שתף קטע נבחר

עמיר פלג

בלוף הנשים הגדול / "פלג בחמישי"

ה"היסטוריה" שעשתה נבחרת הנערות, המעשיות של מאמני הנבחרת הבוגרת אחרי שחטפה שישייה, ועל מה משלמים כל כך הרבה לגיא עזורי

הבזבוז

המספרים של עזורי ואנטמן

"עשינו היסטוריה בטורניר שעל הנייר היה בלתי אפשרי. אנחנו עובדים כבר תקופה ארוכה בצורה שיטתית ועם צוות רחב בניהולו המקצועי של גיא עזורי, וההצלחה הזאת היא פרי לעמל קשה ותובעני. הייתה פה עבודה נכונה והשקעה אינסופית במשך שלושה חודשים".

 

 

כך, בטפיחה אינסופית על השכם של עצמה, סיכמה איריס אנטמן, מאמנת נבחרת הנערות עד גיל 17, את השלב הראשוני בטורניר מוקדמות היורו. ישראל סיימה במקום ה-3 מתוך 4, עם שני הפסדים וניצחון. אז איך עשינו היסטוריה עם מאזן שלילי? הסיפור פשוט: היו 11 בתים, שתי הראשונות בכל בית עלו אוטומטית. אליהן הצטרפו חמש נבחרות מהמקום השלישי, עם המאזן הפחות גרוע מול שתי המוליכות. בבית שלנו אלה היו שוודיה ורוסיה, ישראל השיגה מולן אפס נקודות, אבל שני הפסדים של 1:0 היקנו לה את הכרטיס לשלב הבא. את המקום השלישי בבית הבטחנו עם 1:2 על קרואטיה, שהפסידה לשוודיה 11:0.

 

גיא עזורי (איור: אופיר בגון) (איור: אופיר בגון)
גיא עזורי(איור: אופיר בגון)

 

על שיטת המשחק של אנטמן ניתן ללמוד מהסטטיסטיקה. השוודיות בעטו לשער שלנו 21 פעמים, לעומת שתי בעיטות שלנו. מול הרוסיות המאזן היה 1:29 ו־0:10 בקרנות. במקום ללמד את הבנות שלפעמים צריך לתקוף, היא שלחה אותן לבונקר.

 

זו לא הפעם הראשונה שהנערות שלנו מסיימות את הבית המוקדם במקום השלישי. היינו שם ב־2008 וב־2012 עם המאמן יוסי סופר, ובהשקעה הרבה יותר צנועה יחסית לכספים ששופכים על "האקדמיה לכדורגל נשים" בפיקודו של גיא עזורי. אבל אז לא עשינו "היסטוריה", כי השיטה הייתה שונה והרבה פחות נבחרות עלו שלב. כלומר זו לא הנבחרת ש"השתפרה", זה הפורמט.

 

לא עשינו היסטוריה (צילום: אלש ציפוץ) (צילום: אלש ציפוץ)
לא עשינו היסטוריה(צילום: אלש ציפוץ)

 

עליית שלב היא בכלל לא המטרה בנבחרות הצעירות, אלא להכשיר שחקניות לנבחרת הבוגרת, שאותה מאמן כמובן עזורי יחד עם מאיר נחמיאס. השבוע קיימה הנבחרת הזו שני משחקים במוקדמות המונדיאל, ואחרי הפסד 2:0 מול עשר שחקניות של סרביה, הובסה על ידי ספרד 6:0 באצטדיון ר"ג.

 

גם כאן מסגירה הסטטיסטיקה את פילוסופיית המשחק של עזורי: 25 פעמים בעטו הספרדיות לעבר השער שלנו, הישראליות בעטו לשער היריבה רק פעם אחת, ולא למסגרת. בקרנות זה היה 0:17. שיטת האוטובוס ברחבה. "אנחנו נבחרת חדשה והעלינו כמה ילדות לבוגרות", תירץ בסיום נחמיאס. "ספרד היא מהטובות בעולם", הוסיף עזורי. "מדובר בשחקניות מקצועניות נגד שחקניות חצי מקצועניות. אנחנו מספרים עובדות".

 

אימץ את שיטת האוטובוס ברחבה (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
אימץ את שיטת האוטובוס ברחבה(צילום: ראובן שוורץ)

 

אז הנה העובדות: הספרדיות מדורגות 17 בעולם ו־9 באירופה, וביורו האחרון הפסידו לאנגליה, לסקוטלנד ולאוסטריה. ומה בקשר לילדות שהעלינו לבוגרות? הגיל הממוצע של 11 הספרדיות שהביסו אותנו היה 24, ושלנו 26.6. הכי מבוגרת שלהם בת 27, ולנו יש שלוש שעברו את ה-30. בקיצור, סיפורי סבתא. ואם השחקניות חצי-מקצועניות, ושכרו של עזורי הגיע ל-32,222 שקל בחודש, אולי הבעיה במאמנים. בראיון שהעניקה השבוע שחקנית הנבחרת קארין סנדל לאתר ההתאחדות היא סיפרה: "היה לי מאמן שהיה צועק לנו 'אריות שלי, תטרפו את הדשא', יורד על הברכיים ומראה לנו איך לאכול דשא". סנדל לא נקבה בשמו של הפנטומימאי, אבל אריות כידוע לא אוכלים עשב. את המאמן הייתי שולח לקרקס, או שם בכלוב.

 

המתאקלם

המאמן הישראלי של מכבי ת"א

"אם ארגיש שאני הבעיה, אעשה את הצעד. יש לנו הרבה פצועים, נעבוד קשה, אני תמיד לוקח אחריות. צריך להתנצל בפני האוהדים. זה שלב מגוחך עבורנו לדבר על אליפות כמו לכל קבוצה אחרת. מה שנשאר לעשות זה להסתכל במראה ולהשתפר". כך אמר אחרי התצוגה המביכה בבאר־שבע מאמן מכבי ת"א, ג'ורדי קרויף, ובאמת כדאי שיסתכל במראה. הוא יראה שם מאמן ישראלי לכל דבר. אותם תירוצים דלוחים, הבטחה לעבוד קשה ונטילת אחריות רק בדיבורים. למרות שעם תקציב כמו שיש לו מגוחך לא לדבר על אליפות, בכל שלב של העונה.

 

קרויף הגיע לכאן עם רזומה אימון דל במלטה ובקפריסין, אבל לזכותו ייאמר שזיהה מיד את הבעיה: עסקנים, סוכנים, אוהדים ועיתונאים שמעורבים בניהול הקבוצה. ניקוי האורוות היה שווה שלוש אליפויות. ואז ג'ורדי נהיה ישראלי.

 

קרויף הישראלי (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
קרויף הישראלי(צילום: עוז מועלם)

 

היחסים הקרובים עם אבי נימני, הסחבקיות עם ברק יצחקי, החתמת יוסי בניון והליקוקים לערן זהבי היו כמובן חלק מהעניין. היום, כמאמן, הוא כבר צורח על הקוון בדיוק כמו יובל נעים, ולא מזמן הג'נטלמן ההולנדי היה אפילו מעורב בריב על מקום חניה בת"א. יותר ישראלי מזה?

 

וכמו שמקובל בשכונה שלנו, כבר נמצאו מקורבים ו"עיתונאים" שניסו להריץ אותו לתפקיד המנהל המקצועי של הנבחרת, כולל צביקה רוזן מוועדת האיתור. מינוי קצת בעייתי אחרי הפאניקה מול עשרת שחקני באר־שבע והתמונות הקשות בקזחסטן. מכיוון שבאירופה אין עליו קופצים, זה הזמן להשלים את התהליך, ללמוד עברית ולהפוך לפרשן.

 

המפלצתי

הפרשנות המתהפכת של בוני

מחזור חמישי, מכבי ת"א מסיימת ב־0:0 מול מכבי חיפה, ובוני גינצבורג מתלהב: "מכבי ת"א שלחה מסר לליגה והצהירה 'אנחנו כאן, אנחנו עוצמתיים וחזקים, באנו בשביל לקחת אליפות. הצהובים נראו מאורגנים ועשו הכל נכון. הזרים שלהם נראו טוב. אני מסכים עם קרויף, מכבי צריכה את הזמן שלה, אך הוכיחה שהיא מתמודדת בשתי חזיתות והיא עמוקה. עומר אצילי הכישרוני יכול להיות האיש שיסחב את מכבי רחוק מאוד. גם אלירן עטר היה בסדר גמור. מכבי ת"א, עם עומק מפלצתי, עשתה את הרכש הטוב ביותר מבין קבוצות הליגה. אינטנסיבית, קומפקטית, איכותית, כותשת".

 

חודש אחרי, הקבוצה המפלצתית מפסידה בבאר שבע, וגינצבורג מסכם: "מכבי ת"א נראית לא טוב. שפת הגוף של אלירן עטר מבטאת כל מה שקורה בקבוצה. אין לה מרכז שדה, אין שחקנים יצירתיים. בסגל הזה הם לא יכולים להיות פקטור במאבק האליפות. אני לא חושב שג'ורדי מאמן טוב".

 

אתם מוזמנים לבחור מי הפרשן שאיתו אתם הכי מזדהים. לבוני 1 סמסו 1, לבוני 2 סמסו 2 - ואין סיכוי שתזכו בפרס.

 

גינצבורג (מימין) פרשן מפלצתי (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
גינצבורג (מימין) פרשן מפלצתי(צילום: ראובן שוורץ)

 

החוצפה

הטניס בנסיגה, העסקנים בתנופה

"מר אבי לחיאני נבחר לתפקיד מנכ"ל איגוד הטניס. שלמה גליקשטיין יעבור לתפקיד המנהל המקצועי. המינוי נועד ליצור תמיכה בתנופה המחודשת הצפויה לאיגוד, תוך יצירת מוקד כוח המורכב מעבודה משותפת של היו"ר, המנכ"ל והמנהל המקצועי".

 

זאת ההודעה שפירסם אתמול האיגוד, שהשכיל בשנים האחרונות לדרדר את הענף, אבל בהחלט מורגשת אצלו תנופה מחודשת בעסקנות. ומי יעמדו במוקד הכוח החדש? ד"ר יוני ירום, שהיה חבר נשיאות באיגוד והועלה בחודש שעבר לדרגת יו"ר, המנכ"ל החדש לחיאני שנמנה עם הנהלת האיגוד כבר שנים ארוכות, וכמובן גליקשטיין שנמצא שם עוד מהמאה הקודמת.

 

כן, זה אותו גליקשטיין שכבר היה יו"ר האגף המקצועי, לפני עשרים ומשהו שנים, ואשר הכריז ב־1990: "אם תוך חמש שנים לא יהיו לנו חמישה עד שמונה טניסאים בין 150 הטובים בעולם, אהיה הראשון שאתן את הדין". היום זה בערך מצבנו בין אלף הראשונים, אך שכרו של הפטפטן דווקא התקדם יפה והתקרב ל־40 אלף שקל בחודש.

 

שלום ליו"ר יוני ירום. מה יהיה שכרם של המנכ"ל החדש והמנהל המקצועי?

"למה זה בר עניין כזה?"

 

כי זה טניס ישראלי וכסף ציבורי.

"המנכ"ל החדש נמצא על חוזה אישי ולא חייבים לחשוף, ועם שלמה אתה לא יכול להפר את החוזה".

 

ברכות למוקד הכוח החדש, והעיקר השקיפות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איור: אופיר בגון
גיא עזורי
איור: אופיר בגון
מומלצים