שתף קטע נבחר

צפו: כך בונים טורבינת רוח ענקית

אחרי הסרטון שתיעד שינוע להב ענק של טורבינת רוח, צפו בסרטון המתעד בניית טורבינה המתנשאת לגובה של כ-80 מטרים בהוואי

עם המעבר לייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות ולא מזהמות, בשנים האחרונות מוקמות ברחבי העולם עוד ועוד חוות של טורבינות רוח ענקיות. בעוד שבשנת 2001 יוצרו בעולם 23,900 מגה וואט חשמל מאנרגיית רוח, זינק היקף הייצור בשנה שעברה ל-487,790 מגה וואט - זינוק של למעלה מפי 20. בישראל התחום פחות מפותח בשל תנאי הרוח וגם בגלל התנגדות גורמים ירוקים, החוששים כי טורבינות הענק יפגעו בסביבה ובבעלי חיים. 

 

בשבוע שעבר פרסמנו כאן סרטון, שתיעד כמה קשה להביא את החלקים הענקיים של טורבינת הרוח לחוות הטורבינות. בסרטון שצולם החודש בסקוטלנד נראית משאית נאלצת לעשות פנייה ימינה לגשר, כשהיא נושאת על גבה להב של טורבינה באורך של 60 מטרים. לאחר שכל החלקים מגיעים לחווה, מתחילים הפועלים בתהליך בניית הטורבינה. כעת לפניכם סרטון שתיעד בהילוך מהיר בניית טורבינת ענק בהוואי, המתנשאת לגובה של 80 מטרים ובעלת להבים באורך של 49 מטרים כל אחד. צפו:

 

 

בסרטון נראים הפועלים, בעזרת מנוף ענק, מציבים את בסיס הטורבינה. לאחר מכן הם מחברים את הלהבים ובאמצעות מנופי ענק מעלים אותם למקומם – שם הם יסתובבו וייצרו חשמל.

 


 

בתכנון: טורבינה בגובה 479 מטר

עשר המדינות שמייצרות הכי הרבה חשמל מאנרגיית רוח הן (לפי הסדר): סין, ארצות-הברית, גרמניה, הודו, ספרד, בריטניה, צרפת, קנדה, ברזיל ואיטליה.

 

למרות שהיא לא נמצאת בין עשר היצרניות הגדולות בשל גודלה, דנמרק היא אחת המדינות המובילות בעולם בתחום אנרגיית הרוח, ובעבר היו כמה מקרים שבהם רוחות חזקות גרמו לטורבינות לייצר 100% מתצרוכת החשמל של המדינה. באחת הפעמים העבירה דנמרק חשמל לגרמניה בשל עודף הייצור.

 

בדנמרק פועלות בין היתר טורבינות הרוח הגדולות בעולם – שאחת מהן היא V164. מדובר בטורבינה מפלצתית שגובהה 220 מטרים. אורך כל להב שלה מגיע לכ-80 מטרים והיא אמורה לייצר כ-9.5 מגה וואט חשמל.

 

 

אבל השיא הזה עוד יישבר בעתיד. בשנה שעבר דיווח הלוס אנג'לס טיימס כי בקליפורניה מתכננים לבנות טורבינת רוח ענקית, שגובהה יהיה 479 מטרים וכל להב שלה יהיה באורך של כ-200 מטרים – כלומר כמו שני מגרשי כדורגל.

 

אם הכל יילך כשורה, טורבינת הענק שאמורה לפעול ב-2034 תייצר 50 מגה וואט חשמל, פי 25 מטורבינת רוח ממוצעת הפועלת כיום בארצות-הברית. הצוות מנסה להקים טורבינת ניסיון, ביחס של 1 ל-10, שאמורה להתחיל לפעול כבר בעוד שנתיים. לאחר מכן יידרשו עוד 15 שנים כדי לתכנן ולייצר את טורבינת הענק.

 

ישראל מאחור, גם בהשוואה לשכנות

המודעות לייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות הגיעה גם למזרח התיכון. בלבנון צפויה לקום חוות ענק של טורבינות רוח. על-פי הפרסומים, עד שנת 2020 תוקם חוות טורבינות בצפון המדינה שתייצר 202 מגה וואט חשמל.

 

מדובר בשלוש חוות, שיוקמו על ידי חברות פרטיות אשר ימכרו את החשמל שייצרו תמורת 113 דולר למגה וואט לחברת החשמל הלבנונית. עם זאת, הממשלה בביירות מבקשת להוריד את גובה התשלום.

 

ההתקדמות בעולם
ההתקדמות בעולם

 

לפי אתר global wind power cap, המרכז מידע על ייצור אנרגיה מטורבינות רוח, גם שכנות נוספות של ישראל מייצרות חשמל מהרוח. מצרים, על-פי האתר, מייצרת 810 מגה ואט וירדן 119 מגה וואט.

 

ומה עם ישראל? אנחנו הרחק מאחור והנתון אצלנו הוא כמעט אפסי. אבל על-פי דו"ח מקיף של אוניברסיטת סטנפורד בארצות-הברית, שפורסם לפני כשנתיים, עולה כי ניתן לייצר 13% מהאנרגיה בישראל באמצעות אנרגיית רוח, בין היתר על-ידי הקמת טורבינות רוח באזור החוף.

 

בחודש יוני, למרות ההתנגדות הנרחבת, הוות"ל (הוועדה לתשתיות לאומיות) החליטה להפקיד את התוכנית לחוות טורבינות ענק בתל פארס שברמת הגולן. חוות הטורבינות של חברת אנלייט צפויה לכלול 45 טורבינות בגובה 180 מטרים, בעלת יכולת יצור של 150 מגה וואט.

 

מנגד, הארגונים הירוקים טוענים כי הטורבינות הענקיות עלולות לפגוע בעתידם של הנשרים והרחמים בגולן ובישראל, הנמצאים בסכנת הכחדה.

 

 


פורסם לראשונה 13/10/2017 17:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים