שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    כך תכינו בבית: קינוחי קרמבו
    איך יודעים שהגיע חורף? אחד המאפיינים הבולטים של חורף ישראלי זה קרמבו, ועכשיו תוכלו גם אתם להכין אחד משלכם בבית

    צילום: ירון ברנר עריכה: גיא פוקס

    צילום: ירון ברנר עריכה: גיא פוקס

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    מתכון בסיסי לקרמבו

    המצרכים:

    1 כוס חלבונים (200 גרם)

    300 גר' סוכר

    1/2 כפית תמצית וניל

    4 גר' ג'לטין מומס ב-20 גר' מים

    15-10 עוגיות ביסקוויט עגולות

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:  

    1. מערבבים בכלי קטן את הג'לטין והמים ומניחים בצד.
    2. מניחים קערה חסינת חום מעל סיר מים חמים. שמים את הסוכר והחלבון בקערה ומבשלים בערבוב קל עד להמסה של הסוכר.
    3. כשהסוכר נמס מעבירים את התערובת החמה למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה.
    4. לאחר כ-5 דקות הקצפה ממיסים את הג'לטין במיקרו כ-40-30 שניות ומוסיפים לחלבונים. מוסיפים גם את תמצית הוניל.
    5. כשהמרנג עדיין חמים למגע מעבירים לשקית זילוף עם צנתר 15-14 חלק.
    6. מזלפים על העוגייה ומכניסים להקפאה של שעתיים לפחות.

     

    קרמבו מלבי

    הבסיס הוא המתכון שלמעלה, אך במקום תמצית הווניל מוסיפים 3-2 כפות של מי ורדים. אם יש לכם תמצית ורדים, אפשר להסתפק בכמה טיפות ספורות.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    קרמבו פיסטוק

    הבסיס הוא המתכון שלמעלה.

    להכנת הקרם: מוציאים לקערה כרבע מתערובת החלבונים המוקצפת ומוסיפים לה כ-100 גר' מחית פיסטוק - בתנועות קיפול ולא ערבוב. מקפלים את התערובת הירוקה לתערובת החלבון החלקה. אפשר להוסיף כמה טיפות צבע מאכל ירוק להדגשת הצבע.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    קרמבו מוקה

    הבסיס הוא המתכון שלמעלה, אך כאן לקראת סוף ההקצפה מוסיפים לחלבונים 1 כפית נס קפה מומס ב-3 כפות מים רותחים (חכו שתמצית הקפה תתקרר קצת בטרם תערבבו אותה לתוך החלבונים).

     

    קרמבו תות

    הבסיס הוא המתכון שלמעלה, ואחר כך מוסיפים לקרם 200 גר' תות שדה שטוף ונקי מהעוקץ, טחון בבלנדר מוט ומסונן. לקראת סוף ההקצפה, כשהקרם יציב, מוסיפים לאט-לאט את מחית התות לחלבונים המוקצפים. גם כאן אפשר להוסיף כמה טיפות צבע מאכל אדום.

     

    ציפוי שוקולד מריר

    המצרכים:

    300 גר' שוקולד מריר מומס

    2 כפות שמן

     

    אופן ההכנה:

    1. ממיסים את השוקולד, מוסיפים את השמן ומערבבים.
    2. מצננים מעט וטובלים בתערובת השוקולד את הקרמבו הקפוא.

     

    ציפוי שוקולד לבן

    300 גרם שוקולד לבן

    2 כפות שמן

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    ציפוי שוקולד לבן ותות

    150 גר' שוקולד לבן

    50 גר' מחית תות

    מעט צבע מאכל אדום (לא חובה)

     

    קרמבו קליק: מוס וניל עם קליק מצופה שוקולד

    המצרכים: 

    2 מכלי שמנת מתוקה 38% (250 גר')

    250 גר' שוקולד לבן

    1/2 מקל וניל

    6 גר' ג'לטין

    20 גר' מים

    1 חבילת קליק

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
      

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את הג'לטין במים ומניחים בצד.
    2. מבשלים מכל שמנת ומקל ווניל לסף רתיחה.
    3. מוציאים את מקל הווניל, יוצקים את השמנת על השוקולד הלבן, ממתינים שתי דקות ומערבבים עד להמסה של השוקולד הלבן. מקררים במקרר שעתיים לפחות.
    4. מוציאים את הגנאש מהמקרר ומקציפים במיקסר במהירות בינונית, מוסיפים מכל שמנת נוסף וממשיכים להקציף. 
    5. מחממים את הג'לטין במיקרו כ-40-30 שניות כדי שיימס, ויוצקים למיקסר באיטיות. מקציפים עד לקבלת קצף תפוח ויציב מאוד (היזהרו שלא להפוך את זה לחמאה).
    6. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר מספר 7 חלק ומזלפים בצורה מעגלית שכבה על גבי שכבה. ממלאים בגומה שנוצרה כדורי קליק ומזלפים לכיסוי.
    7. מכניסים להקפאה של שעתיים לפחות, מוציאים וטובלים בציפוי שוקולד מריר (ראו מתכון למעלה).

     

    מתכון בסיסי לעוגייה

    המצרכים:

    100 גר' סוכר

    200 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

    300 גר' קמח

    1 ביצה

    1 כפית תמצית וניל

     

    אופן ההכנה:

    1. במיקסר עם מערבל גיטרה שמים את הקמח, הסוכר והחמאה.
    2. מערבלים לקבלת פירורים עדינים.
    3. בכוס מערבבים את הביצה ואת הווניל ושופכים לפירורים. ממשיכים לערבל עד שמתקבלים גושים גדולים.
    4. מאחדים את הגושים בידיים ויוצרים כדור שטוח. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים במקרר.
    5. מרדדים את הבצק הקר לעלה דק בעובי סנטימטר.
    6. קורצים עוגיות עגולות ואופים ב-170 מעלות כ-14-12 דקות.

     

    המתכונים באדיבות אריה קויטקו, שף קונדיטור מלון קראון פלזה תל אביב

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים