שתף קטע נבחר
 

מהמטבח המרוקאי: קציצות הדגים של תמי

את שתי האהבות הגדולות של המטבח המרוקאי - קציצות ודגים - מחברת הבשלנית תמי כהן לסיר אחד עמוס ברוטב אדום סמיך

המטבח המרוקאי ידוע בחיבתו לבשר, לדגים ולשמן. תוכלו למצוא בו חריימה וקוסקוס לצד תבשילי חומוס, מרק חרירה וטאג'ינים מלאים בקציצות, בעוף ובהרבה דברים טובים כמו צימוקים ושקדים.

 

אם המטבח שלכם נמנה על הז'אנר הבריא - ושתמי כהן לא תשמע אותנו - תוכלו להפחית משמעותית את כמות השמן ולקבל קציצות דגים טעימות לא פחות.

 

העולם על קצה המזלג - כתבות נוספות בפרויקט:

מהמטבח האפגני: אריה מגיש באחש

מהמטבח הבוכרי: הדושפרא של שרה

מהמטבח הבולגרי: אסתר מכינה דג אגריסטדה

מהמטבח העיראקי: יעל מכינה קובה סלק

מהמטבח הטריפוליטאי: החריימה של אפי

 

 (צילום מתוך הוידיאו) (צילום מתוך הוידיאו)


 (צילום מתוך הוידיאו) (צילום מתוך הוידיאו)

קציצות דגים ברוטב אדום

המצרכים:

1 ק"ג דגים טחונים, טונה או נסיכת הנילוס (או שניהם יחד)

1 צרור כוסברה, קצוצה

1 צרור פטרוזיליה, קצוצה

8 שיני שום

7-6 פלפלים יבשים מתוקים

1 ביצה

חבילת רסק עגבניות

1 כף פפריקה ועוד 1 כפית 

1 כפית כמון

1 כפית פלפל שחור

2 כפות מלח

שמן (בנדיבות מרוקאית)

1 כוס מים

 

 (צילום מתוך הוידיאו) (צילום מתוך הוידיאו)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הפלפלים היבשים במחבת. מוסיפים 4 שיני שום ו-5 כפות רסק עגבניות. מוסיפים שמן בנדיבות, ומערבבים.
  2. מוסיפים 1 כף מלח ופפריקה, ומערבבים הכול. מבשלים על להבה קטנה כ-10 דקות.
  3. להכנת הקציצות - שמים בקערה את הדג הטחון, מוסיפים מלח, כפית פפריקה, ביצה, כמון, פלפל שחור ו-4 שיני שום כתושות.
  4. לשים את העיסה. מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה וממשיכים ללוש עד שהעיסה הופכת אחידה.
  5.  מכדררים כדורים מהעיסה ויוצרים קציצות.
  6. מוסיפים כוס מים לסיר עם הרוטב, מוסיפים את הקציצות, ומבשלים על להבה קטנה במשך 20 דקות עד שהרוטב מסמיך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים