שתף קטע נבחר

שווייץ: ביקור אנשינו ברמת הגולן הכבושה - מביך

משרד ההגנה של שווייץ הודה: ביקוריהם של גורמים מטעמנו בשטח שאיננו מכירים בו כחלק מישראל - כדי לעקוב אחר ניסויים במל"ט ישראלי - היו צעד מביך שפגע באמינות שלנו כמתווכת הוגנת במזרח התיכון

 

השווייצרים רכשו מל"טים מדגם "הרמס 900" בסכום של 265 מיליון דולר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
השווייצרים רכשו מל"טים מדגם "הרמס 900" בסכום של 265 מיליון דולר(צילום: AFP)

 

משרד ההגנה של שווייץ הודה היום (יום ה') ששליחת צוות מטעמו לבחון מל"טים ישראליים ברמת הגולן הייתה צעד מביך ביותר, שפגם בעמדה הניטרלית שמציגה המדינה האירופית זה שנים רבות ופגע במעמדה כמתווכת הוגנת במזרח התיכון. הסיבה: השוויצרים אינם מכירים ברמת הגולן כשטח ישראלי מאז כבשה ישראל את האזור ב-1967.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

גורמי ממשל שווייצריים ביקרו בשדה תעופה ברמת הגולן בשלוש הזדמנויות. ב-2012, 2013 ו-2015, כדי לעקוב אחר ניסויים ב"הרמס 900", כלי טיס בלתי מאויש תוצרת חברת "אלביט" הישראלית, ששווייץ רכשה תמורת 265 מיליון דולר.

 

 

השווייצרים לא מכירים באזור שנכבש על ידי ישראל במלחמת ששת הימים ב-1967. מבצר נמרוד ברמת הגולן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
השווייצרים לא מכירים באזור שנכבש על ידי ישראל במלחמת ששת הימים ב-1967. מבצר נמרוד ברמת הגולן(צילום: AFP)
 

 

ביקוריהם של גורמי הממשל השווייצרים נמשכו כמה ימים באזור, ושווייץ, כאמור, אינה מכירה בו כחלק מישראל מאז מלחמת ששת הימים. משרד ההגנה השווייצרי מסר כי בבדיקה פנימית שבוצעה השנה גילו השווייצרים שאנשים מטעמם ביקרו בשדה תעופה ברמת הגולן בניגוד גמור לעמדה השווייצרית בנוגע לסכסוך במזרח התיכון. בהודעת משרד ההגנה נמסר שהביקורים של הגורמים השווייצרים נערכו ללא ידיעת משרד החוץ השווייצרי. מאז התגלה הדבר, כך נמסר, לא התקיימו ביקורים נוספים.

 

"התקרית הזו הייתה קצר בתקשורת", מסר משרד ההגנה השווייצרי. "אלה שעודכנו לגבי הפעילויות לא ידעו שגורמים שווייצריים לא מורשים להיות שם, ואלה שידעו על המגבלות לא ידעו על הפעילויות המתוכננות (ברמת הגולן)".

 

לפי משרד ההגנה השווייצרי, ניסויים נוספים ב"הרמס 900" ייערכו בשדה תעופה בתוך שטח ישראל. המל"ט צפוי להיכנס לשירות מבצעי ב-2020.

 

שווייץ מתפקדת זה שנים רבות על תקן של מתווכת במזרח התיכון ובאחרונה אף אירחה שיחות שלום בז'נבה בין הגורמים הנצים במלחמת האזרחים הסורית. שווייץ גם מעניקה שירותים קונסולריים לאיראן ולסעודיה, שנמצאות בנתק.

 

"המקרה הזה מזיק לאמינות של שווייץ ביחס לכל הממשלות באזור שנמצאות בסכסוך עם ישראל", אמר הדיפלומט השווייצרי הוותיק טים גולדימאן, מחוקק במפלגה הסוציאל-דמוקרטית, לעיתון "טאגס אנזייגר".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מל"ט מדגם הרמס שרכשה שווייץ
צילום: רויטרס
מומלצים