שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    עיצוב כפרי-אסייתי ומודרני: ביקור בית ברעננה
    סגון אקלקטי המשלב בין טקסטורות וחומרים, קורת ברזל שחוצה את תקרת הסלון, אריחי פסיפס בחדר הרחצה וכמה שיותר פתחים לנוף הפסטורלי של העצים המוריקים. המעצבת טל תמיר מספקת הצצה לעקרונות שהנחו אותה בעיצוב הבית הפרטי שלה

    באופן טבעי, אחד מתפקידיו המרכזיים של מעצב הפנים הוא להגשים חלומות ומאווים עבור אחרים ולהתאים את חללי הבית במדויק לצרכיהם ולאופיים של הדיירים. אך כשמגיע השלב לתכנן את הבית הפרטי והאישי, הופכת לעיתים המשימה למאתגרת אף יותר.


     (צילום: אורית ארנון)
    (צילום: אורית ארנון)


    הבית הפרטי שלי ממוקם בשכונה שקטה וירוקה בלב רעננה ונבנה כבר לפני למעלה מ-40 שנה. כבר מראשיתו של שביל הכניסה שחופה בדק, ניתן לחוש באופיו וסגנונו החם של הבית. בכדי להתאימו לצרכי המשפחה, עבר המבנה המקורי שיפוץ מסיבי ותוספות בנייה. בתצורתו החדשה הוא כולל שתי קומות בשטח כולל של כ-400 מ"ר.

     

     

     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    כחלק מהתהליך הבנייה הועתקה הכניסה למקום חדש, הורחבו הפתחים, הוחלפו החלונות והוגדלה שטחה של קומת הכניסה. שער הברזל שהותקן בכניסה לשטח, מפריד בין הסמטה השקטה המובילה לבית. חזית הבית חופתה בטיח מינרלי בגוון אבן ואת פני הבאים מקדמת מרפסת שהוגבהה ממפלס הרחוב וצופה לכיוונו. בשעות הלילה מואר השביל על ידי פנסים שמאירים גם את החצר עצמה.


     (צילום: אורית ארנון)
    (צילום: אורית ארנון)

     

    דלת הכניסה מובילה את הבאים לעבר חלל פתוח ומואר וכבר במבט ראשון ניתן להבחין בסגנון האקלקטי שנע בין כפרי אסייתי למודרני, המשלב בין טקסטורות, חומרים ומרקמים. סכמת הצבעים נעה בין לבן לחום וניכר השימוש בחומרים טבעיים כגון עץ, בטון וברזל. כל אלה מסייעים ביצירת חלל הרמוני ומזמין.

     

     (צילום: אורית ארנון)
    (צילום: אורית ארנון)


     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     

    בתכנון הבית בולטים יחסי הגומלין בין חוץ לפנים. בקומת הכניסה תוכננו חמישה פתחים היקפיים ורחבי ידיים דרכם ניתן לצאת לחצר המוריקה. את מרכז הסלון חוצה קורת ברזל בתקרה, שממלאת את מקומו של עמוד תומך שהוסר בתכנון המחודש. הברזל החשוף משתלב היטב עם רצפת העץ ומשטחי הבטון שבמטבח.

     

     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     

    גם בריהוט הסלון ביקשנו לשמר את הסגנון האקלקטי ואת סכמת הצבעים הנעימה. הוא כולל ספה בצבע אבן, ספת רביצה אפורה, מנורה עומדת ושולחנות צד שעוטפים את פינת הישיבה.

     

     (צילום: אורית ארנון)
    (צילום: אורית ארנון)

     

     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    מתחת למסך הטלוויזיה הוצבה שידת מולטימדיה שנצבעה בצבע לבן. המראה הגדולה שהוצבה מעברו השני של החלל יוצרת אשליה של חלל מואר ורחב אפילו יותר ומכניסה את החוץ פנימה מזווית נוספת.

     

     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    המטבח תוכנן בצורת ר' ובמרכזו אי המשמש כפינת אוכל משפחתית ליום יום וגם כשטח אחסון נוסף. הארונות צבועים בגוון חאקי בהיר ומשטחי העבודה עשויים בטון בגוון לבן. מעל יחידת הבישול הוצב קולט אדים עשוי נחושת שמכניס לחלל נופך מעט תעשייתי.

     

    פינת האוכל מוקמה בסמוך למטבח באופן סימטרי מול פתח זכוכית שנפתח לעבר הגינה האחורית. שולחן העץ הלבן מואר באמצעות מנורה תלויה עשוייה משי בתצורה אורגנית וסביבו כיסאות אור בגוון חאקי שמוסיפים ממד צבע נוסף לפלטת הצבעים בחלל.

     

     (צילום: אורית ארנון)
    (צילום: אורית ארנון)

     (צילום: אורית ארנון)
    (צילום: אורית ארנון)

    במסדרון שמחבר בין חדרי השינה בקומת המגורים נבנתה ספריית עץ המיתמרת עד לגובה התקרה ונצבעה בגוון אפור. היא משמשת לאחסון ספרים ובהמשכה גם כארון שירות הכולל מצעים מגבות וכיוצא באלו. כדי לשבור את אורכו של המסדרון, שולב שטיח בדוגמת פסים שחורים ולבנים.

     

     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

     

     (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    רצפת חדר הרחצה בחדר ההורים חופה באריחי פסיפס והקירות חופו בטיח טדלקט. מבעד לחלון שמסגרתו עשויה פרופיל בלגי חודר נוף פסטורלי של עצים מוריקים. בתקרת הגבס יצרנו פס ניתוק המאפשר תלייה נסתרת של וילון לבן מבד שקוף, המייצר תחושת פרטיות ומכניס פן רומנטי לחלל כולו.

     

     (צילום: אורית ארנון)
    (צילום: אורית ארנון)

     (צילום: אורית ארנון)
    (צילום: אורית ארנון)

    הכותבת היא מעצבת פנים המתמחה בתכנון בתים פרטיים ודירות יוקרה 

     


    פרסום ראשון: 10.10.17, 19:17
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "עיצוב כפרי-אסייתי ומודרני: ביקור בית ברעננה"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים