שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    שעת הסין: הדים סאם שכדאי להכיר
    מטוגנים או מאודים, במילוי עוף או ירקות, מחיטה מלאה או ללא גלוטן - הכיסונים הממולאים הם כבר מזמן לא רק נחלת חובבי המטבח הסיני, ובימים אלו ממש זוכים לעדנה מחודשת בקרב הקהל שזולל אותם בהנאה. יצאנו לבדוק איפה אפשר להשיג אותם ברחבי הארץ

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    המטבח הסיני מוכר אולי בזכות האיטריות המאודות או מנות בשר ודגים ברוטב סויה ושאר ירקות, אבל גם ואולי בעיקר - בזכות הכיסונים העדינים הממולאים בכל טוב, המכונים גם דים סאם. את הכיסונים האלה נוטים לייחס לכלל המטבחים האסייתים, בעוד מקורם הוא דווקא באזור קנטון שבסין. דרך המשי היא זו שהובילה את הכופתאות הממולאות מחוץ לגבולות הגזרה שלהן, וכך והן הופצו בכל רחבי אסיה, תוך כדי שהן זוכות לתוספות ואדפטציות מקומיות ומקוריות. 

     

    הדים סאם הסיניים הם למעשה כינוי לארוחה ארוכה ומתמשכת המורכבת מ"ביסים" ומוגשת בתוך כלי אידוי מבמבוק. במערב, וגם אצלנו, אם נודה על האמת, הם הפכו במהרה לארוחה קלה ומהירה, כזו שחוטפים לארוחת הצהריים כשאין הרבה זמן לאכול. אך אם מזדמנים למסעדה סינית אמיתית, מגלים כי יש עשרות סוגים שונים של דים סאם, כשהפופולריים שבהם הם קויו מבצק אורז נטול גלוטן, שו מאי מבצק חיטה, לחמניות מאודות (באו) מבצק שמרים וגיוזה, שמקורה בכלל ביפן (אותה לא תמצאו במסעדות סיניות אמיתיות).

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    ההבדלים בין הסוגים השונים של הדים סאם קשורים לסוג הבצק שיכול להיות דביק ודק, עבה ואוורירי, שקוף, מקמח חיטה או מקמח אורז, עם שמרים או בלי. גם צורת ההכנה והמילוי מבדילה בין הכיסונים - במסעדות הסיניות האותנטיות תמצאו את הגרסה השווה יותר שלהם, אלו שפעולות הצביטה וההידוק הייחודיות ניכרות בהם היטב. בדוכני המזון המהיר, לעומת זאת, תמצאו לרוב את הכיסונים בגרסה התעשייתית שלהם. הללו יהיו פחות מעודנים, אך נגישים לחך הישראלי שאינו מורגל בטעמים ובמרקמים הסיניים.

     

    כך או כך, אפשר לסמן תחייה מחודשת במסעדות האסייתיות ובדוכני אוכל הרחוב לכופתאות הממולאות בבקר, דגים, עוף, ירקות, פטריות, בשר לבן, פירות ים - ולמעשה, במה לא? הנה כמה מהמקומות בארץ שכדאי לחובבי הדים סאם להכיר.

     


     

     (   )

    הונג קונג דים סאם

    חנות קטנה ובלתי מעוצבת בעליל, ויש הטוענים שגם האותנטית. במסעדה יש תפריט עם תמונות לכל מנה בשביל שלא יהיו טעויות, ומבחר מכובד של דים סאם מטוגנים ומאודים. אם אתם מעדיפים מטוגנים תוכלו להזמין כאן את הוון טון במילוי ירקות (28 שקלים) או את האם סוי נוק (28 שקלים) שהם כיסוני אורז דביק, טעימים ומיוחדים מאוד. תוכלו למצוא כאן כיסונים במילוי בשר לבן וכיסונים פריכים במילוי קארי עוף.

     

    מבחר הדים סאם המאודים כולל באו עם בשר לבן (28 שקלים), צ'אנק פאן (28 שקלים) - דפי אורז בעבודת יד במילוי בשר לבן או שרימפ, והר גאו (28 שקלים) שעשויים מבצק אורז שקוף. למי שמעוניין לטעום קצת מהכול - מציעים כאן פלטת דים סאם בעלות של 40 שקלים. זול וטעים.

     

    את המקום מתפעלים ישראלים ממוצא סיני, אחרי שפרשו מהשותפות במסעדת הדים סאם הסמוכה, פוראמה (ע"ע דים סאם באשקלון).

     

    בן יהודה 9 תל אביב, ראשון-שבת 22:00-12:30, לא כשר

     

    אסיה

    המסעדה האסייתית המדוברת משוק הפשפשים מציעה מאכלים מדרום מזרח אסיה, ותפריט עונתי שכולל בין השאר דמפלינגס, באנס מאודים, וון טון שרימפ סרטנים (39 שקלים), גיוזה דזה ירוקים מטוגנים וממולאים בכרוב סיני (44 שקלים), וונטון סאשי במילוי פרגית (49 שקלים), באו דזה לבן (40 שקלים) וגם מרק עם כיסוני וון טון.

     (צילום: עמרי זקהיים)
    (צילום: עמרי זקהיים)

    לאחרונה השיקו במסעדה תפריט דים סאן - המכונה בשם הציורי - "נגיעות קטנות בלב" - המוגש בימים ראשון-חמישי בין השעות 21:00-19:00 בלבד וכולל קולורבי קייק (36 שקלים), באו עירית וכרישה (32 שקלים), כדורי דג פריכים (42 שקלים) ודמפלינגס שקופים (44 שקלים) במילויים משתנים.

     

    את ארוחת הדים סאם מומלץ לשדרג עם אחד או יותר מהקוקטיילים המעולים שמוגשים כאן, עליהם חתום המיקסולוג יובל סופר.

     

    רבי נחמן 3 שוק הפשפשים (צמוד ל"שאפה בר") יפו, 050-5427775, לא כשר

     

    דים סאם סטיישן

    אחד המקומות הראשונים בתל אביב שמתמחים בדים סאם, ונפתחו הרבה לפני פרוץ הטרנד. במסעדה הקטנה הזו מציעים 12 סוגי כיסונים במילוי בקר, עוף, עוף עם קשיו, מילוי צמחוני עם שיטאקי, תרד ובוטנים, שרימפ עם עוף ובטטה עם ערמונים. מחיר הכיסונים אחיד - 6 שקלים ליחידה, ויש כמובן גם קומבינציות של 6/8/10 יחידות (32/44/50 שקלים).

     

    בחורף האחרון נפתח דוכן דים סאם של המסעדה בתוך שוק רוטשילד אלנבי בתל אביב שבו מגישים את הכיסונים בלבד, אך במסעדה עצמה, מלבד הכיסונים, מציעים מנות אסייתיות נוספות ביניהן מרקים, מוקפצים, נודלס ואורז. החל מהשעה 18:00 אפשר להזמין במקום גם משלוחים.

     

    יהודה הלוי 44 תל אביב, 077-2344954‏, ראשון-חמישי 22:30-09:30, לא כשר

     

    Dim Sum Shop

    רשת דים סאם שנמצאת בבעלות מפעל לייצור דים סאם בלהבות חביבה. כעת פועלים בתל אביב בלבד שלושה סניפים של הרשת, שמציעה מגוון דים סאמים בכל צבעי הקשת ובמגוון של מילויים. הכיסונים כאן עשויים מסוגי בצק שונים (גיוזה מבצק דק, לחמניות באו מאודות מבצק שמרים וקויו מבצק אורז) ויש גם מנה שלא תמצאו בשום מקום אחר: דים-סאם מתוק.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    מחירו של דים סאם הוא 5 שקלים ליחידה, מחיר ל-10 יחידות ושתייה - 45 שקלים, ומחיר לארוחה הכוללת מנה ראשונה או מרק+5 כיסונים+שתייה הוא 49 שקלים. בנוסף, אפשר לרכוש במקום דים סאם מוכנים להכנה בבית (5 יחידות ב-19 שקלים) ומגשי מסיבות מלאים בדים סאם עם 30/50/100 יחידות (129/209/379 שקלים).

     

    מלבד הכיסונים תפריט הרשת כולל גם מרקים כמו ראמן (25 שקלים), וון טון (25 שקלים) ומוסו (19 שקלים), ספרינגרולס, כמה סוגים של סלטים אסייתיים ושתי מנות שמגיעות בתוך לחמניית באן (29-18 שקלים).

     

    אבן גבירול 61 תל אביב, 03-5278989, ראשון-חמישי 10:00- 23:00, שישי 9:00- 15:00, כשר

    דיזינגוף 50 דיזינגוף סנטר תל אביב, 03-5278989, ראשון-חמישי 10:00- 22:00, שישי 9:00- 15:00, כשר

    קניון עזריאלי תל אביב, 03-5278989, ראשון-חמישי 10:00- 22:00, שישי 9:00- 15:00, כשר

     

    Peking duck house

    במסעדה הזו מגישים את ה-hot pot האגדי - כלי נירוסטה ענק עם ציר רותח ומבחר צלוחיות עם מצרכים טריים שנטבלים למספר שניות בציר הלוהט. בתפריט תמצאו גם את מנת הפקין דאק עם הפנקייק (92 שקלים) וגם את המרק עם פקין דאק.

     

    בנוסף, מציעים כאן לחמניות באו במילוי צמחוני (32 שקלים) או במילוי בשר (38 שקלים), כיסוני סוי גאו מקמח חיטה ממולאים בעוף (35 שקלים ל-5 יחידות), צמחוניים (33 שקלים ל-5 יחידות) או עם בשר לבן (35 שקלים ל-5 יחידות), ויש גם מנה של דים סאם מקורי מבצק אורז במילוי שרימפ (38 שקלים ל-5 יחידות).

     

    בוגרשוב 34 תל אביב, 03-5222922‏, ראשון-שבת 12:00- 23:30, לא כשר

     

    נגיעות

    "נגיעות" (פירוש המילה "דים סאם" בסינית) הוא קייטרינג הפועל מזה תשע שנים ומגיש כיסונים אסייתים. בימי שישי פועלים שני דוכנים של הרשת בקניון עזריאלי במודיעין ובמתחם G ביבנה, ומציעים כיסונים במילוי בשר, במילוי טבעוני, עם גלוטן וללא גלוטן.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    בין היתר אפשר למצוא שם גיוזה מבצק חיטה, קויו מבצק אורז ובאו מבצק שמרים (5.5-5 שקלים ליחידה) ואפשר לרכוש אותם גם בקומבינציות שמוזילות את המחיר. ישנה גם אפשרות לרכוש בדוכנים כיסונים קפואים (4 שקלים ליחידה) להכנה בבית על מחבת או בכלי אידוי.

     

    קניון עזריאלי מודיעין, 054-6212098, שישי 15:00-09:00, המוצרים כשרים הדוכן אינו כשר

    מתחם G יבנה, 054-6212098, שישי 15:00-09:00, המוצרים כשרים הדוכן אינו כשר

     

    Dim&Sam

    ברשת המשלוחים האסייתית מציעים לכם להפוך את הדים סאם ממנת פתיחה, לארוחה בפני עצמה. מבחר הדים סאם בתפריט כאן כולל קומבינציות של שלוש יחידות (22 שקלים), 5 יחידות (35 שקלים) ושל 8 יחידות (45 שקלים).

     

    את הקומבינציה תוכלו להרכיב מגיוזה עם ירקות שורש או עם פטריות שיטאקי, גיוזה בקר או גיוזה ירקות מוקפצים עם שומאי, תרד ובוטנים, מבחר של באו מבצק שמרים, שומאי או קויו (בצק אורז שקוף) עם בקר, אווז או עם עוף וקשיו.

     

    הזמנת משלוח באתר או בקיבוץ עינת 03-6499994, רמת גן 03-6055556, כשר

     

     (   )

    פת קואה

    המסעדה הסינית הזו, חביבת השפים, הייתה שייכת בעבר לשף ישראל אהרוני, והיא שומרת על צביונה המסורתי מאז שנפתחה ב-1992, בעיקר הודות לצוות הסיני שליווה את השף מאז הקים את מסעדת "ין ינג" המיתולוגית בשדרות רוטשילד בתל אביב.‏

     

    "פת קואה" מגישה אוכל סיני מסורתי, שכולל מבחר כיסונים המגיעים בשלל וריאציות ובשלל מילויים (35-32 שקלים למנה) ביניהם הא קאו במילוי שרימפ (35 שקלים), סיו מאי במילוי בשר לבן ופטריות שחורות (32 שקלים), צ'ואי קאו במילוי תרד וטופו (32 שקלים), הא סיו מאי מאודה במילוי עוף, כוסברה ושרימפ שלם (35 שקלים) ועוד.

     

    גלגלי הפלדה 6 הרצליה פיתוח, 09-9547478, שני-שבת 23:00-12:00, לא כשר

     

    הדלי האסייתי

    במסעדה האסייתית הזו מציעים מבחר דים סאם וגיוזות מאודות עם מיקס ירקות, תרד ובוטנים (33 שקלים ל-4 יחידות), עם עוף וירקות קצוצים (35 שקלים ל-4 יחידות), עם אווז וירקות (39 שקלים) וגם עם שרימפ וג'ינג'ר (39 שקלים). בנוסף, ישנה אפשרות להזמין מנה זוגית של דים סאם הכוללת תשע יחידות ומחירה 69 שקלים.

     (צילום: בן יוסטור)
    (צילום: בן יוסטור)
     

    הבנים 15 הוד-השרון, 09-8992555, ראשון-שבת 23:00-11:00, לא כשר

      

     (   )
     

    Street & Wok Market

    מיזם אוכל רחוב אסייתי ששייך לעדי טלמור, נחיק כהן ודרור גלפז (בעלי הרשת "סושי רחביה" שמחזיקה בשישה סניפים) שבנוי כמתחם הכולל דוכני אוכל. בין הדוכנים ישנו אחד המתמחה בכל סוגי הכיסונים, ותוכלו למצוא בו דים סאם מאודים (7 שקלים ליחידה) וקויו מבצק אורז (7 שקלים ליחידה).

     

    את הדים סאם אפשר לרכוש בבודדים וישנה גם אפשרות להזמין קומבינציות הכוללות 6,3 או 9 יחידות (20/35/50 שקלים). מבחר המילויים כולל סוגי בשר שונים (אווז, עוף ובקר) או ירקות.

     

    האפרסק 1 שוק מחנה יהודה ירושלים, 02-9409080, ראשון-חמישי 14:00-11:00, שישי 16:00-09:00, מוצ"ש-02:00, כשר

     

     (   )
     

    פוראמה

    מסעדה סינית ותיקה השייכת למשפחה של סינים. הסניף הראשון שלה נפתח באשקלון ב-1985 וסניף נוסף ממוקם ברחוב בן יהודה בתל אביב, ושמו עלה לכותרות לפני כשנתיים כשמכונית התנגשה בסועדים וגרמה לאבידות בנפש.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
      

    במקום שני תפריטים: אחד רגיל, והשני מוקדש כולו לדים סאם והוא מהעשירים והמיוחדים שתמצאו בארץ. חלקו מתרכז בכיסונים מטוגנים או צלויים וחלקו בכיסונים מאודים או מורתחים -כולם במחיר של 28 שקלים למנה. עבור המתלבטים, מציעים כאן אפשרות של מגש טעימות ב-40 שקלים.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בין היתר, תוכלו לטעום כאן את הדים סאם הסיני המקורי - שאו-לונג מבצק חיטה במילוי בשר לבן, שא-ג'יאו מבצק אורז ממולא שרימפ, שיאן-סוואי-ג'יאו מבצק אורז דביק ממולא בשר וירקות ומטוגן וגאו-טי - כיסוני בצק חיטה עבים ממולאים בבקר, בבשר לבן, בשר צלוי ועוד.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אורט 26 אשקלון, 08-6738497, ראשון-שישי 15:00-12:00, 24:00-18:30, שבת 24:00-12:00, לא כשר

    בן יהודה 7 תל אביב, 054-7095555, ראשון-שבת 22:00-12:30, לא כשר

     

    הפינה התאילנדית

    במתחם שכולל מסעדה סינית עם נגיעות ויאטנמיות ומסעדה תאילנדית, מגישים תפריט אסייתי מגוון עם כמה גרסאות של פאד תאי (38-28 שקלים), מנות אורז (37-28 שקלים), מבחר מנות טבעוניות וצמחוניות וגם דים סאם. מבחר הדים סאם כולל מגוון מנות גיוזה מטוגנות, צרובות או מאודות עם מילויים שונים. מחיר המנה, שכוללת 4 יחידות, הוא 26 שקלים ומחיר מיקס הכולל 6 יחידות הוא 36 שקלים.

     

    מרכז סיטי סנטר 8 אילת, 08-6374447, ראשון-חמישי 9:00 -21:00, כשר

     

     (   )

    יאן יאן

    במסעדה הסינית הוותיקה שפועלת מאז 1984, בני משפחת וונג מגישים תפריט סיני ענק שכולל, בין היתר, עסקיות ב-49 שקלים (בין השעות 15:00-12:00) וארוחות ערב מובנות ב-75 שקלים. תפריט המסעדה מציע גם מבחר לא קטן של מנות דים סאם כמו וון טון מטוגן ושלל גרסאות נוספות של כיסונים ממולאים בבשר לבן ברוטב ברביקיו, פירות ים, עוף, ירקות, דגים ובקר (35-28שקלים למנה).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    דרך יפו 26 חיפה, 04-8660022, ראשון-שבת 22:00-12:00, לא כשר

     

    Dim sum to go

    בוטיק דים סאם הפועל בתוך השוק של עפולה ומציע דים סאם להכנה ביתית (5 יחידות ב-19 שקלים), קומבינציות של 6/8/10 דים סאם (25/32/40 שקלים) ומגשי מסיבות עם 30/50/100 יחידות דים סאם (100/180/330 שקלים).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    השוק 1 עפולה, 054-2389177, ראשון-חמישי 20:00-09:00, שישי 15:00-09:00, כשר

     

    סין צ'אן

    כאן מציעים תפריט סיני ותאילנדי וגם סושי ומבחר גיוזות במגוון מילויים כמו בטטה, בקר וירקות, ירקות מוקפצים, עוף ובוטנים, אווז וירקות, פטריות שיטאקי ועוף. מחיר כל המנות אחיד -38 שקלים ל-4-3 יחידות, עבור 10 יחידות תשלמו 69 שקלים ועבור 15 יחידות - 99 שקלים.

     

    שמעון דאהן 10 טבריה, 04-6723355, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 15:00-11:00, מוצ"ש-24:00, כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    ממזרים עם כבוד. דים סאם של מסעדת פוראמה
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים