שתף קטע נבחר

חשפניות, תתכוננו: ריקוד על עמוד עשוי להיכלל באולימפיאדה

התרגילים האקרובטיים המפורסמים ממועדוני החשפנות כבר הפכו לענף תחרותי. כעת שוקלת התאחדות הספורט הבינלאומית להכיר בו רשמית ואולי אף לכלול אותו במשחקים האולימפיים

רקדנית המבצעת תרגילים אקרובטיים על עמוד הוא מראה המעורר בדרך כלל אסוסיאציות של גברים המבלים במועדוני חשפנות חשוכים. כעת, לא מן הנמנע שניתן יהיה לחזות בתופעה גם באולמות הומי אדם עם שופטים שיחלקו נקודות וציונים, אפילו במסגרת המשחקים האולימפיים.

 

התאחדות הספורט העולמית (GAISF) שוקלת להכיר בריקודים הללו כענף ספורט רשמי ולשם כך מינתה מספר "משגיחים", שיעקבו אחרי הריקודים ויעבירו חוות דעת. ההתאחדות הבינלאומית לריקודים על עמוד (IPSF) הוקמה ב-2009 על ידי הבריטית קטי קואטס (41), שכעת תוכל להגיש בקשה לכלול את הענף במסגרת המשחקים האולימפיים.

  

"עשינו את הבלתי ייאמן". קטי קואטס (צילום: getty images) (צילום: getty images)
"עשינו את הבלתי ייאמן". קטי קואטס(צילום: getty images)

התופעה מוכרת בעיקר ממועדוני החשפנות" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
התופעה מוכרת בעיקר ממועדוני החשפנות"(צילום: shutterstock)
 

 

אם הבקשה של ההתאחדות הבינלאומית לריקודים על עמוד תתקבל עשוי הענף להיכנס למשחקים האולימפיים, בדיוק כפי שנעשה לאחרונה עם מספר ענפי ספורט נוספים כמו קראטה, גלישה על גלים ובייסבול. קואטס מנהלת מזה כעשור מאבק להכרה בריקודים כענף ספורט רשמי ואף העבירה עצומה לשם כך עליה חתמו 10,000 איש.

 

רקדניות בסין. בקרוב תוקם התאחדות במדינה (צילום: getty images) (צילום: getty images)
רקדניות בסין. בקרוב תוקם התאחדות במדינה(צילום: getty images)

 

מלבד בריטניה, הוקמו התאחדויות של הענף במדינות נוספות כמו ספרד, מקסיקו ויפן ובקרוב אמורות להיות מוקמות התאחדויות גם בארצות הברית ובסין. אחת הדרישות של התאחדות הספורט הבינלאומית היא שיוקמו התאחדויות של הענף ב-40 מדינות לפחות.

 

קואטס הגיבה בראיון לעיתון הבריטי "דיילי טלגרף": "השגנו משהו שנראה עד עכשיו כבלתי אפשרי, כי כולם אמרו לי שאין סיכוי שיכירו בנו. בתחילת שנות ה-2000 החלו לעסוק בענף לצורך שמירה על כושר והסירו ממנו את הסטיגמה שקשורה לסקס. הספורטאיות לא נועלות נעלי עקב ובחורה ממוצעת לא יכולה להתעסק בזה. הענף הזה הוא לא מה שאנשים חושבים וצריך לצפות בו כדי להבין. תחרויות בענף הזה כבר החלו, אבל הן היו חובבניות והמטרה שלי הייתה להפוך אותן למקצועיות יותר. בשנה האחרונה החלו הספורטאים להיבדק גם על ידי הסוכנות הבינלאומית למניעת סימום בספורט ואף אחד לא נכשל".

 

"הסירו את כל הסטיגמה שקשורה לסקס" (צילום: getty images) (צילום: getty images)
"הסירו את כל הסטיגמה שקשורה לסקס"(צילום: getty images)

תחרות בגרמניה. יש גם גברים שמשתתפים (צילום: getty images) (צילום: getty images)
תחרות בגרמניה. יש גם גברים שמשתתפים(צילום: getty images)

 

נשיא ה-GAISF, פטריק באומן: "זו תקופה מרגשת עבור המשתתפים בענף וגם עבורנו ונעשה את כל מה שניתן כדי לעזור להם להצטרף למשפחת הספורט הבינלאומי. אולי יום אחד הספורט הזה יהיה חלק מהמשפחה האולימפית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: getty images
ריקוד על עמוד
צילום: getty images
מומלצים