שתף קטע נבחר

מכסה פטורה ממכס לייבואנים שיתחייבו למחיר נמוך לצרכן על בשר טחון טרי

משרד הכלכלה יקצה מכסות בשר טרי לייבואנים בהיקף של 13,500 טון. הצריכה ברשתות השיווק נאמדת ב-20 אלף טון. הזוכים יתחייבו למכור בשר טחון טרי בזול. כיום בשר כזה נמכר ב-89.90-29.90 שקל ברשתות, תלוי ברשת ובנתח

שוב תחולק מכסה פטורה ממכס לייבוא בשר טרי והפעם - היא כוללת גם פיקוח מחירים של המדינה.

 

 

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן ()
שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן

 

ועדת המכסות של משרד הכלכלה תחלק מכסות לייבוא בשר טרי בהיקף של 13,500 טונות, ל-2018. לפי המשרד, הצריכה השנתית ברשתות מגיעה לכ-20 אלף טונות.

 

המכסה תינתן לייבואנים שיתחייבו על מחיר מקסימום לצרכן לבשר טחון טרי הנחשב לפופלרי, בדומה להליך הפיקוח שהונהג בייבוא גבינה צהובה. בשר טחון טרי נמכר כיום לצרכן ברשתות השיווק ב-89.90-29.90 שקל לק"ג, תלוי בנתח וברשת. בשר טחון מצונן (מופשר מקפוא), נמכר ב-69.90-19.90 שקל.

 

המשרד לא פירט באיזה נתח מדובר שכן אפשר לטחון נתחים שונים: זולים יותר ופחות. ככל שההצעה למחיר לק"ג בשר טחון טרי תהיה נמוכה יותר, כך הדירוג של הייבואן יהיה גבוה יותר וסיכוייו לקבל הקצאה גדולה יותר יהיו טובים יותר.

 

יו"ר ועדת מכסות של משרד הכלכלה יאיר שירן, מסר בהודעה לעיתונות כי "ועדת המכסות שומרת 'מכסת בונוס' לאמצע השנה עבור יבואן שיצטיין בהבאה ושיווק מהיר של ההקצאה שיקבל. היבואן הראשון שישלים יבוא של מחצית מן ההקצאה שיקבל, עד אמצע השנה, יוכל לקבל הקצאת בונוס זו.

 

"ועדת המכסות תקיים כנס מציעים לגורמים בשוק המתעניינים בהגשת הצעות ליבוא בשר מצונן במסגרת המכסות העומדות לחלוקה. הכנס יתקיים ביום שני, 30 באוקטובר 2017, בשעות 14:00-16:00 במשרד הכלכלה בירושלים.

 

מאז הקצאת המכסות הפטורות ממכס, לפני כשנתיים, חלו שינויים משמעותיים בשוק הבשר הטרי. רשתות שיווק וספקים החלו לייבא בשר ממדינות בעלות שטחי מרעה גדולים מישראל, בעיקר מפולין שם גם כוח העבודה והקנייה זול יותר. ייבוא נוסף הגיע ארצה מארגנטינה ומצרפת.

 

התוצאה היתה, לפי המשרד: הורדת מחירים לצרכן בשיעור ממוצע של כ-10%; הגברת התחרות בשוק ושחיקת מעמדם של שני הספקים המקומיים הדומיננטיים ששלטו בלמעלה מ-80% מן השוק עד אז: דבאח ותנובה.

 

במקביל, נצפה גם גידול של כ-20% בצריכת הבשר הטרי, על חשבון שחיקה משמעותית בצריכת בשר מיושן, בשר קפוא ובשר מעובד. הסיבות לכך הן, בין היתר, הבולטות שהרשתות נותנות לייבוא ולבשר המקומי וכן הוצאת הבשר המצונן מרשת רמי לוי שמוכרת רק טרי וקפוא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים