שתף קטע נבחר

נשים יחכו 217 שנה לסגירת פערי השכר מגברים - בישראל אפילו יותר

הפורום הכלכלי העולמי: פערי השכר בין גברים ונשים שינו מגמה לרעה והתרחבו ב-2017. ישראל דורגה במקום ה-81 מתוך 144 מדינות בהשוואת ההכנסה השנתית מעבודה בין גברים ונשים, כאשר שכרן הממוצע של הנשים מהווה 60% בלבד משכר הגברים. עם זאת, ישראל מובילה את המזרח התיכון בשוויון מגדרי כללי

הפערים המגדריים "משנים מגמה לכיוון השלילי", וכעת התחזית היא שייקחו 217 שנים עד לסגירת פערי השכר והשוואת הזדמנויות העבודה בין גברים ונשים, כך לפי הדו"ח השנתי של הפורום הכלכלי העולמי (WEF).

 

לקריאת הדו"ח המלא

עוד בערוץ הקריירה

 

ישראל קיבלה ציון נמוך מהממוצע העולמי מבחינת פערי השכר בין גברים ונשים, ודורגה במקום ה-81 מתוך ה-144 מדינות המופיעות בדירוג בהשוואת שכר שנתי בין גברים לנשים, כאשר לפי הדו"ח, שכרן הממוצע של נשים בישראל מהווה 60% בלבד משכרם של הגברים. עם זאת יש לציין כי ישראל נכללת בתוך קבוצת המדינות בה השכר גבוה באופן כללי וכי בחלק מהמדינות המקדימות אותה בדירוג, השכר הממוצע נמוך משמעותית. 

 

 

כאשר בוחנים את כמות הפקידים הבכירים והמנכל"ים במשק, הנתונים מצביעים על כך כי ישנם 67% גברים בתפקידים אלה לעומת 33% נשים בלבד - כמות הנשים היא חצי מכמות הגברים. מיקום ישראל בדירוג - 63.  

 

מבחינת הפערים בהשפעה הפוליטית בין גברים לנשים, ישראל מדורגת במקום ה-47, כאשר הציון שקיבלה גבוה מעט מהממוצע. לפי הדו"ח, כנסת ישראל מורכבת מ– 73% גברים,ו-27% נשים, כאשר מבחינת שרים מדובר ב– 81% גברים, ו-19% נשים - יותר מפי ארבעה גברים.

 

"ב-2017 אנחנו לא אמורים לראות שינוי מגמה שלילי שכזה"

בדו"ח הקודם של הפורום הכלכלי שפורסם לפני שנה עמד מספר השנים הנדרש לסגירת הפער על 170 שנה, ולמעשה מדובר בפעם הראשונה מאז החל הפורום לפרסם את דו"ח פערי המגדר שלו ב-2006, ש"ההתקדמות האיטית אך היציבה" לקראת שוויון מגדרי בין נשים וגברים נעצרה.

 

לפי תחזית החוקרים, אם משקללים מדדים נוספים כמו גישה לשירותי בריאות וחינוך והשתתפות בפוליטיקה,ייקחו 100 שנה לסגירת הפער המגדרי הכולל – וגם זו כמות גדולה יותר מ-83 שנה שחוקרי הפורום חזו בשנה שעברה.

 

ישראל מדורגת במקום ה-44 בדירוג הכללי של פערי המגדר, מקום אחד מעל אוגנדה, כאשר את הדירוג מובילות מדינות סקנדינביה כמו איסלנד (מקום 1), נורבגיה (2), ושבדיה (5). ישראל יכולה להתנחם בעובדה המפוקפקת בכך שהיא המובילה הבלתי מעורערת במזרח התיכון מבחינת שוויון מגדרי.

 

איסלנד עומדת בראש הדירוג הודות לסגירת 88% מהפער שלה מאז תחילת המדידה, והיא המובילה כבר 9 שנים, על פי הפורום.

 

סאדיה זהידי, מנהלת תחום החינוך, המגדר והעבודה בפורום הכלכלי העולמי, אמרה כי "ב-2017 אנחנו לא אמורים לראות שינוי מגמה שלילי בהתקדמות לקראת שוויון מגדרי. שוויון מגדרי הוא חובה מוסרית וכלכלית גם יחד. חלק מהמדינות מבינות זאת והן רואות כבר עכשיו את התועלות בצעדים בהם נקטו על מנת לטפל בפערי המגדר אצלן".

 

עוד בערוץ הקריירה: האם אתם אוהבים את העבודה שלכם? 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים