שתף קטע נבחר

דלעת ערמונים במילוי שבעת המינים

אם אתם מחפשים מנה סמלית, טעימה וגם קלה להכנה – מצאתם: המתכון הזה עונה על כל הקריטריונים, וגם ירשים את האושפיזין שלכם

 

 

דלעת ערמונים היא לא רק ירק עונתי יפהפה, אלא היא גם כלי קיבול נוח וטעים מאין כמוהו לכל מלית. בשרה הדחוס והמתומצת מזכיר במרקמו ובטעמו ערמונים, בטטה או תפוח אדמה ומשתדך בלי קושי לטעמים ולמרקמים אחרים. אני משתדלת לנצל את היתרונות האלה בכל פעם שהקטנות היפהפיות האלה מגיחות לשוק. והן אף פעם לא מאכזבות.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

השנה גיליתי עוד משהו בדרך להכנתן למילוי. בעבר נהגתי להסיר מהן מעין כובע כדי לרוקן אותן והקדשתי אחת לכל סועד (יותר מדי, כך התברר לי). כשהבנתי שמספיק חצי דלעת, בעיקר כשמדובר במנת פתיחה, חציתי אותן לרוחב לקבלת שתי קעריות עגולות, מעט מסולסלות בשוליים, והסרתי פיסה מהראש ומהתחתית כדי לייצב אותן על המשטח. הפעם חציתי אותן לאורך, והתקבל מראה נאה עוד יותר, שגם שומר על צורתן האובלית של הדלועים וגם לא דורש ייצוב. בכל מקרה, היתרון הגדול של בית המילוי הזה הוא שאפשר בהחלט לאפות את הדלועים מראש והן ימתינו בסבלנות עד לארוחה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

את המלית הקדשתי לסוכות, כשכללתי בה את שבעת המינים. הוספתי שקד לפריכות ופטרוזיליה לטעם ולצבע. יצא טעים ומקסים.

 

ועוד משהו: המתכון הזה שופע סמליות אבל אם לא הספקתם להכין דלעת לסוכה – אל תוותרו עליה. החודשים הבאים עומדים בסימן דלעת בכל העולם המערבי – עם חגים שבהם היא מככבת כמו הלואין וחג ההודיה. ואת המלית תוכלו תמיד להקדיש גם לחגי ישראל אחרים – לט"ו בשבט, למשל, או לשבועות.

 

המלית הסמלית מכילה את שבעת המינים, מסמלי החג.היא בהחלט יכולה לעמוד בפני עצמה ולשמש מעין סלט טבולה עם תוספות לא שגרתיות: אפשר לערבב לתוכה את גרגרי הרימון במקום להשתמש בהם לקישוט.אם יש לכם יותר סועדים, פשוט הכפילו את כמות הדלועים והמלית בהתאם.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

דלעת ערמונים ממולאת בקינואה ורימון

החומרים (ל-6 מנות):

3 יחידות דלעת ערמונים קטנות

1 כף שמן זית

למלית -

1 כוס בורגול

1 כף צימוקים

3 תאנים טריות, חתוכות

2 תמרים לחים מגולענים וקצוצים

1 כף שקדים מולבנים משובבים

2 כפות שמן זית

מיץ מ-1/2 לימון

2 כפות פטרוזיליה + נענע קצוצות

מלח, פלפל

1/2 כוס גרגרי רימון

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). שוטפים היטב את הדלועים וחוצים אותן. מסלקים את הגרעינים והסיבים בעזרת כף ומניחים, החתך כלפי מעלה, בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מזלפים מעט שמן זית ואופים כ-20 דקות או עד שהדלועים רכות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  3. להכנת המלית, מניחים את הבורגול בקערה, מציפים במים ומשהים 30 דקות. מעבירים למסננת דקה, סוחטים היטב מהמים ומחזירים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה את כל יתר חומרי המלית ומערבבים היטב. שומרים את המלית בכלי סגור במקרר עד להגשה.
  5. ממלאים את חצאי הדלועים במלית ומקשטים בגרגרי הרימון.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
דלעת ערמונים ממולאת קינואה
צילום: ירון ברנר
מומלצים