שתף קטע נבחר

טכנולוגיה ישראלית לעולם טוב יותר

'פרויקט החדשנות' של 'יוניסף ישראל' מנסה לגייס את מיטב המוחות הטכנולוגיים בישראל לטובת הצלת ילדי העולם. היזם טכנולוגי החברתי, ליאור שלו, מסביר מדוע כדאי לכם להצטרף לפרויקט

בחודש שעבר ליוויתי את ביקורו הראשון בישראל את כריס פביאן. השם שלו אולי לא אומר הרבה לרובכם - כריס פביאן הוא המייסד והעומד בראש חטיבת החדשנות של ארגון יוניסף העולמי, טכנולוג ויזם ובעיקר איש מעורר השראה עבורי ועבור כל מי שמתעניין בחיבור בין טכנולוגיה ואקטיביזם.

 

אז מה הביא את אותו כריס פביאן אל ארצנו הקטנטנות אתם שואלים? פביאן הגיע ארצה להשיק את 'פרויקט החדשנות' של יוניסף ישראל, פרויקט שמטרתו בגדול – לגייס את מיטב המוחות הטכנולוגיים בישראל לטובת הצלת ילדי העולם. זה אולי נשמע יומרני אבל בחטיבת החדשנות הבינ"ל של יוניסף, אותה מנהל פביאן ממקום מושבו בניו יורק, כבר הוכיחו שזה אפשרי.

 

מיזמים טכנולוגיים פורצי דרך שפותחו בחטיבה, כמו למשל - מערכות ניידות להענקת סיוע ותמיכה לאמהות מניקות במקסיקו או רחפנים המשמשים לאיסוף דגימות דם לאבחון מוקדם של תינוקות נשאי HIV במאלווי - מיושמים כבר בהצלחה רבה ומסייעים בהצלת מיליוני ילדים מדי שנה.

 

רחפנים המשמשים לאיסוף דגימות דם לאבחון מוקדם של תינוקות נשאי HIV במאלווי (באדיבות יוניסף) (באדיבות יוניסף)
רחפנים המשמשים לאיסוף דגימות דם לאבחון מוקדם של תינוקות נשאי HIV במאלווי(באדיבות יוניסף)

 

אני באמת סבור שמה שפביאן וחבריו בחטיבת החדשנות של יוניסף העולמית עושים, זה הדבר הבא – טכנולוגיה מתקדמת בשירות החברה. אקטיביזם טכנולוגי, good technologies Social, תקראו לזה באיזה שם שתרצו, לשם העולם הולך. וזו הסיבה שהחלטנו, חברי ואני, חברי הועד המנהל של יוניסף ישראל, להקים חטיבת חדשנות גם פה בישראל.

 

זה לא סוד שמדינת ישראל מיום הקמתה, מנהלת יחסים מורכבים מאוד עם האומות המאוחדות. אבל הסיפור של ארגון יוניסף, על אף היותו זרוע של האו"ם, הוא שונה לחלוטין וחשוב לי, בתור פעיל ומתנדב ביוניסף ישראל, להעביר את המסר הזה לציבור בארץ. הקשר של יוניסף עם ישראל התחיל עוד אי שם בשנת 1946, עם הקמתו של הארגון ע"י לודוויג רייכמן, רופא ממוצא יהודי, במטרה להעניק סיוע לילדים ניצולי שואה. עם הקמתה של המדינה בשנת 1948, יוניסף היתה בין הסוכנויות הבינלאומיות הראשונות שסיפקה לישראל סיוע הומניטרי. הסיוע הזה נמשך לאורך כל השנים בעיקר בעיתות חירום ומלחמה, אך לא רק.

 

העקרון המנחה להקמת יוניסף ישראל - הקרן הישראלית למען יוניסף, בסוף שנות ה-60 נבע מהצורך שלנו כמדינה מערבית מתועשת לתרום בחזרה ולפעול למען מאות מיליוני הילדים שזקוקים לסיוע בעולם, בדיוק כפי שאנחנו נזקקנו לסיוע הזה לפני 70 שנה. תרומה יכולה להיות מתורגמת בכסף, במזון, במוצרי בסיס ותרופות, והיא יכולה להתבטא גם באופנים אחרים, בידע למשל. אי אפשר להתווכח עם העובדה שידע, לא חסר לנו וגם לא רעיונות יצירתיים ויוזמות שמתבססות עליו.

 

הזדמנות מצוינת להפוך את העולם לטוב יותר

סטארט-אפ ניישן כבר אמרנו?... הרעיון של פרויקט החדשנות נולד למעשה מתוך הרצון להעניק מהידע הטכנולוגי הישראלי, למדינות שבאמת זקוקות לו ולהפוך את ישראל מ"סטארט-אפ ניישן" ל"אימפאקט ניישן".

 

   (באדיבות יוניסף) (באדיבות יוניסף)
(באדיבות יוניסף)

 

אז איך זה יעבוד בפועל? בשלב הראשון הוצאנו קול קורא לחברות ויזמים טכנולוגיים בארץ שעוסקים בפיתוח טכנולוגיות חברתיות מטיבות (Good Tecnologies (Social ונמצאים כעת בשלב הפרוטוטייפ.

 

בשלב השני נשתמש ברשת הקשרים הגלובלית של יוניסף לאיתור הצרכים הספציפיים של ילדים במדינות מתפתחות ולהתאמה בין הפיתוח הטכנולוגי לבין הצורך בשטח. בשלב השלישי והאחרון יתבצע החיבור בין החברות הישראליות לבין ממשלות וגופים בינ"ל המעוניינים ביישום פיילוט ובחינת המשך שיתוף פעולה. החיבור הזה, מיותר לציין, שווה הון. גם עבור מפתחי הטכנולוגיות וגם עבור מדינות וארגוני סיוע.

 

ומה אנחנו, יוניסף ישראל, מרוויחים מכך? חייהם של ילדים רבים בעולם יינצלו ואיכות החיים של מיליוני נוספים תזכה לשיפור משמעותי, בתוך כך התדמית של ישראל בעולם תשתפר גם היא ובגדול יש לנו כאן הזדמנות מצוינת להפוך את העולם לטוב יותר, והלא לשם כך התכנסנו.

 

  • חברות ויזמים המעוניינים להצטרף לפרויקט החדשנות של יוניסף ישראל מוזמנית לפנות למשרדי יוניסף ישראל בטל': 074-7034449‏ או במייל: info@unicef.org.il

 

  • ליאור שלו הוא יזם טכנולוגי בעולמות החברתיים, חבר הועד המנהל של יוניסף ישראל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות יוניסף
יוניסף
באדיבות יוניסף
באדיבות יוניסף
יוניסף
באדיבות יוניסף
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים