שתף קטע נבחר

ג'ודו: אבו דאבי לא תאפשר לישראלים להתחרות עם סמלי המדינה

פרסום ראשון: הוועדה המארגנת של הגראנד סלאם הודיעה לאיגוד הישראלי, שהספורטאים שיגיעו לתחרות לא יוכלו ללבוש חליפות עם האותיות ISR המייצגות את המדינה, ושהתקווה לא תנוגן אם ישראלי יזכה במדליית זהב. שרת הספורט, מירי רגב, שלחה מכתב בהול ליו"ר האיגוד הבינלאומי בו דרשה לבטל את ההחלטה

הספורטאים הישראלים שישתתפו בעוד פחות משבועיים בתחרות הגראנד סלאם בג'ודו באבו דאבי לא יוכלו לענוד את סמלי המדינה, כך הודיעה הוועדה המארגנת של התחרות לאיגוד הג'ודו הישראלי. כזכור, גם לפני שנתיים הישראלים התחרו באבו דאבי ללא סמלי המדינה.  

 

לא פחות מ-12 ספורטאים אמורים לצאת לגראנד סלאם היוקרתי, אשר ייערך בין ה-26 ל-28 באוקטובר. בין הישראלים שאמורים להשתתף נמצאים מדליסט הארד מאולימפיאדת ריו, אורי ששון, אלוף אירופה, שגיא מוקי, מדליסט הארד מאליפות העולם, טל פליקר, גילי כהן ושירה ראשוני .

 

כך הוצגה ירדן ג'רבי באתר התחרות באבו-דאבי לפני שנתיים (צילום מסך)
כך הוצגה ירדן ג'רבי באתר התחרות באבו-דאבי לפני שנתיים(צילום מסך)

 

אם יזכה אחד הישראלים במדליה לא יונף דגל ישראל ובמקומו יונף הדגל של האיגוד העולמי. גם אם ישראלי יזכה במדליית זהב לא ינוגן ההמנון הישראלי. שרת הספורט מירי רגב, ששמעה על ההחלטה, זעמה וניהלה אתמול שיחות ארוכות עם יו"ר איגוד הג'ודו, משה פונטי. הבוקר (ב') היא שיגרה מכתב בהול לנשיא איגוד הג'ודו העולמי, מריוס וייזר, בדרישה לבטל את החלטת המארגנים. 

 

רגב כתבה במכתב: "הופתעתי לשמוע כי חברי המשלחת הישראלית לא יוכלו להופיע בתחרות חשובה זו עם סממני הזהות של מדינתנו - מדינת ישראל. דרישה זו חוצה את גבולות המנדט של איגודי הספורט הבינלאומיים, שעיקרו הוא לבעוט את הפוליטיקה אל מחוץ למגרשי הספורט ולחזק את הספורט כגורם המחבר ומגשר בין עמים, תרבויות ומדינות.

 

"זו החובה והזכות של כל מדינה שזוכה לארח תחרות בינלאומית - לאפשר לספורטאים שמתמודדים לייצג את מדינתם בכבוד ולהבטיח את בטחונם. זו גם החובה של הוועדים הבינלאומיים לדרוש זאת מהמדינות המארחות כחלק מתנאי הסף לקבלת הזכות לארח את האליפות היוקרתית".

 

רגב ופונטי שוחחו  (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
רגב ופונטי שוחחו (צילום: אורן אהרוני)

 

רגב הוסיפה במכתב לוייזר: "כידוע לך, רק בשבוע שעבר זכו הג'ודאים הישראלים אורי ששון ושגיא מוקי במדליות זהב באליפות הגראנד פרי שנערכה בעיר טשקנט שבאוזבקיסטן. למרות שמדובר במדינה מוסלמית, הדגל הישראלי הונף שם בגאווה לראש התורן לצלילי ההמנון הישראלי כמקובל.

 

"כך היה באוזבקיסטן וכך ראוי שיהיה גם באבו דאבי ובכל מקום בעולם. ספורטאים ישראלים, כמו ספורטאי בכל מדינה, מייצגים בהישגיהם האישיים את החברה והמדינה ששלחה אותם לייצגה. כל ניסיון לערב היבטים פוליטיים ומדיניים בתחום הספורט הוא פסול. יש להוקיעו בכל הכוח ולדחות כל תירוץ, כולל שיקולים בטחוניים לכאורה.

 

ישתתף באבו דאבי ללא דגל ישראל. אורי ששון (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
ישתתף באבו דאבי ללא דגל ישראל. אורי ששון(צילום: אורן אהרוני)

 

תגובת איגוד הג'ודו הישראלי: "כפי שקרה לפני כשנתיים בתחרות באבו דאבי, איגוד הג׳ודו הישראלי מעריך כי גם הפעם לא תתאפשר לנבחרת הישראלית להופיע תחת דגלי הלאום. הערכה זו מגיעה לאחר שיחה שקיים יו"ר איגוד הג'ודו הישראלי משה פונטי עם יו"ר האיגוד העולמי מריוס ויזר".

 

"איגוד הג׳ודו הישראלי מתנגד בחריפות לעירוב של פוליטיקה וספורט ומאמין כי הספורט אמור לקרב בין אנשים ולא להיפך. ביום חמישי ייפגש בזאגרב פונטי עם ויזר על מנת לפעול לשינוי ההחלטה של הועדה המארגנת באבו דאבי, שהיא מנהלת את התחרות".

 

"אנחנו לא ניגרר לזירה הפוליטית ולא נעניק פרסים למי שרוצה לגרום לכך שאנחנו נירתע מלהופיע בעולם. המטרה שלנו היא אולימפיאדת טוקיו 2020 והתחרויות בדרך הן אמצעי להשגת המטרה. יש כאלה שמנסים לחבל בהשגת מטרה זו וישמחו אם ישראלים לא יופיעו באולימפיאדה, אבל אנחנו לא נאפשר להם להפריע לנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איגוד הג'ודו
אורי ששון
צילום: איגוד הג'ודו
מומלצים