שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    עם נוף לים סביב השולחן העגול: ביקור בדירת יוקרה
    עיצוב דירה בתל אביב, הצופה אל הים בפרוייקט בלו, הייתה מאתגרת כיוון שנערכה בתוך המגדלים העגולים. הפתרון שנמצא טמון בשימוש שולחן אירופי עגול במרכז המטבח, המהווה את הציר המרכזי של הבית. צפו תמונות

    דירת 100 מ"ר בפרוייקט מגדלי בלו בתל אביב עוצבה כחלל זורם ולא קונבנציונלי. הלקוח הוא בחור רווק שרכש את הדירה עבור עצמו, ומהשלב הראשון הרגשתי שיש לי שותף שמאפשר לי מרחב תכנוני וסומך עליי מאוד.

     

    צפו בתמונות נוספות במדור ביקור בית

     

    עבודת התכנון הייתה מאתגרת ומרתקת, כיוון שנערכה בתוך מגדלים עגולים המכילים מערכות רבות ומורכבות העובדות בסנכרון מלא. לצורת הבניין וסביבתו השפעה רבה על ההחלטות בחלוקת החלל ובחירת החומרים והצבעים בהם נעשה שימוש.

     

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

     

    המגדל צופה אל הים ומשקיף אל שמיים פתוחים, ועל כן רציתי להעניק שקט, רוגע ותחושת זרימה, כמו גם להעצים את הנוף שמקבל מעמד של יצירת אמנות שנבחרה בקפידה. 

     

    מגדלי בלו (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    מגדלי בלו(צילום: ירון ברנר)

    המטרה הייתה ליצור ציר מרכזי אחד שכל הפונקציות והתרחשויות הבית זורמות ממנו ואליו. כך, המטבח הוסט לאזור הכניסה ובמרכזו הוצב שולחן עגול בתפיסה אירופית, המהווה את אזור ההתכנסות סביבו.

     

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

     

    זהו צירו המרכזי של הבית, וכאמור ממנו קורות שאר ההתרחשויות: פינת ההסבה הפתוחה בסלון, מוקפת חלונות זכוכית ויציאה אל מרפסת שמש נעימה, פינת הקריאה הפתוחה אל הסלון, אזור הספרייה המופרד בדלת ההזזה ויכול לשמש כחדר אירוח, אזור מבואת חדרי השינה וכן הממ"ד, שהוסב לחדר ארונות ושירות. גם כאן יש חלוקה ברורה לאזור פרטי וציבורי, המדמים קלעים ומאחורי הקלעים, תוך יציאה מציר מרכזי שהוא למעשה השולחן העגול.

     

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

    קשר בין פנים לחוץ

    יש משמעות רבה לקשר בין הסביבה העוטפת את המגדל לתכנון פנים הדירה. ולכן המראות מהחוץ מנחים אותי כבר בשלב התכנון הראשוני וחלוקת החלל - כל זאת על מנת להעצים את התחושה והחוויה בדירה.
     

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

     

    דגש מיוחד הושם על ניקיון הקווים בחלוקת החלל. תכנון הדירה, חלוקת החלל, העיצוב ובחירת החומרים הותאמו במיוחד לצרכים וסגנון החיים של הלקוח ולסביבה החדשה בה בחר לגור.

     

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

    את עבודות הנגרות בדירה תכננתי בשיתוף פעולה עם בן זוגי, הדר הן. האתגר היה לנצל את המעברים לטובת אחסון מבלי לפגוע בתחושה הנעימה והמרווחת במסדרונות. גם במטבח ובשאר עבודות הנגרות שמנו דגש על תכנון בקווים נקיים עם ידיות אינטגרלית מחורצת שהולך, מתפתח ומשתנה בין חלל וחלל, ובכך קושר את כל החללים לכדי רקמה אחת שלמה. המשחק והפיתוח של פרט זה חוזר גם בחדר השינה בחיפוי קיר גב המיטה.

     

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

     

    צבעוניות אירופית

    הדירה מאד מאופקת ועדינה בצבעוניות אירופית. התכנון המעודן משפיע על הגוונים המונוכרומטיים עם המון משחקי אור וצל. הרשתי לעצמי לחרוג מפלטת החומרים העדינה מעט ולשחק בגוונים ובטקסטורות שונות כדי לשמור על רוגע וקו נקי ועם זאת, לקבל חלל עשיר ומעניין.


     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

     

    הגוונים המונוכרומטיים של הלבן והאפור באו ליד ביטוי בחיפוי קירות בנגרות, במטבח, בכיסאות ובכורסאות הסלון, וידעו לקבל לצידם גוונים של כחול דומיננטי ומתפרץ בהרמוניה, כמשתקף בנוף החלונות. ריצוף העץ גם כן מכניס אווירה חמימה ואירופית יותר.

     

    חדר הרחצה תוכנן בקווים נקיים הנותנים תחושה של חלל גדול נקי ומרווח. החומרים והגוונים המונוכרומטים שנבחרו משלימים זה את זה ואת הסגנון העיצובי של החלל.

     

      

     (צילום: עמית גושר) (צילום: עמית גושר)
    (צילום: עמית גושר)

    גופי התאורה שנבחרו שקועים בתקרות מונמכות ובגופי תאורה צמודי קיר ותקרה. הם נותנים דגש לאזור מסוים ואף מהווים בו אלמנט מרכזי. גופי התאורה נבחרו ומוקמו בצורה א-סימטרית על מנת להדגיש פרטי ריהוט וחללים מסוימים ועם זאת, לייצר שטיפת אור נעימה, זורמת וחווייתית בחלל.


    פורסם לראשונה 23/10/2017 20:53

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים