שתף קטע נבחר

מגיע לנו עתיד טוב יותר: בדרך לחיים משותפים

אנחנו חיים זה לצד זה שנים רבות, לכל צד היסטוריה פרטית וכואבת משלו, אבל בלי שיתוף בינינו, העתיד של כולנו לוטה בערפל. המרכז לחברה משותפת בגבעת חביבה פועל למען עתיד משותף טוב יותר בעזרת העצמה הדדית ולכל הגילאים. כך זה נראה

בשיתוף גבעת חביבה 

 

 

גבעת חביבה הוקמה בשנת 1949 מתוך מטרה לבנות בישראל חברה מכילה ומלוכדת, למען קידומה של דמוקרטיה ישראלית משגשגת ובת-קיימא, המבוססת על ערבות הדדית, שוויון אזרחי וחזון משותף לעתיד. על מנת להגיע למטרה זו, המרכז לחברה משותפת מעודד את החברה היהודית והערבית לפעול יחד להשגת יעדיהן המשותפים, תוך תהליך של אינטראקציה, תמיכה והעצמה הדדית.

 

הדבר נעשה על-ידי הובלה של מיזמים בין-קהילתיים; הדרכות מונחות ופעילויות משותפות; כינוס ימי עיון, סדנאות וכנסים לפיתוח רעיונות מעשיים תומכי שינוי; ותרגומם של רעיונות אלה לכדי ממש. גבעת חביבה, כמובילה בתחומה, זכתה בפרס אונסק"ו לחינוך לשלום עבור פעילותה רבת השנים לקידום דיאלוג יהודי-ערבי ופיוס.

 

הפרויקט המוביל כיום הוא מפת דרכים, שיהווה תהליך ראשון מסוגו לפיתוח וקידום מערך של צעדים ישימים ומדידים לקראת חברה משותפת של יהודים וערבים בישראל, תוך כדי שיתוף ציבור נרחב ושילוב דעות מקשת פוליטי וחברתי מקיף.

 

בשנה הראשונה, חמש "קבוצות מליאה" המורכבות מדמויות ציבוריות ומקצועיות בחברה היהודית והערבית התכנסו על מנת לנסח מסמך, שכולל צעדים מעשיים לקדם את ישראל לקראת חברה משותפת. חמש הקבוצות עסקו בתחומים המבוססים על מטרות המילניום של האו"ם: חינוך, פיתוח כלכלי, ממשל/משילות, קרקעות, ותהליכים מאחים וייצוג תרבותי. חברי הקבוצות הם ערבים ויהודים, נשים וגברים, מהמגזר הפרטי, הציבורי ומהחברה האזרחית, בעלי ניסיון מקצועי רב בתחום הקבוצה.

 

הפרויקט שעלה בחודשים האחרונים ב-ynet ביקש מהגולשים להשתתף בהחלטות ובדרכים השונות שיכולות לקרב בין החברה היהודית והערבית, ולבחור מבין ההמלצות, שנכתבו על ידי אותן קבוצות מליאה, אילו בעיניהם הכי חשובות.

 

משוב הציבור ייאסף וישמש לכוונן את המסמכים לכדי מסמך מפת דרכים שמוסכם על ידי מגוון רחב ככל האפשר של הציבור. משם גבעת חביבה תצא למסע קידום חקיקה המשקף את מפת הדרכים, החל מהסעיפים שזוכים לתמיכה ציבורית הגדולה ביותר.

 

אלו הסעיפים שזכו למספר ההצבעות הגדול ביותר, מתוך כוונה שיראו אור ויוטמעו, בדרך לחברה משותפת ולשלום: 

 

בניית תכנית לימודים להכשרת מורים – תוקם ועדה ממלכתית לגיבוש תכנים של תכנית לימודים להכשרת המורים בנושא חינוך לחיים משותפים. הוועדה תמונה על ידי הנשיא בהתייעצות עם שר החינוך. מערכת הכשרת המורים במדינה חייבת להכשיר מורים המבינים את מורכבות החברה הרב-שבטית, מאמינים בחיים המשותפים במדינה, ובעלי יכולות הובלה ושינוי במערכת החינוך.

 

השוואת תנאי החיים בערים מעורבות - בערים שבהן מתגוררים יותר מ-3,000 ערבים, הרשות המקומית תחויב לספק שטחים שיאפשרו יצירת מרחבים אתניים ומרחבים משותפים. כך תתאפשר בנייה של מוסדות תלויי תרבות כבתי ספר לאוכלוסייה הערבית ומוסדות רב-תרבותיים משותפים ליהודים ולערבים, בשיעור המתאים לחלקם ברשות המעורבת.

 

עידוד פיתוח אזורי מסחר, שירותים ותעשייה – התפקיד העיקרי של היחידה הוא לאפשר הסרת חסמים בפני יזמים ועידוד משקיעים פרטיים להשקעה בתשתיות, ובטווח הארוך להרחבת הפעילות העסקית ביישובים הערביים. עידוד פיתוח אזורי מסחר, שירותים (עורכי דין, רואי חשבון, בתי דפוס, משרדי פרסום ועוד) כולל תיירות וטכנולוגיה, נוסף על שיח על אזורי תעשייה. הפעילות תיתן מענה לצרכים כמו הבאת תעשייה מתקדמת (בייחוד IT) ליישובים ערביים מרכזיים, הקמת מרכזי תעסוקה בתחום ההייטק ביישובים ערביים, הסבה ומציאת פתרון לאזורי תעשייה פנים-יישוביים קיימים, הבניית מקורות הכנסה עצמית לרשויות ערביות. 

 

בשיתוף גבעת חביבה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים