שתף קטע נבחר

הלוואות אישיות וקידום הספורט: גרסת קירשנבאום

סגנית שר הפנים לשעבר מישראל ביתנו, פאינה קירשנבאום, מואשמת בעבירות שחיתות בשלל פרשות. בבית המשפט הכחישה כי העבירה 1.5 מיליון שקל לצורכי המפלגה וטענה כי בעלת חברת הפקה הייתה חייבת לה 20 אלף שקל מהלוואה אישית

 

המשפט נמשך: סגנית שר הפנים לשעבר פאינה קירשנבאום, שמואשמת בשורה ארוכה של עבירות שחיתות חמורות, הגיעה הבוקר (ד') לבית המשפט המחוזי בתל אביב לדיון שלב מענה לכתב האישום במשפטה. היא התייחסה באמצעות עורך דינה לאישומים החמורים נגדה ונתנה את גרסת ההגנה.

 

קירשנבאום, מזכ"לית מפלגת ישראל ביתנו לשעבר, מואשמת בעבירות רבות של לקיחת שוחד, בקשת שוחד, מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות מס.

 

קירשנבאום, המיוצגת על-ידי עו"ד גיורא אדרת, כפרה בכל עובדות כתב האישום ופירטה את הסבריה בכמה מהסעיפים. בין היתר בפרשת "המופעים" טענה כי לא קיבלה כל סכום כסף ולא התחלקו ברווחים. כמו כן טענה כי לבעלת חברת ההפקה נלי דינוביצקי היה חוב של 20 אלף שקלים לקירשנבאום כתוצאה מהלוואה אישית.

מכחישה. קירשנבאום בבית המשפט (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
מכחישה. קירשנבאום בבית המשפט(צילום: שאול גולן)
בפרשת "החברה לפיתוח השומרון" הכחישה שהעבירה 1.5 מיליון שקלים לצורכי מפלגת ישראל ביתנו וטענה כי ברגע שגילתה ששילמה עבור הסעות במועצה מחיר מופקע הפסיקה את ההתקשרות עם חברת ההסעות.

 

בפרשת תנועת "עזרא" טענה כי טסה לחו"ל בשליחות התנועה והיו יעדים משותפים בין ישראל ביתנו לתנועת שפעילה גם בחו"ל.

 

על מימון נסיעות לחו"ל של בני משפחתה במהלך 2013 טענה קירשנבאום כי לעיתים היו בני משפחתה מלווים כשטסו לגייס כספים לתנועת "עזרא". טיסות אחרות הסבירה קירשנבאום היו משולבות כנסיעת עבודה וחופשה משפחתית פרטית.

 

בפרשת עמותת "איילים" טענה קירשנבאום כי מפלגת ישראל ביתנו העבירה כספים לעמותה לפרויקטים משותפים שנועדו למנוע ירידת צעירים מהארץ. בנוסף, טענה כי לא ידעה כי המדליסט האולימפי בשיט מיכאל קלגנוב, שהועסק בסיועה בעמותת "איילים", לא עבד בפועל וקיבל כספים.

עו"ד גיורא אדרת המייצג את קירשנבאום (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
עו"ד גיורא אדרת המייצג את קירשנבאום(צילום: שאול גולן)

בפרשת "איגוד הכדורסל" "ואיגוד הכדוריד" טענה קירשנבאום כי מפלגת ישראל ביתנו שמה למטרה לקדם את נושא הספורט בישראל ולכן העבירה כספים לאקדמיית הכדורסל. שופט בית המשפט המחוזי ירון לוי קבע כי הדיון הבא בעניינה יתקיים ב-22 בנובמבר.

 

"פעלה באופן שיטתי ומתוכנן"

מלבד קירשנבאום, הגישה המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה כתבי אישום נגד 11 מעורבים נוספים בפרשת השחיתות רחבת ההיקף. לצד כתב האישום הוגשה בקשה לחלט רכוש מפאינה קירשנבאום בהיקף של 5.7 מיליון שקלים.

 

לפי כתב האישום, מאז 2006 ועד דצמבר 2014 פעלה חברת הכנסת לשעבר מישראל ביתנו באופן שיטתי ומתוכנן, לעיתים מתוחכם, לשם ביצוע שורה של עבירות.

 

כך, במקרים רבים, ניצלה קירשנבאום את תפקידיה כעובדת ציבור ואת מעמדה ובמיוחד את שליטתה על תקציבי מדינה (הכספים הקואליציוניים - ג"מ) כדי לדרוש שוחד ולקחת שוחד ממוסדות ציבוריים, מעמותות ומגורמים פרטיים. השוחד ניתן בדמות טובות הנאה פסולות עבורה או עבור בני משפחתה, עבור מפלגת ישראל ביתנו ועבור מקורבים - אליה או למפלגה.

 

עוד נטען כי לעיתים קרובות קירשנבאום אף ביקשה או דרשה מעובדי ציבור אחרים, מראשי גופים ציבוריים, ממנהלי עמותות ומאנשים פרטיים לפעול עימה יחד לשם הגשמת מטרותיה הפסולות ולשם הסתרתן ודרבנה אותם לעשות זאת.

 

אתמול הוגש כתב אישום נגד שר התיירות לשעבר סטס מיסז'ניקוב, ולצדו הוגש הסדר טיעון שהגיע אליו עם הפרקליטות, שבמסגרתו הסכים להודות בעבירת מרמה והפרת אמונים והצדדים הסכימו לבקש לגזור עליו 15 חודשי מאסר בפועל. בפרשת השחיתות נגזר בחודש שעבר דינו של אפי פלס, שגם הואשם בפרשה, במסגרת הסדר טיעון. פלס, לשעבר הגזבר של המועצה האזורית בנימין, נידון לשישה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
פאינה קירשנבאום בדיון, היום
צילום: שאול גולן
מומלצים