שתף קטע נבחר

מנהיג חמאס: "מה שירינו לת"א ב-51 יום - נירה ב-51 דקות"

על רקע הפרסום ב-ynet כי בישראל מעריכים שאיראן תרצה לייצר טילים מדויקים גם בעזה, מדגיש מנהיג חמאס יחיא סינוואר כי גם עתה מצבה של הזרוע הצבאית טוב. אבו מאזן אמר שלא יסכים להימצאות מיליציות בעזה במסגרת הפיוס - אך סינוואר הבהיר שחמאס לא יוותר על נשקו

 

יחיא סינוואר (צילום: AP) (צילום: AP)
יחיא סינוואר(צילום: AP)

מנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר אמר אמש (יום ג') שארגונו לא יוותר על הנשק שברשותו במסגרת הסכם הפיוס הפלסטיני בין הארגון לבין פתח. "העם הפלסטיני נמצא עדיין בשלב השחרור הלאומי ואי אפשר לוותר בשלב כזה על הנשק", אמר. "נשק ההתנגדות אינו רכוש של חמאס או של הזרוע הצבאית שלו, אלא של כל תושב פלסטיני בעזה".

 

סינוואר טען שמצבה של הזרוע הצבאית של חמאס טוב, והוסיף שכיום היא מסוגלת לירות לתל אביב ב-51 דקות את כל מה שירתה לעברה במשך 51 ימים - פרק הזמן של מבצע צוק איתן.

 

 

מוקדם יותר התייחס יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן לסוגיית הנשק בעזה, על רקע הסכם הפיוס בין חמאס לפתח, ואמר שלא יסכים להימצאותן של מיליציות ברצועה במסגרת הפיוס. בהקשר זה אמר סינוואר רק שחמאס מחויב לפיוס: "אם לפתח יש 20% מהרצינות שיש אצלנו בנוגע לפיוס - הרי שהפיצול יסתיים. גילינו שיש להם יותר מסף הרצינות הדרוש במהלך סבבי הדיאלוג שניהלנו עמם".

 

אמש פורסם ב-ynet כי בישראל מעריכים שבמסגרת התחממות היחסים עם חמאס, סביר להניח שאיראן תרצה לייצר טילים מדויקים בעזה. רק בימים האחרונים, במהלך ביקורם של בכירי הארגון בטהרן, הבטיח יועצו של שר החוץ האיראני, חוסיין שייח' אל-איסלאם, כי "כל מה שחמאס תבקש ואיראן תוכל להיענות לו, היא תעניק לה".

 

בישראל סבורים שהאתגר המשמעותי ביותר שאיראן מציבה כיום נוגע לפוטנציאל לייצור עצמי של אמצעי לחימה מדויקים. מדובר בהסבה של רקטות פשוטות - באמצעות כנפונים ורכיבים אחרים - לטילים שיכולים לפגוע בדיוק של עשרות מטרים. על רקע הקשר ההדוק לחיזבאללה, וההתקרבות לחמאס, מדובר באמצעי לחימה מטריד מבחינת ישראל.

  

בשבועות האחרונים הדגישו בכירי פתח ובראשם אבו מאזן שוב ושוב שלא יקבלו הסכם פיוס ללא שליטה ביטחונית מלאה על רצועת עזה. "מודל חיזבאללה בלבנון לא יהיה כאן", הם אמרו. אלא שההסכם נחתם והמילים נשק, זרוע צבאית, רקטות, גדודי עז א-דין אל-קסאם ומנהרות לא הוזכרו כלל. הסיבה היא שמצרים ביקשה להשאיר בצד בינתיים את המכשול הגדול ביותר בצד.

 

גם סגן מנהיג חמאס, סאלח אל-עארורי, אמר במהלך ביקורו באיראן בימים אלה כי הארגון ימשיך בהתנגדות מול ישראל. בישיבת הקבינט שהתכנסה בשבוע שעבר בעקבות הסכם הפיוס הפלסטיני הוחלט שישראל לא תיכנס למשא ומתן עם הפלסטינים עד שחמאס לא יפורק מנשקו. ההחלטה התקבלה פה אחד.

פורסם לראשונה 24/10/2017 21:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים