שתף קטע נבחר

בהשראת קטלוניה: 3 מדינות בברזיל הצביעו בשאלת עצמאותן

שלוש המדינות העשירות פרנה, ריו גראנה דו סול וסנטה קטרינה ערכו משאל עם לא רשמי בשאלת עצמאותן מברזיל בעקבות זעמן על שחיתות הממשלה בברזיליה ובהשראת המחוז הספרדי העשיר שהצביע בעד עצמאות

 

שלוש מדינות בדרום ברזיל ערכו שלשום (יום שבת) משאל עם לא רשמי על עצמאותם מברזיל אחרי שקיבלו השראה ממחוז קטלוניה בספרד. כך דיווחה רשת החדשות הבריטית BBC.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

למשאל העם בשאלת ההיפרדות של מדינות פרנה, ריו גראנה דו סול וסנטה קטרינה מברזיל הגדולה אין שום תוקף משפטי, ושיעור ההצבעה צפוי לייצג רק חלק קטן מסך כל אוכלוסיית שלוש המדינות שמונה 29 מיליון. בברזיל כולה חיים יותר מ-207 מיליון תושבים. אולם, מארגני משאל העם אמרו שהרצון להיות חופשיים מהממשלה המושחתת בברזיליה חזק ואמיתי. "אנחנו רוצים להיפטר מברזיליה, ברזיל הגיעה לשיא של שחיתות", אמר אחד המצביעים.

 

פוליטיקאים הסתבכו בפרשיות שחיתות. נשיא ברזיל מישל טמר (צילום: AP) (צילום: AP)
פוליטיקאים הסתבכו בפרשיות שחיתות. נשיא ברזיל מישל טמר(צילום: AP)

הארגון שעמד מאחורי התנועה הבדלנית "הדרום הוא המדינה שלי" שסיסמתו המרכזית היא "מספיק מברזיליה". הארגון מסר שהוא מקווה לפחות מיליון אזרחים ייטלו חלק בהצבעה. כ-20 אלף מתנדבים נרשמו לעזור להוציא לפועל את המשאל שבו נשאלה השאלה "האם אתם רוצים שפרנה, סנטה קטרינה וריו גראנדה דו סולו יהיו מדינה עצמאית?".

 

שלוש המדינות שגובלות עם ארגנטינה, פרגוואי ואורוגוואי נחשבות למדינות עשירות ולבנות בהשוואה ליתר ברזיל. אחד המצביעים במשאל אמר: "אם תסתכלו על שש או שבע המדינות שמעלינו, כולן ביחד לא נותנות את מה ששלוש מדינות הדרום נותנות במיסוי".

 

בדומה לספרד, גם החוקה בברזיל לא מתירה היפרדות מהמדינה, אולם מארגני המשאל בדרום קיוו ללכת בצעדי קטלוניה, שערכה ב-1 באוקטובר משאל עם שבו 90 אחוזים הצביעו בעד עצמאות - למורת רוחה של הממשלה המרכזית במדריד.

 

ממשלת ברזיל לא נמצאת בתקופה האחרונה בשפל גדול וזוכה בסקרי דעת קהל לפחות מעשרה אחוזי תמיכה, בעיקר בשל ההסתבכות של שרים ופוליטיקאים רבים, בהם הנשיא מישל טמר, בפרשיות שחיתות, וכן בשל אי השוויון בשיטת המיסוי.


פורסם לראשונה 08/10/2017 23:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
אין תוקף חוקי למשאל העם. נשיא ברזיל מישל טמר
צילום: EPA
מומלצים