שתף קטע נבחר

סגן מנהיג חמאס בטהרן: "אין מו"מ על נשקנו כל עוד יש כיבוש"

משלחת חמאס ממשיכה בביקור השני תוך חודשיים באיראן. מספר 2 בארגון, סלאח אל עארורי, הודה לאיראן על הסיוע להתנגדות הפלסטינית מול ישראל והבהיר כי חמאס ישמור על נשקו: "לא מכירים בישראל". במקביל: שגריר קטאר הגיע לעזה לראשונה מאז נחתם הסכם הפיוס

 

אל-עארורי (משמאל) בפגישה בטהרן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אל-עארורי (משמאל) בפגישה בטהרן(צילום: רויטרס)
סגן מנהיג חמאס, סאלח אל-עארורי, אמר במהלך ביקורו באיראן בימים אלה כי הארגון ימשיך בהתנגדות מול ישראל. אל עארורי עומד בראש משלחת של הארגון שמבקרת בפעם השנייה זה חודשיים במדינה אחרי שנים של נתק תחת כהונתו של מנהיג חמאס הקודם חאלד משעל.

 

 

"הגורם המרכזי והראשון שתומך בגדודי עז א-דין אל-קסאם בפיתוח יכולותיהם, בין אם באמצעות ידע או סיוע ישיר, הוא איראן", הודה אל עארורי למארחיו. "אנו מקווים שזה יימשך עד שיובס הכיבוש. התמיכה של איראן נמשכת ולא נעצרה למרות מה שקרה ביחסים המדיניים עמה בשנים האחרונות".

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

 

 

אל-עארורי הבהיר כי להסכם הפיוס הפנים-פלסטיני לא תהיינה השלכות שליליות על ההתנגדות, והוסיף: "אנחנו נמשיך בהתנגדות לכיבוש ולא נוותר על הנשק שלנו בהתנגדות זו. חמאס לא מכיר בישראל ולא מוותר על זכותו להתנגד. סוגיית ההתנגדות והנשק שלה לא עלו לדיון בשיחות הפיוס. כל עוד הכיבוש קיים ומתרחב, זה טבעי שנחזק את יכולותינו ונשתפר כדי להתמודד עמו. לא נסכים לנהל משא ומתן על נשק ההתנגדות כל עוד יש כיבוש". 

 

במקביל, השגריר הקטארי וראש הוועדה הקטארית לשיקום הרצועה, מוחמד אל-עמאדי, הגיע הלילה לרצועת עזה דרך מעבר ארז. מדובר בביקור הראשון שלו ברצועה מאז הסכם הפיוס שנחתם בקהיר בין פתח לחמאס. אל-עמאדי הגיע כדי להשתתף בהשקת שירותי חברת הסלולר ברצועת עזה שאמורה להתקיים היום.

 

הוא אמור גם לשוחח עם הגורמים השונים על ההתפתחויות בזירה הפלסטינית וגם למסור את ברכתה של קטאר על הסכם הפיוס בין שתי התנועות. עם זאת, יש הטוענים שבקטאר לא רואים בעין יפה את הדומיננטיות הגוברת של מצרים לאחרונה על חשבונה בזירה הפלסטינית.

 

בשבועות האחרונים פמפמו בכירי פתח ובראשם אבו מאזן כי הם לא יקבלו הסכם פיוס ללא שליטה ביטחונית מלאה על רצועת עזה. מודל חיזבאללה בלבנון לא יהיה כאן, הם אמרו. אלא שההסכם נחתם והמילים נשק, זרוע צבאית, רקטות, גדודי עז א-דין אל-קסאם ומנהרות לא הוזכרו כלל. הסיבה היא שמצרים ביקשה להשאיר בינתיים את המכשול הגדול ביותר בצד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אל עארורי בביקורו בטהרן
צילום: רויטרס
מומלצים