שתף קטע נבחר

עוד מפעל נסגר בדרום: "לא נהיה הפח האחורי של הממשלה"

סגירת מפעל נגב קרמיקה בירוחם, שתביא לפיטורי 140 עובדיו, הכעיסה את ראשי הרשויות בנגב. "אם ההנהלה תפעל בכוחניות, נבעיר את המדינה", אמר ראש מועצת ירוחם. ראש העיר דימונה: "לא ניתן שיסגרו כאן מפעלים". ההסתדרות פנתה לבית הדין לעבודה להוציא צו מניעה

 

ההודעה על סגירת מפעל נגב קרמיקה בירוחם ופיטורי 138 עובדיו הכעיסו את ראשי הרשויות בדרום. העובדים קיבלו את הבשורה באופן קשה וראשי הרשויות הגיעו למפעל כדי להפגין סולידריות. בין ראשי הרשויות היה ראש מועצת ירוחם מיכאל ביטון, שהמפעל נמצא בשטח העיר: "אם ההנהלה תפעל באופן חד צדדי וכוחני, אנחנו נבעיר את המדינה".

 

ההסתדרות פנתה הערב לבית הדין לעבודה בבאר שבע בבקשה להוצאת צו מניעה נגד הליך הפיטורים. לטענת ההסתדרות, בקשת הצו הוגשה "עקב חוסר תום לב של הנהלת המפעל במו"מ מול ועד העובדים וההסתדרות". יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן אמר: "לא נקבל את הצעד החד-צדדי והברוטלי של הודעת פיטורים וסגירת המפעל במפתיע, יום לאחר החג וערב שבת. על הנהלת נגב קרמיקה להתעשת, למשוך את מכתבי הפיטורין ולשוב לשולחן המו״מ. כל התייעלות תעשה אך ורק בדרך של הידברות. אני מאמין כי בית הדין לעבודה יקבל את בקשת ההסתדרות לצו מניעה שימנע את המהלך הכוחני של הנהלת נגב קרמיקה". 

 

מנכ"ל קבוצת נגב אורי גלבוע הודיע לעובדי המפעל על סגירתו הבוקר (ו'). העובדים קיבלו מכתבי שימוע לקראת פיטורים בצירוף מכתב של המנכ"ל שבו נמסר: "אין למפעל זכות קיום. לכן, אבדה תקוותנו והנהלת החברה קיבלה החלטה קשה לסגור את המפעל". לאחר ההודעה התעמתו מילולית עובדים עם מאבטחים בשער המפעל הסגור.

 

"ישבנו עכשיו ביחד עם ראש העיר דימונה ועם ועד העובדים כדי להביא לפתיחתו המיידית של המפעל ללא תנאים במשך 30 יום", אמר ביטחון. "בתוך החודש הזה יתנהל משא ומתן אינטנסיבי בין ועד ההסתדרות להנהלה, כדי להבטיח את העתיד של המפעל. אם המפעל מפסיד כסף, נרצה לראות את הנתונים, העובדות והמסמכים. הוטעד יגלה אחריות ביחד עם ההסתדרות במשא ומתן אינטנסיבי כדי להבטיח את העתיד של המפעל".

מבטיח להילחם. ראש מועצת ירוחם מיכאל ביטון (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
מבטיח להילחם. ראש מועצת ירוחם מיכאל ביטון(צילום: בראל אפרים)

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

ביטון תקף את התנהלות הנהלת נגב קרמיקה: "הם פעלו באופן חד צדדי וכוחני הבוקר. באמצעות מאבטחים סגרו את השערים בזמן שיש משא ומתן ראשוני בין ההסתדרות להנהלה. אם ההנהלה תבוא לקראת העובדים ותפתח את המפעל מיידית והמפעל יעבוד חודש בשקט, יהיה משא ומתן מסודר ומכובד בנהגרת ההסתדרות. אם ההנהלה תפעל באופן חד צדדי וכוחני, אנחנו נבעיר את המדינה".

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

עובד עם מכתב פיטורים ()
עובד עם מכתב פיטורים

ביטון סיכם ואמר: "הנהלת המפעל קנתה את המפעל לא מזמן. אין סיבה לסגור אותו היום. אנחנו לא מסתירים את העובדה שלנגב קרמיקה יש קשיים כלכליים. זאת הסיבה שהוא נמכר וזאת הסיבה שהוא נקנה. ואנחנו לא נקבל התייחסות כוחנית ומשפילה לעובדים או לגופים שבאים ברצון טוב להצליח את העתיד של המפעל".

 

ראש רשות נוספת היה בני ביטון, ראש העיר דימונה. "אני איש ליכוד ואני אומר לממשלת ישראל שלא נסכים שהנגב יהיה הפח האחורי של ממשלת ישראל. יש התפתחות אדירה בנגב, אבל אנחנו רואים סגירה של מפעלים לאט לאט כמו מגדל דלפים. לא ניתן שמפעלים ייסגרו פה. אני מאמין שביום ראשון תוך חודש יגיעו למשא ומתן ובעזרת השם אנחנו נפעיל את המפעל הזה בכוחות משותפים ביחד".

 

גם ח"כ מאיר כהן (יש עתיד), לשעבר ראש העיר דימונה, הגיע לירוחם. "האנשים האלה בדימונה ובירוחם הם סמל לציונות המתחדשת. זאת הציונות האמיתית. אני פונה אליך ראש הממשלה. זה תפקיד שלך גם כי כשמדברים על הנגב מדברים על הציונות ואסור לתת למה שקורה היום לקרות. ביום שני יהיה דיון חירום בכנסת ואנחנו נזמין את הבעלים ואנחנו ניתן גיבוי מלא להסתדרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראל אפרים
מפעל נגב קרמיקה
צילום: בראל אפרים
מומלצים