שתף קטע נבחר

מהכאבים בגב עד לפודיום: מי אתה, ארטיום דולגופיאט

המתעמל, שעלה מאוקראינה וקבע את ההישג הגדול ביותר של הענף בישראל, עבר טיפולים, התגבר על לא מעט קשיים וכעת נחשב ליורש של אלכס שטילוב, שאמר עליו: "הוא היה שובב, תמיד רצה ללמוד דברים חדשים ולא פחד מכלום"

מי אתה, ארטיום דולגופיאט ? פחות משלוש שנים לפני המשחקים האולימפיים בטוקיו 2020 פרץ אתמול (ש') לתודעה המתעמל שכבר בגיל 20 שם את עצמו על המפה והפך לתקווה גדולה למדליה אולימפית. דולגופיאט קבע את ההישג הגדול ביותר של ענף התעמלות המכשירים בארץ כשזכה במדליית כסף באליפות העולם במונטריאול.

 

ההישג הזה נתן לדולגופיאט את החותמת הסופית שהפכה אותו ליורש של גדול המתעמלים של ישראל, אלכס שטילוב. האחרון ממשיך עדיין להתחרות (לא יצא לאליפות האחרונה בגלל סיבות משפחתיות), אך עד אתמול היה לישראל רק ספורטאי אחד שהצליח לעמוד על הפודיום באליפות העולם. שטילוב זכה במדליית ארד כשהיה בן 22 באליפות שנערכה בלונדון 2009. הוא עשה זאת בתרגיל הקרקע ושחזר את ההישג גם באליפות העולם בטוקיו 2011.

 

עד כמה גדול ההישג של דולגופיאט תעיד העובדה שהוא הגיע לתחרות החשובה לאחר שסבל תקופה ארוכה מבעיות בגב ועבר טיפולים, ובנוסף סבל מבעיה רפואית שהתגלתה ברגלו. בשלושת החודשים האחרונים סבל מכאבים עזים בגב ובקרסול ומתברר שעד הרגע האחרון השתתפותו באליפות הוטלה בספק.

 

בזכות עבודה קשה, אימונים וטיפולים מסורים, הפיזיותרפיסט אדם בדיר עזר למתעמל להציל את החלום וסייע לו להחלים. בדיר היווה את הרוח החיה, המנוע מאחורי ההישג של דולגופיאט, שלא ויתר.

 

דולגופיאט, יליד דנייפרופטרובסק שבאוקראינה, פגש לראשונה את אולם ההתעמלות כבר בגיל 6 לאחר שאביו לקח אותו להתאמן אצל חברו. הוא עלה לארץ בגיל 12 והשתתף באולימפיאדת הנוער שנערכה בנאנג'ינג, שם סיים במקום החמישי בשולחן הקפיצות, במקום השמיני בתרגיל הקרקע החזק שלו ובמקום העשירי בקרב רב (על כל ששת המכשירים), כל זה תחת שרביטו של המאמן הלאומי סרגיי וייסבורג.

 

דולגופיאט בפעולה. השלים שנה נהדרת (צילום: AP) (צילום: AP)
דולגופיאט בפעולה. השלים שנה נהדרת(צילום: AP)

 

לאחר שעלה לבוגרים השתתף המתעמל הצעיר בגראנד פרי אוסייק בקרואטיה, שם כבר זכה לעלות על הפודיום עם מדליית הזהב בתרגיל הקרקע. השינוי הגדול החל ב-2015, אז הוא הדיח לראשונה את שטילוב מתואר אלוף ישראל בתרגיל הקרקע והגיע להופעת בכורה שלו באליפות העולם שנערכה בגלאזגו, שם סיים במקום ה-103 במוקדמות.

 

את הפריצה שלו החל דולגופיאט רק השנה. הוא זכה במדליית הזהב בגראנד פרי בקרואטיה, העפיל לגמר אליפות אירופה ברומניה בתרגיל הקרקע וסיים רביעי (שטילוב זכה בארד). 

 

אלכס שטילוב. לדולגופיאט היה ממי ללמוד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אלכס שטילוב. לדולגופיאט היה ממי ללמוד(צילום: AFP)

 

השעות הרבות במחיצת שטילוב בהדר יוסף עזרו לדולגופיאט ללמוד לא מעט. שטילוב עצמו העיד על הכישרון הצעיר: "הוא היה שובב ותמיד רצה ללמוד דברים חדשים. יש לו אומץ והוא לא מפחד משום דבר".

 

כדי לעשות את הקפיצה הגדולה בקריירה ולעמוד על הפודיום היה צריך דולגופיאט לשמור על קור רוח בגמר ולהציג דרגת קושי גבוהה, כפי שעשה במוקדמות. הוא עמד במטרה, אבל עכשיו - כשאור הזרקורים מופנה אליו והוא כבר מסומן כאחת התקוות הגדולות לטוקיו - הלחץ עליו יהיה גדול עוד יותר.

 

דולגופיאט אתמול על הפודיום (צילום: AP) (צילום: AP)
דולגופיאט אתמול על הפודיום(צילום: AP)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
ארטיום דולגופיאט
צילום: EPA
מומלצים