונתיות, קהילתיות וידידותיות ליקום. עד מהרה הפך המקום לנושא הדגל הטבעוני בחיפה, והיה קטן מדי מכדי להכיל את קהל המעריצים שהצטבר לו. כתגובה לכך החליטו בני הזוג גאיה נויפלד ואסי דלק (היא טבעונית חיפאית והוא שף תל אביבי לשעבר), החליטו להדרים ולפתוח סניף שני בתל אביב, כשהם מותירים את "אום כולתום" החיפאי בידי זכיין שימשיך להפעילה כחומוס בר.

 

"אום כולתום" ברמת החייל מגישה מנות קבועות וספיישלים עונתיים, טבעוניים כמובן, מהמטבחים של הסבתות וגם מהמטבח הערבי, עם דגש על הטעם הביתי ועל ירקות ועשבי תיבול.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
  

התפריט הקבוע מכיל מנות כמו "באבא גנוש" - סלט חצילים שרופים (29 שקלים), כרובית על קרם פולנטה (39 שקלים), מסחאן בלאדי (49 שקלים), סינייה "כופתא בטחינה" (55 שקלים) ועוד מגוון עם שמות עליזים. בנוסף, נותנים כאן כבוד לקינוחים עם מלבי (20 שקלים) או כנאפה (30 שקלים).

 

בימים ראשון-חמישי, בין השעות 15:00-12:00, מציעים כאן עסקית ב-55 שקלים הכוללת בופה לחמים וסלטים חופשי, מנה עיקרית ושתייה. 

 

אום כולתום - המסעדה: הברזל 32 תל אביב, 03-9325553‏, ראשון-שבת 16:30-12:00, 23:00-18:00, לא כשר

אום כולתום - חומוס בר: שדרות מוריה 60 חיפה, 04-8852227, ראשון-שבת 23:00-10:00, לא כשר

 

חומוס ושות'

החומוסייה הזו שייכת לשף שלומי אלינגר שהיה הסו-שף של אייל שני, ואת החומוס הוא מבשל בתוך ציר ירקות, מה שמעניק לחומוס טעם ייחודי שסביר שלא טעמתם בשום מקום אחר. מלבד החומוס, שלומי מגיש כאן גם אוכל צמחוני וטבעוני, והרבה תבשילים.

 

כדאי מאוד לטעום כאן את המסבחה באבא גנוש עם חציל בלאדי שרוף בטחינה (32 שקלים), את הבטטה הצלויה עם טחינה ועלים ירוקים (28 שקלים) ואם הגעתם בצהרי היום - לכו על עסקית חומוס או על עסקית שכוללת את אחד מהתבשילים שמוכנים במקום (35 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

הרצל 98 תל אביב 054-3488878, ראשון-חמישי 23:45-10:00, שישי 18:00-10:00, שבת 23:45-10:00, לא כשר

 

קיקי

אופיר דהן, המכונה "קיקי", פתח לפני שלוש שנים חומוסייה עם חומוס ששמו יצא למרחקים ברחוב דיזינגוף בתל אביב. עם הזמן הפך המקום למסעדה שכונתית שמגישה אוכל ביתי. הדבר המדהים באמת במהפך שעברה המסעדה הקטנה, קשור לעובדה כי 80 אחוז מהתפריט שלה הוא טבעוני ושאר המנות צמחוניות.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

קיקי מכין אוכל ביתי לא שגרתי כמו שווארמה ירקות שורש (52 שקלים), חריימה טבעוני מקציצות כרישה ותפוחי אדמה לצד קוסקוס מעולה (52 שקלים), קציצות ברוקולי ואפונה (52 שקלים), קובה ברוטב מתחלף מדי יום (52 שקלים), שקשוקה סינייה (47 שקלים) ומבחר סלטים יצירתיים. בנוסף, יש אצל קיקי קינוחים של הקונדיטורית ענבר אטיס כמו פאדג' שוקולד טבעוני (24 שקלים), קרם לימון בצנצנת (24 שקלים) ועוד.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

דיזנגוף 147 תל אביב, 03-9447766, ראשון-חמישי 23:00-09:00, שישי 16:00-09:00, כשר למהדרין

 

Home made

"הום מייד" היא לא מסעדה ולא מעדניית אוכל מוכן, אלא שילוב בין השניים, או במילים אחרות - "מסעדנייה" של אוכל ביתי עם אווירה של בית. מציעים כאן "אוכל פועלים" משודרג לאכול במקום המעוצב או לקחת הביתה לפי משקל, ויש גם אתר מקוון עם מערכת הזמנות קלה לתפעול ו"קיוסקפה" שמיועד למי שחייב לסיים את הארוחה עם קפה ועוגה ולמי שמסוגל להסתפק בכריך, עוגייה ושתייה קלה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

תפריט צהריים מוגש במקום בימים ראשון-חמישי בין השעות 16:00-12:00, והוא מציע ארוחה מלאה ב-54 שקלים בלבד.

 

הנציב 18 תל אביב, 03-6248111‏, ראשון-חמישי 17:00-08:00, כשר ללא תעודה

 

נינה

מסעדה חדשה יחסית שממוקמת בלב שכונת פלורנטין, היכן ששכן פעם "סיטי קפה". המקום שייך למסעדן עופר קבילו, שגדל בבית טורקי-תימני ומרוקאי, והמסעדה היא תוצר של געגוע גדול שפיתח קבילו לאוכל הביתי עליו גדל. "נינה" הוא כינוי החיבה של אשתו, מעצבת הפנים ליאת אליאב, שעיצבה את המקום. 

 (צילום: יואב פלד)
(צילום: יואב פלד)

את התפריט כאן רקח קבילו עם השף אמיר בז'יז'ינסקי, והוא כולל מנות ראשונות כמו קובה בשר (18 שקלים), בטטה אפויה עם טחינה (22 שקלים), מנות עיקריות כמו קוסקוס (32 שקלים), מעורב ירושלמי (42 שקלים), קציצות של אימא (42 שקלים), מפרום טריפולטאי מסורתי (42 שקלים), מוסקה (42 שקלים) חריימה עם חלה מתוקה (45 שקלים) ובסופי שבוע יש גם חמין טבעוני או בשרי (38-32 שקלים).

 (צילום: יואב פלד)
(צילום: יואב פלד)

לצד כל אלה מגישים כאן גם סלטים קטנים של גזר מרוקאי, חצילים, טאבולה וסלק עם פטרוזיליה (8 שקלים) ויש גם מבחר פיתות לממהרים כמו "פיתת דייגים" עם פילה ברבוניה, בצל סגול, סומק, צזיקי וצ'ייסר ערק (32 שקלים). לקינוח תוכלו להזמין כאן מלבי או כנאפה.  בנוסף, מציעים כאן ארוחות בוקר שוות במיוחד.

 

הרצל 77 תל אביב, 072-3727995‏, ראשון-חמישי 24:00-10:00, שישי 18:00-10:00, שבת 24:00-10:00, לא כשר

 

Papo Mamo

מסעדה שנפתחה בקיץ האחרון בלב מתחם רביעיית פלורנטין, ומוגדרת כבית של אוכל טוב, מוסיקה שמחה, אנשים טובים ואווירה חופשית.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

על האוכל שמוגש בה אחראי השף אלון ראובן פור, המשלב בבישול שלו תחכום ופשטות. בתפריט, שבנוי כולו על טהרת האוכל הביתי, אפשר למצוא מבחר סלטים, סיגר מרוקאי ממולא במעורב ירושלמי (36 שקלים), פלאפל דגים (32 שקלים), קבב רומני (47 שקלים), חורשט סבזי (50 שקלים), דג מוסר ים בתבשיל מרוקאי (56 שקלים) וארוחת בוקר מרוקאית המוגשת לאורך כל שעות היום (53 שקלים). בימי שישי מתקיימת במקום קבלת שבת בסגנון יווני.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אברבנל 74 רביעיית פלורנטין תל אביב, 03-5602222‏, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

  

מנזה אוכל ביתי

מסעדת אוכל ביתי ששייכת לרועי שדור, שעבד בעבר במסעדת "קרן" המיתולוגית של השף חיים כהן. את הרעיון לשם המסעדה מהמנזה של אוניברסיטת בר אילן, בה אכל לא מעט בתקופתו כסטודנט צעיר.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

במסעדה הוא מציע תפריט שבועי מתחלף שמתפרסם מדי יום בעמוד הפייסבוק של המסעדה, ובו לכל יום יש את מבחר המנות הקבוע שלו שכולל, לצד מנות הבשר, גם מנות טבעוניות ומנות ללא גלוטן. בין המנות תמצאו קדירת עוף בשורשים, קציצות עוף בקארי ירוק ובוטנים, צ'ילי קון קרנה, פילה דג סלמון במנצ'ורין, דאל עדשים ירוקות, כרוב אפוי בשמן זית וזעתר, סלק וגזר צלויים עם סילאן, חריימה קציצות דגים, באחש, נתחי בקר ואורז עגול בסגנון בוכרי, נקניקיות צ'וריסוס בריבת בצל אדום וכרוב כבוש, קוסקוס ביתי ועוד. מחירח המנות נעים בין 50-43 שקלים.

 

תובל 28 רמת גן, 050-7776620, ראשון-חמישי 17:00-10:30, כשר

 

ג'מילה

מסעדה מרוקאית שכונתית, שבראשית דרכה פעלה ברחוב גרוזנברג בתל אביב וכיום שוכנת באזור הבורסה ברמת גן. התפריט כאן כולל מנות כמו מרק חרירה (41 שקלים), סלט עוף חם (45 שקלים), שלושה סוגים של קוסקוס (48-44 שקלים), קציצות בשר ברוטב עגבניות (47 שקלים), דג בסגנון מוחמדייה (49 שקלים), טאג'ין עוף (49 שקלים) ועוד.

 

בשעות הצהריים מגישים כאן עסקיות שכוללות מנה עיקרית, כמה סוגי סלטים, תוספת ולחם - והכל במחיר המנה העיקרית. בימי שישי מציעים כאן תפריט "שוק אוכל" לקחת הביתה במשקל, שכולל  סלטים, קציצות, מרקים, אורז מתובל וממולאים.

 (צילום: אורי שדה)
(צילום: אורי שדה)

ז'בוטינסקי 41 רמת גן (צמוד למגדלי התאומים), 03-5166123, ראשון-חמישי 17:00-13:30, שישי 15:00-11:30, כשר

  

 

 (  )
 

הבית של החומוס

זוהי אינה חומוסייה רגילה, אלא מקום משפחתי ידידותי לצמחונים ולטבעונים. המרקם של החומוס חלק וקליל, והוא מוגש בטמפרטורת החדר מתוך תפיסה של בעלי המקום כי בצורה הזו הוא הרבה יותר ידידותי לקיבה שלנו.

 

חומוס קומפלט עולה 27 שקלים וכך גם חומוס שקשוקה טבעוני, חומוס פול וחומוס מסבחה. בנוסף לאלו יש כאן גם "חומוס פטריות למתקדמים" ו"חומוס עם צנוברים למבינים" שעולים 33 שקלים, ו"חומוס בשר טבעוני גאוני" שמחירו 36 שקלים. בימי שלישי מגישים כאן קוסקוס בתי עשוי ביד ומיוצר במקום, ויש גם ספיישלים כמו חומוס עם בטטה ושום קונפי, קציצות ירק (5 שקלים לקציצה) ועוד.

 

הבנים 27 הוד השרון, 09-7450505, ראשון-חמישי 21:00-10:00, שישי 15:00-09:00, כשר

 

חומוס ארבעס

בחומוסייה הירושלמית הזו מגישים במשך 4 השנים האחרונות חומוס, צ'יפס, סלט, פלאפל, חציל עם טחינה גולמית וסילאן ומלבי מעולה לקינוח. יש בתפריט חמש מנות חומוס, ביניהן חומוס לימון כבוש בייצור עצמי, פטריות וסילאן וחציל בטחינה.

 

מנות החומוס הרגילות מוגשות עם שתי פיתות מהשוק וחומוס קטן (למי שלא רוצה להתפוצץ, אלא רק "לסגור עניין") עם פיתה אחת. בסיום הארוחה כל סועד מקבל תה או קפה, ועל המלבי פשוט אסור לוותר.

 

שילה 1 ירושלים, 050-7247030, ראשון-חמישי 21:00-11:00, חמישי 23:00-11:00, שישי 16:30-10:00, כשר

 

פצ'ולה

מסעדה עם מטבח פתוח שנפתחה במודיעין לפני שלוש שנים. המקום שייך לאורן בן שטרית, שלאחר 20 שנות פעילות במטבחים אחרים, הוא בחר לפתוח מסעדה משלו ללא בשר או דגים (מלבד טונה). מדי יום תמצאו כאן כעשרה סירים עם תבשילים צמחוניים וטבעוניים שאפשר להעמיס על הצלחת במחיר של 35 שקלים (או 45 שקלים יחד עם סלטים ושתייה).

 (צילום:  משה שוורץ)
(צילום: משה שוורץ)

ההיצע עשיר ומושפע ממצב רוחו של בן שטרית בסיום סיבוב הקניות בשוק, והוא כולל מבחר מנות חומוס (32-22 שקלים) שמוגש גם במסגרת ארוחה עסקית עם שתייה בעלות של 30 שקלים. בנוסף, תמצאו כאן מבחר קבוע של מנות כמו חמין, קובות, מפרום, ירקות מבושלים וקציצות טונה חלומיות, סביח עם שניצל חציל, ממולאים, קציצות, סמבוסק תפוח אדמה, קוסקוס ומג'דרה ועוד.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

עמק דותן 66 (מרכז מרלז) מכבים-רעות, 077-2105776‏, שני-חמישי 19:00-09:00, שישי 15:00-09:00, כשר

 

אייזק - חומוס&bar

אייזק היא חומוסייה משודרגת במהלך היום, שהופכת לבר בשעות הלילה. המקום שייך לשני שותפים - שי קציר, הבעלים של הבר ירושלמי המוכר "דאבלין" ואסף שוחט, שאכל, לדבריו, בכל החומוסיות בארץ.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

מלבד חומוס גרגירים (26 שקלים) מציעים כאן גם חומוס עם תוספות מעניינות כמו חומוס עם במיה (32 שקלים), חומוס עם כרובית מטוגנת וביצה (35 שקלים), חומוס עם חזה עוף על הפלנצ'ה (38 שקלים) ואפילו חומוס עם צ'וריסוס (38 שקלים). בערב האווירה משתנה, והמקום הופך לבר עם מוזיקה בווליום שמאפשר שיחה ונשנושי בר כמו כריך עוף או עוף בפיתה.

 

מרכז רננים (מכבים רעות), 08-9555254, ראשון-שבת 24:00-11:30, לא כשר

 

 

ממוס

את המסעדה הזו פתחו שלושה אחים - אלדר, יוגב ושראל ממו יחד עם אמם, גילה ממו, בעלת החיוך החם, הבלונד הבוהק וידי הזהב. ארבעתם סבורים כי "אי אפשר לחזור אל העבר, אבל כן אפשר לטעום ממנו" ואת המסעדה הביתית שלהם הם מגדירים כ"מסעדה מודרנית של היום, עם קונספט של פעם".

 

הכול התחיל לפני שלוש שנים וחצי, כשגילה, אם המשפחה, התחילה למכור את הקוסקוס שלה מהבית. הביקוש היה עצום ואלדר, שתמיד היה הקרוב ביותר לסירים ולמטבח בכלל, הציע לפתוח מסעדה קטנה. משפחתית. במהרה הסתבר שהמסעדה הקטנה שנפתחה אינה גדולה מספיק כדי להכיל את כל המעריצים שפקדו אותה בהתלהבות רבה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

היום "ממוס" שוכנת בחלל של 120 מטרים, והתפריט שלה ברובו טוניסאי ומורכב ממנות בלחם פרנה מרוקאי (37 שקלים), מנות של אוכל ביתי (54 שקלים), מנות "על הפלנצ׳ה" (62 שקלים) ונשנושים כמו קציצות כופתה (18 שקלים), בסולו לוביה (30 שקלים) ופקילה (30 שקלים).

 

בנוסף, אפשר למצוא שם ארוחות עסקיות לאורך כל שעות היום (69-59 שקלים) וכוללות המון אוכל שישביע אתכם למשך כל אותו היום. מנת הדגל במקום היא כמובן הקוסקוס האגדי של גילה, אותו אפשר להזמין גם במשלוח בשלל גרסאות: עם קציצה, עם עוף, בגרסה הצמחונית שלו עם ירקות, עם עוף וקציצה, עם מפרום, עם פקיילה, ויש גם קוסקוס בסולו לוביה וקוסקוס חריימה (45-35 שקלים למנה). מלבד הקוסקוס גילה מכינה גם חריימה (45 שקלים) המוגש עם תוספת חמה, ירקות מבושלים, ארבעה סוגי סלטים ולחם.

 

בימי שישי מציעים במקום אוכל מוכן לשבת, ובמהלך השבוע יש שירות משלוחים מיוחד עבור הורים שאינם נמצאים בבית, אך חשוב להם שהילדים יאכלו אוכל ביתי עם חזרתם מבית הספר. הם מזמינים את הארוחה בבוקר, ובשעה שבה הילד חוזר הביתה - הארוחה מגיעה אליו עם שליח של המסעדה.

 

מונטיפיורי 1 באר שבע, 08-6112285‏, ראשון-חמישי 20:00-10:00, שישי 15:00-10:00, כשר

 

האותנטית

את ה"אותנטית" פתח ב-2014 השף יקיר מסרטי, שעסק בעבר בתחום האירועים ושימש כיועץ קולינרי. בין השעות 17:00-12:00 מגישים כאן אוכל ביתי מנחם כמו במסעדת פועלים של פעם: בתפריט הצהריים תמצאו נשנושים כמו פסטיה מרוקאית (32 שקלים), מנות מהגריל כמו מעורב ירושלמי (55 שקלים) ומבחר של מנות "מהסירים של אימא" בהן קציצות טוניסאיות (45 שקלים) ושניצל כרישה (45 שקלים).

 

החל מהשעה 17:00 בערב התפריט משתנה, והמסעדה הופכת למסעדת שוק עם גריל ונגיעות של מטבח שף. בשעות הללו האוכל במקום קצת יותר קליל, והאווירה היא של בילוי עם מוזיקה בווליום גבוה והרבה אלכוהול. .

 

פסז' רסקו באר שבע, 08-8695875‏, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 15:00-09:00, כשר

 

אלבי

"תבשילייה" באר שבעית אינטימית שמעוצבת בסגנון שנות ה-50, ומגישה מנות מהמטבח הים-תיכוני. בימים ראשון-חמישי בין השעות 16:00-11:30 מגישים כאן עסקיות ב-49, 59 או 69 שקלים, ובנוסף מקיימים כאן ערבי טברנה שמחים בסגנון יווני. 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

המקום שייך לאב והבן ציון ורועי דאי, שבחרו בקונספט דומה לזה של "האוטנטית" - אוכל ביתי עדתי בשעות הצהריים, ודרינקים עם מזטים למרכז השולחן בערב. ללקוחות הממהרים יש אפשרות להזמין את המנה מדלפק האקספרס, שם אפשר (ואף רצוי) להזמין את הקוסקוס של כוכי, את הקבב של אלבי ואת השווארמה הטורקית האוריגינלית.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

חיל ההנדסה 2 (מרכז ביג) באר שבע, 08-6655601, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 15:00-11:00, מוצ"ש-24:00, כשר

  

 (  )
 

Oh mama

אם תגיעו לאחד משלושת הסניפים של מיזם oh mama באמצע השבוע, תיהנו מעסקית שכוללת מנה עיקרית, שתי תוספות וסל אישי במחיר של 39 שקלים. במידה ותגיעו ביום שישי, תמצאו עשרות סוגים של מאכלים ביתיים מוכנים לקחת הביתה כמו ממולאים, דגים, מנות בשר, סלטים תוצרת בית ותבשילים טבעוניים.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)

מחירים לדוגמא: פלפל ממולא עם בשר - 69 שקלים לקילו, חריימה - 89 שקלים לקילו, דניס שלם בתנור - 39 שקלים ליחידה, פרגית בהריסה ולימון כבוש - 110 שקלים לקילו, תבשיל פריקה - 30 שקלים לקופסת ליטר וקרפלך תפוחי אדמה - 69 שקלים לקילו.

 

בן יהודה 69 תל אביב, *5129, ראשון-רביעי 23:00-09:00, חמישי 19:00-09:00, שישי16:00-06:00, כשר

קלישר 1 (שוק הכרמל) תל אביב, *5129, ראשון-חמישי 19:00-07:00, שישי 16:00-06:00, כשר

קינג ג'ורג' 26 תל אביב, *5129, ראשון-רביעי 23:00-09:00, חמישי 19:00-09:00, שישי 16:00-06:00, כשר

 

כספי

רשת מסעדות שוק שהתחילה בתל אביב, וממשיכה להתפתח מחוצה לה בהצלחה רבה. הקונספט מאחורי "כספי" מחבר בין חומרי גלם מהשוק למנות ביתיות מושקעות, במחירים משתלמים ואירוח ביתי באווירה קלילה. 

 (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

את הרשת, המונה כיום שמונה סניפים, הקים יניב כספי ב-2011, וכיום היא מתופעלת בשיתוף פעולה בין משפחת כספי וקבוצת "קפה קפה". למרבה הפלא, כיום, שש שנים לאחר שהוקמה המסעדה, מנות הדגל בסניפי הרשת הן כלל לא חומוס, אלא דווקא כרובית ברוטב טחינה, סלט עשבים ומלבי. מנות החומוס כאן מתומחרות החל מ-26 שקלים, המנות הקטנות יעלו לכם 16 שקלים והסלטים - החל מ-30  שקלים.

  

חומוס ושליש

רשת חומוס חדשה שמציעה את השילוב האולטימטיבי בין המנה הלאומית שלנו לבין בירה וטאפאס. בין היתר תמצאו בסניפי הרשת שקשוקה (35 שקלים), חציל קלוי וסלט ישראלי, סלט בורגול, סלט בריאות עם קינואה ועדשים (36 שקלים) ועוד.

 (צילום: איתי אבירן) (צילום: איתי אבירן)
(צילום: איתי אבירן)

מכיוון שהרשת שמה לעצמה למטרה להגיש חומוס לצד בירה ישראלית מהחבית, מנת הדגל כאן נקראת כמו הרשת עצמה - "חומוס ושליש" והיא כוללת חומוס ושליש בירה אלכסנדר (37 שקלים). מנות חומוס נוספות שמוגשות כאן הן חומוס מסבחה (24 שקלים), חומוס טריפל (28 שקלים), פלאפל לבנוני, צ'יפס וקינוחים.

 (צילום: איתי אבירן) (צילום: איתי אבירן)
(צילום: איתי אבירן)

קניון דרך הים עתלית, 04-9878080, ראשון-חמישי 23:00-10:00, שישי 16:00-9:30, כשר למהדרין

 

החומוס של הטחינה

חומוסיית בוטיק אגדית שנפתחה בשדרות וגדלה לרשת בת שלושה סניפים. המקום נפתח לפני שבע שנים ביוזמת שני שותפים מקיבוץ כפר עזה שחיפשו להקים מיזם קולינרי חדש באזור. כיום, שלושת הסניפים משמשים כמפגש חברתי וכמקום בו גדלים עובדים מרוצים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

המנה הייחודית של הרשת היא המסבחה הירוקה עם רוטב פטרוזיליה והאדומה עם רוטב עגבניות. בנוסף, כולל התפריט חומוס גרגירים, "חציל מפיל", "פטריות בגבוה" והברקות לשוניות-קולינריות נוספות. בחורף מגישים  כאןגם מרקים.

 

כל מנות החומוס מוגשות עם פיתות שמנמנות שנאפות במקום וחמוצים, ומי שמעוניין בריפיל - מקבל בשמחה רבה. בירות מוצעות ברשת במחירים מצחיקים (חצי ליטר גולדסטאר או טובורג ב-16 שקלים) ויש גם מבצע שנקרא "חומוס מאוהב" וכולל חומוס + 3 פלאפלים + גזוז או לימונדה ב-33 שקלים בלבד.

 

הרצל 51 שדרות, 077-7015360, ראשון-חמישי 21:00-11:00, שישי 15:00-10:00, כשר

ניסים בכר 23 ירושלים, 02-5367222, ראשון-חמישי 22:00-11:00, שישי 15:00-10:00, כשר

יוסף בן מתתיהו 70‏ באר שבע, 08-9100236, ראשון-חמישי 21:00-11:00, שישי 15:00-10:00, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
אוכל של בית. הקובה של "אייזק"
צילום: יח"צ
מומלצים